NEW ENTRIES: Πέντε αφίξεις στην πόλη που καλοσωρίζουμε!
Τέσσερις ενδιαφέρουσες γαστρονομικές εμπειρίες και μια νέα είσοδο στο χώρο του εσωρούχου που θα αγαπήσεις
Ο Νοέμβριος μας επιφυλάσσει καινούργιες και πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές δοκιμές, αλλά και μία νέα είσοδο στο χώρο του εσωρούχου και του homewear, που θα συζητηθεί. Πάμε να τα ανακαλύψουμε!
Merry Berry Health Bar
Η πιο μικρή, νόστιμη και άκρως υγιεινή και με άποψη άφιξη του τελευταίου καιρού στη Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε για να αλλάξει τις συνήθειες μας στην δημοφιλέστατη πιάτσα της αναπλασμένης Δ. Γούναρη.
Ένα μαγαζί βγαλμένο λες από παραμύθι, με το βεραμάν του παλιού καιρού να κυριαρχεί, στο ύφος των παλαιών παντοπωλείων και χρώματα από φυσικά προϊόντα που δημιουργούν από τους ανθρώπους του ένα σύμπαν νοστιμιάς και υγιεινής διατροφής.
Ξεκινώντας από τους σούπερ δυναμωτικούς και απόλυτα ξεχωριστούς χυμούς και smoothies όπως το ομώνυμο με γάλα καρύδας, μούρα και μέλι, το Goji Berry Bliss με πορτοκάλι, ανανά, γκότζι και σπόρους κάνναβης και δέκα ακόμα επιλογές, σπουδαία acai bowls, το super food που θα λατρέψετε με υπέροχες προτάσεις από ασάι μέχρι πιτάγια, σούπες για να φάς στα γρήγορα περνώντας όπως λαχταριστή κολοκυθόσουπα, γιαουρτόσουπα, εξαιρετική pinsa romana, που αγαπάς πολύ στην Ιταλία και τώρα απολαμβάνεις εδώ και κυρίως φιλοσοφία για τα πάντα από τα λαχταριστά υγιεινά σάντουιτς, το πεϊνιρλί με χειροποίητη ζύμη και κιμάς σόγιας μέχρι την άπαιχτη σπιτική μηλόπιτα και όλα τα γλυκά χωρίς ζάχαρη και με πρώτες ύλες πραγματικά εξαιρετικές, όπως η τούρτα ταχίνι – σουσάμι ή η τούρτα φουντούκι-μπισκότο, απίστευτο προφιτερόλ, τρίγωνα Πανοράματος χωρίς ζάχαρη, χαλβάς με καρύδα, κέικ με καρύδια πεκάν χωρίς ζάχαρη λάδι καρύδας που μουγκρίζεις. Η νέα άποψη για τη ζαχαροπλαστική έφτασε και είναι απόλυτα απενοχοποιημένη.
Η απόλυτη προσήλωση στην υγιεινή διατροφή επιβάλλει και σωστά vegan και ωμοφαγικές γεύσεις, βιολογικές πρώτες ύλες εξαιρετικά διαλεγμένες, αφαίρεση της ζάχαρης, προσύλωση σε νέες πρώτες ύλες όπως το αλεύρι ρυζιού και η βρώμη. Το Merry Berry είναι το Healthy bar που ήρθε να τα αλλάξει όλα. Και τα καταφέρνει.
Ιδανικό για καφέδες και ροφήματα συνοδεία του τέλειου πρωϊνού, ενός δεκατιανού ή ενός σπουδαίου μεσημεριανού διαλλείματος που αξίζει να κάνετε δώρο στον εαυτό σας. Γεύσεις που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας, θα γαληνέψουν το στομάχι σας, θα σας αποτοξινώσουν.
*Δ. Γούναρη 5, τηλ 231 028 4860, fb page
Horns
To Horns ήρθε πριν λίγες ημέρες για να σε ταξιδέψει στα μονοπάτια των παραδοσιακών smokehouses BBQ της Αμερικής, με τις απαραίτητες πάντα προσαρμογές στην ελληνική πραγματικότητα, για το καλοφαγάδικο κοινό της πόλης.
Κρέατα καπνιστά, απίστευτα γευστικά, που φτάνουν σε σένα μετά από έναν ιδιαίτερο και απαιτητικό τρόπο μαγειρέματος -αυτό που αποκαλούμε low & slow cooking, με κάπνισμα 10-12 ωρών, σε ειδικό χώρο από φυσικό ξύλο. Το αποτέλεσμα είναι το πιο μαλακό και τρυφερό κρέας που έχεις γευτεί ποτέ.
Επίλεξε να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το συγκλονιστικό brisket, δηλαδή, κομμάτι από το στήθος του μοσχαριού Black Angus, καθώς και καπνιστό κοτόπουλο ή pork belly, τα οποία σερβίρονται σε πλατό με καλαμπόκι, homemade τουρσιά, φρυγανισμένο ψωμάκι και homemade πικάντικο coleslaw. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι άριστης ποιότητας, ενώ το στοιχείο που το διαφοροποιεί σε σχέση με το αντίστοιχο αμερικανικό smokehouse BBQ είναι ότι όλες τις προτάσεις του καταλόγου μπορείς να τις παραγγείλεις είτε σε μερίδα είτε σε σάντουιτς. Εννοείται και take away. Και σε πολύ καλές τιμές.
Μετά τις γιορτές, όλες αυτές τις νοστιμιές θα μπορείς να τις απολαμβάνεις και στον χώρο σου, καθώς αναμένεται να λειτουργήσει η υπηρεσία delivery.
*Horns Smokehouse BBQ, Αγίου Μηνά 7, Τ. 231 182 7294, Facebook, Instagram
TRIZONI sea treasures
Μία νέα άφιξη που αναμενόταν από χρόνια και στη Θεσσαλονίκη, ήρθε για να γίνει φανατική συνήθεια για τους λάτρεις της ψαροφαγίας στο γευστικό χάρτη της πόλης. Το Trizoni άνοιξε τις πόρτες του στο υπέροχο διώροφο νεοκλασικό της Λυκούργου 2 στα Λαδάδικα. Ενα αφενός new entry στην Θεσσαλονίκη -αλλά με 38 χρόνια ιστορίας- αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στη γεύση και το Ευ Ζην της πόλης.
Ο πολυβραβευμένος και από τους πιο δημιουργικούς restaurateur της χώρας Αστέριος Σουσούρας με την ομάδα του, επέλεξε έναν χώρο γεμάτο έμπνευση και υψηλή αισθητική για να κάνει το επόμενο βήμα στην γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης, προτείνοντας στους γνώστες του καλού ψαριού το μενού και τις σπεσιαλιτέ και όχι μόνο, που σερβίρει επί χρόνια με τέχνη και μεράκι στο γνωστό και αγαπημένο μας Τριζόνι της Κρυοπηγής, στη Χαλκιδική.
Το πλούσιο μενού “δημιουργικής ψαροφαγίας”, οι σπεσιαλιτέ με αμιγώς ελληνικά ψάρια και θαλασσινά που παραλαμβάνει καθημερινά, οι ειδικές κοπές όπως tartar, sashimi και crudo, τα συνοδευτικά, οι σαλάτες με βιολογικό λάδι αποκλειστικής παραγωγής, το ψωμί από τον δικό του ξυλόφουρνο, τα τυριά από τον τυροκόμο της επιχείρησης, όπως και το ομώνυμο βιοδυναμικό κρασί από τους αμπελώνες της Χαλκιδικής, αποτελούν εγγύηση ποιότητας και γεύσης που παραπέμπουν “σε μερικές απ΄τις πιο οικείες γεύσεις της μνήμης μας”.
*Trizoni Sea Treasures, Λυκούργου 2, Λαδάδικα, Τ. 2310 268880, Facebook, Instagram
Signora Trattoria
Ένα ακόμη ενδιαφέρον project μας συστήνουν τα αδέρφια Γιώργου και Γιάννη Μητράκου, που βρίσκονται πίσω από τα επιτυχημένα Apallou & Join Juice Bars. Το νέο τους εγχείρημα ονομάζεται Signora Trattoria, βρίσκεται στην Παύλου Μελά και αναμένεται να γίνει το επόμενο στέκι για τους λάτρεις των ιταλικών αυθεντικών γεύσεων.
Από την πρώτη στιγμή που θα περάσεις το κατώφλι, έχεις τη αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε παραδοσιακή ναπολιτάνικη τρατορία: ρουστίκ διακόσμηση, καρέκλες και καναπέδες ντυμένα με καρό υφάσματα, στους τοίχους μπουκάλια από φημισμένα ιταλικά κρασιά, ζεστή ατμόσφαιρα.
Όπως κάθε ιταλικό που σέβεται τον εαυτό του, το μενού αποτελείται από τα 3 βασικά γεύματα, αρχίζοντας από τα antipasti, τα ιταλικά ορεκτικά, μεταξύ των οποίων focaccia, σαλάτα caprese και καρπάτσιο χταπόδι. Στα primi παίρνουν τη σκυτάλη πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά και κρεμώδη ριζότο, ενώ στα secondi ξεχωρίζει το μοσχαρίσιο t-bone και το οσο μπούκο. Η απόλυτη ιταλική εμπειρία γεύσης ολοκληρώνεται με 2 κλασικά γλυκά, πανακότα και τιραμισού. Πρωταγωνίστρια φυσικά η πίτσα με αυθεντική ζύμη, σε 3 λαχταριστές εκδοχές.
Στο Signora Trattoria θα πας όμως εκτός από το εξαιρετικό φαγητό και για ένα special aperitivo που θα απολαύσεις αργά το απόγευμα, μαζί με ένα εκλεκτό πλατό τυριών ή αλλαντικών, για το καθιερωμένο spritz μετά το γραφείο, αλλά και τα εκπληκτικά cocktails αργά το βράδυ.
*Signora Trattoria, Π.Μελά 38, Τ. 231 023 8233
Penti
Η μεγάλη τουρκική αλυσίδα εσωρούχων και homewear προσγειώθηκε μόλις στην Τσιμισκή. Πρόκειται για leader στο γυναικείο εσώρουχο και στο beachwear στην Τουρκία όπου μετρά 400 καταστήματα, ενώ έχει ανοίξει 250 συνολικά καταστήματα σε 32 χώρες σε Βαλκάνια και ανατολικοευρωπαϊκές αγορές.
Στη χώρα μας έκανε την αρχή από την Αλεξανδρούπολη, ανοίγοντας το 1ο κατάστημα λίγο πριν την πανδημία, όπου και έχει αποκτήσει φανατική πελατεία, ενώ μετά από τη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει να κατηφορίσει προς την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις, φτάνοντας στα 10 καταστήματα σε όλη τη χώρα. Αυτό θα αποτελέσει εφαλτήριο και για επέκταση σε ευρωπαϊκές χώρες όπως Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία.
Ένας παράδεισος εσωρούχων, homewear, activewear αλλά και beachwear τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και ασυναγώνιστες τιμές σε περιμένει να τον ανακαλύψεις. Άλλωστε το δυνατό χαρτί του είναι το value for money, συνδυάζοντας την καλή ποιότητα με τιμές περίπου 25% χαμηλότερες από αντίστοιχες ευρωπαϊκές αλυσίδες. Τα ρούχα απευθύνονται σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά, ωστόσο η μεγάλη πρωταγωνίστρια είναι η γυναίκα, με μια πλούσια γκάμα από fashion κομμάτια. Μία άφιξη που σίγουρα θα αγαπηθεί από τις Θεσσαλονικές!
*Penti, Τσιμισκή 29, Τ. 2311827800, www.pentishop.gr