Πρόσωπα… αλλιώς: Γιάννης Ιωαννίδης
Απαντά στο ερωτηματολόγιο Στανισλάφσκι.
Εικόνες – συνέντευξη – σύλληψη ιδέας: Νόπη Ράντη
Κονσταντίν Στανισλάβσκι (1863-1938) | Σκηνοθέτης, ηθοποιός και θεωρητικός του θεάτρου.
(Σύμφωνα με τη μέθοδο Στανισλάβσκι, τα βασικότερα ερωτήματα που πρέπει ο κάθε χαρακτήρας να μπορεί να απαντήσει ώστε να θεωρείται ολοκληρωμένος και αληθινός, είναι: Ποιος είμαι, πού είμαι, τι κάνω, τι θέλω και το μαγικό Εάν που ορίζει μια φανταστική συνθήκη).
-Ποιος είσαι;
Βρίσκομαι σε μια διαρκή αναζήτηση η αλήθεια είναι, σχεδόν όλο μου τον χρόνο τον χρησιμοποιώ για την ηδονή της γεύσης. Διαβάζω πολύ, μαγειρεύω πολύ, γεύομαι πολύ. Μου αρέσει να κάνω βόλτες στην πόλη, να συναντώ μαγαζιά τα οποία εκπέμπουν χαρακτήρα, να μπαίνω μέσα να κάθομαι σε μια γωνιά, να κοιτάζω το μενού, να διαλέγω μια σπεσιαλιτέ που δεν έχω ξαναδοκιμάσει με μια μπύρα ή τσίπουρο, να τρώω με την ησυχία μου και να προσπαθώ να μαντεύω τα υλικά. Να πιάνω κουβέντα με τον εκάστοτε μάγειρα και να ανταλλάζουμε απόψεις για την ζωή και φυσικά να δίνω τα συγχαρητήρια μου σαν ένας φαντασμένος δειπνοσοφιστής.
-Τι κάνεις;
Όταν περιμένω στον οδοντίατρο, στην αίθουσα αναμονής ξεφυλλίζω διάφορα περιοδικά και αν δω καμία συνταγή που έχει ενδιαφέρον, την σκίζω διακριτικά και την παίρνω μαζί μου-ξέρω μπορώ να την βγάλω φωτογραφία με το κινητό αλλά έτσι δεν έχει πλάκα.
-Τι θέλεις; Όταν γυρνούσα από τα υπέροχα ξενύχτια μου στην Αμοργό, περίμενα πότε θα ανοίξει το καφενείο του Πάρβα για να πιω έναν ελληνικό καφέ σερβιρισμένο σε ποτήρι της ρετσίνας με παρέα την σιωπή, αυτές τις στιγμές τις λατρεύω και θέλω πολύ να τις ξαναζήσω ίσως σε άλλο νησί ή σε καμία άλλη χώρα με άλλα καφενεία.
–Εάν…θα…
Εάν θα ταξίδευα πίσω στο χρόνο, θα έλεγα ναι στον φίλο μου τον Ισαάκ, όταν με ρώτησε για να πάμε συναυλία Τρύπες.
Selfie:
Δούλευα λάντζα στην Αμοργό σε ένα μεζεδοπωλείο, όταν ξαφνικά αρρώστησε ο μπουφετζής και τότε με φώναξε ο μάγειρας να πάω εγώ στο πόστο του. Μόλις φόρεσα την ποδιά και ξεκίνησα να φτιάχνω σαλάτες αυτό ήταν! Έρωτας με την πρώτη ματιά! (Άντονι Μπουρντέν-Κουζίνα Εμπιστευτικό, φταίει και αυτός επίσης για την αγάπη μου προς την μαγειρική).
Τα τελευταία τρία χρόνια μαγειρεύω στην πιτσαρία Raffaele Pizza and Pasta στην Πολίχνη.