Featured

Ο επίλογος της Δευτέρας: Για Πάσχα στείλε Ντόρα στο 13033

Ο Ακης Σακισλόγλου υπογραμμίζει τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη σημερινή ειδησεογραφία.

Άκης Σακισλόγλου
ο-επίλογος-της-δευτέρας-για-πάσχα-στεί-741077
Άκης Σακισλόγλου

Με έναν μέσο όρο πάνω από 50 θανάτους την ημέρα εδώ και έναν μήνα και με σημερινό απολογισμό 65 νεκρούς και 738 διασωληνωμένους, οτιδήποτε και να συζητούσαμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων θα ήταν από ψέμα έως ξεκάθαρη υποτίμηση της νοημοσύνης μας.

Κι όμως, παρά την τραγική κατάσταση, τον «πόλεμο» στις εφημερίες, την έλλειψη κλινών ΜΕΘ και την αναμονή για εισαγωγές σε αυτές, η Ντόρα Μπακογιάννη επέλεξε σήμερα στην αποστροφή του λόγου της να δηλώσει ότι «δεν θα την κρατήσει τίποτα να πάει στην Κρήτη το Πάσχα».

Και να σκεφτείτε πως η Ντόρα Μπακογιάννη ήταν ως τώρα μία από τις ελάχιστες φωνές ψυχραιμίας σε αυτήν την κυβέρνηση (στην οποία, βέβαια, δεν έχει και τόσο ενεργό ρόλο, παρά την εμπειρία της και την συγγενική σχέση με τον πρωθυπουργό). Αν δηλώνει μια τόσο σοβαρή πολιτικός ότι τίποτα δε θα την σταματήσει το Πάσχα, σκεφτείτε τι μπορεί να ακούσουμε ανά πάσα στιγμή από τον οποιονδήποτε. Και δεν εννοώ μόνο από την κυβέρνηση αλλά, γατί όχι, και από την αντιπολίτευση.

Ειδικά η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν είχε κανέναν λόγο να μιλήσει έτσι. Λόγω της βουλευτικής της ιδιότητας, ποτέ δεν παρεμποδίστηκε η μετάβασή της στα Χανιά. Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή της να πηγαίνει στην εκλογική της περιφέρεια. Αρα, γιατί το έκανε; Άβυσσος η ψυχή του πολιτικού εν μέσω πανδημίας.

Αργότερα, φυσικά, η πρώην υπουργός ανασκεύασε τις δηλώσεις της εξηγώντας πως είχε τονίσει ότι «τον πρώτο λόγο τον έχουν οι επιδημιολόγοι». Λες και δεν είναι επιδημιολόγοι αυτοί που μέρες τώρα μας προειδοποιούν πως η κορύφωση δεν ήρθε ακόμη. Λες και δεν είναι επιστήμονες αυτοί που χτυπάνε καμπάνες λέγοντας ότι καλύτερα να χάσουμε το Πάσχα για να κερδίσουμε το καλοκαίρι.

Και βέβαια, τα τραγελαφικά συμβάντα δε θα σταματήσουν πια, με δεδομένες τις τόσες ανακολουθίες. Από τη μία να μην μπορούμε να μετακινηθούμε από τον έναν Δήμο στον άλλον κι από την άλλη να φτάνει στα Χανιά αεροσκάφος με 38 τουρίστες. «Δεν κάναμε εμβόλιο αλλά κάναμε τεστ πριν έρθουμε», δήλωσε σήμερα ένας Γερμανός. Κι εγώ, Χανς, έχω χαρτί ότι πέρασα τον ιό και διαθέτω 4.000 αντισώματα, αλλά δεν μπορώ να κατέβω στην Κρήτη κι ο κουμπάρος μου είναι στον Ομαλό και δεν μπορεί να κατέβει στα Χανιά. Οπότε κάνε εσύ τις βόλτες σου στην παλιά πόλη και βλέπουμε.

Κι έχεις και τον Χάρη Θεοχάρη να δίνει εξηγήσεις με ποιον τρόπο θα ανοίξει ο τουρισμός αρχές Μαΐου. Και δεν βρίσκεται ένας δημοσιογράφος να τον ρωτήσει: «Ποιον τουρισμό εννοείτε; Αυτόν που άνοιξε ήδη από χθες;»

Είπαμε στην αρχή πως οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 738. Χθες ήταν 728 και προχθές 707. Για τους λάτρεις της στατιστικής η κορύφωση της υγειονομικής κρίσης δεν έχει έρθει ακόμα. Η κορύφωση των κρουσμάτων (άρα και μετά 10 μέρες των κατειλημμένων εντατικών) αναμένεται στις 7 Απριλίου. Για τους λάτρεις της λογικής, επίσης, αν ανήκετε σε κάποια κρίσιμη ομάδα και δεν έχετε εμβολιαστεί, θα ήταν ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ να ρισκάρετε να νοσήσετε τον επόμενο μήνα. Προσοχή μεγάλη. Κι ας μην πάτε στο χωριό, όπως η Ντόρα.

Υ.Γ.: Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πέταξαν πάνω από την πόλη των Σκοπίων κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη Βόρεια Μακεδονία. «Μακεδονία μου, εγώ εκείνη την Κυριακή του συλλαλητηρίου έλειπα» κι αυτοί που τότε με έβριζαν, απαξίωναν, καταριόντουσαν, τώρα σφυρίζουν αδιάφορα ή καμαρώνουν που η ισχυρή χώρα έχει επιβληθεί στην ανίσχυρη με τον πλέον καπιταλιστικό και μιλιταριστικό – δυστυχώς – τρόπο. 

Καληνύχτα σας!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα