Ο σπουδαίος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου μαγειρεύει για μας αυτό το Πάσχα
Μια σπάνια γαστρονομική εμπειρία θα ζήσουμε σπίτι μας αυτό το Πάσχα. Ο κορυφαίος σεφ της Θεσσαλονίκης θα μαγειρέψει για μας το γιορτινό τραπέζι μας.
Τώρα που το τοπίο ξεκαθάρισε πλήρως και οι Πασχαλινές εξορμήσεις μετατίθενται για το επόμενο Πάσχα, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε το φετινό διαφορετικό μας Πάσχα ξεχωριστό!
Ένα ακόμη «αλλιώτικο» Πάσχα καλούμαστε να γιορτάσουμε και φέτος, βάζοντας στην άκρη σχέδια για εξόδους σε χωριό ή σε νησί, μένοντας για άλλη μια φορά στο σπίτι, καθώς πάνω απ όλα πρέπει να προστατέψουμε την υγεία τη δική μας και των αγαπημένων μας.
Τώρα όμως ξέρουμε πια καλά, μετά από ενάμιση χρόνο, πώς να γιορτάσουμε όμορφα και στο σπίτι, κι αν δεν προβλέπεται να βάλουμε κάρβουνα και σούβλες εκτός, μπορούμε οι ίδιοι να φέρουμε την πασχαλινή ατμόσφαιρα και όλες τις πατροπαράδοτες συνήθειές μας εντός της οικείας μας. Άλλωστε η παράδοση είναι αφιερωμένη στη οικογένεια και την συγκέντρωση γύρω από το Πασχαλιάτικο τραπέζι.
Όταν μάλιστα έχει φροντίσει γι’ αυτό ένα εστιατόριο – σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή της πόλης και ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος σεφ της Θεσσαλονίκης, τότε προβλέπεται ένα Πάσχα λαμπρό! «Φορέστε» την πιο καλή σας διάθεση, ντυθείτε όμορφα, στρώστε το καλό σας τραπεζομάντηλο και τσουγκρίστε τα αυγά σας ανταλλάσσοντας όμορφες ευχές. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στο Makedonia Palace.
Το 5 στερο ξενοδοχείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του στις 20 Απριλίου και καλωσορίζει τους επισκέπτες του «εξοπλισμένο» με τα υψηλότερα πρότυπα υγειονομικών μέτρων και ασφαλείας. Με το πρόγραμμα Safely Together, συνδυάζονται προσεκτικά σχεδιασμένοι κανονισμοί, μέτρα υγείας και ασφάλειας με αυστηρές μεθόδους απολύμανσης σε όλες του τις εγκαταστάσεις.
Εναρμονισμένο με τα νέα δεδομένα στο χώρο της εστίασης, και θέλοντας να προσφέρει για άλλη μία φορά μια αυθεντική γευστική εμπειρία με χαρακτήρα, το ξενοδοχείο δίνει τις δικές του Πασχαλινές γαστρονομικές προτάσεις που θα σας κάνουν να αναβιώσετε τις ελληνικές παραδόσεις, με την υπογραφή του κορυφαίου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.
Μαθήτευσε στη σχολή του Alain Ducasse στο Παρίσι και στη συνέχεια επιλέχθηκε να εργαστεί σε εστιατόρια του ομίλου στο Μονακό, στη Μασσαλία, στην Προβηγκία, με αποκορύφωμα το Plaza Athénée στο Παρίσι. Ο δρόμος της επιτυχίας του τον οδηγεί και πάλι στην Ελλάδα και στα 28 του χρόνια γίνεται ο νεότερος Executive Chef στο Makedonia Palace στην Θεσσαλονίκη. Σήμερα, στο τιμόνι του ιστορικού ξενοδοχείου έχει καταφέρει να απογειώσει τις ελληνικές γεύσεις που κουβαλάμε στη μνήμη μας με ένα σπουδαίο, μοντέρνο touch.
To κορυφαίο μενού που ετοίμασε για τη φετινή Πασχαλιά μπορείτε να το απολαύσετε στην άνεση του σπιτιού σας- αφού τώρα όλο το Μενού είναι διαθέσιμο και προς παραλαβή από το ξενοδοχείο.
Ο πολυβραβευμένος σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου, του εστιατορίου Salonica του Makedonia Palace έχει δημιουργήσει μια ελληνική κουζίνα με το προσωπικό του αποτύπωμα, αναδεικνύοντας μοναδικά τα πλούσια και ιδιαίτερα γαστρονομικά χαρακτηριστικά της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Χρησιμοποιεί προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες από ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικά την περιοχή της Μακεδονίας, δημιουργώντας πιάτα υψηλής αισθητικής και γαστρονομικής αξίας, μ’ ένα ιδιαίτερα καλλιτεχνικό στιλ και πρωτότυπες μείξεις υλικών.
Αυτό το Πάσχα, ο κορυφαίος σεφ και η ομάδα του σχεδιάζουν για σας ένα γνήσιο παραδοσιακό μενού για τις δύο εορταστικές μέρες, το οποίο θα διαθέσει με την υπηρεσία take away για να σερβίρετε ένα νόστιμο και ολοκληρωμένο τραπέζι.
Το Αναστάσιμο μενού το βράδυ του Σαββάτου 1 Μαίου συνδυάζει δημοφιλείς ελληνικές σπεσιαλιτέ με κλασικά πιάτα, όπως πατροπαράδοτη μαγειρίτσα αυγολέμονο, κοκορέτσι στη σούβλα και πολίτικα τσιγεροσαρμαδάκια, φιλετάκια από αρνάκι και μία ποικιλία από συνοδευτικά “εμπνευσμένα” από την παράδοση του τόπου μας. Τρία λαχταριστά επιδόρπια για όλα τα γούστα σας περιμένουν για το τέλος.
Την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, το εορταστικό παραδοσιακό καλωσόρισμα με σούβλες και ούζο στην αυλή του ξενοδοχείου, συνοδεύεται από αυθεντικές εορταστικές γεύσεις με ένα μενού για όλη την οικογένεια. Από το τραπέζι δε μπορεί να λείπουν το κατσικάκι, το αρνάκι και το κοκορέτσι ψημένα με τον παραδοσιακό τρόπο, που θα πλαισιώσουν φρέσκες και πρωτότυπες σαλάτες και γευστικά κρύα και ζεστά ορεκτικά. Το μενού περιλαμβάνει ακόμη μαγειρευτά φτιαγμένα από άριστες πρώτες ύλες, με την ταυτότητα που χαρακτηρίζει την τεχνική και επιδεξιότητα του σεφ. Ολοκληρώστε με μία ποικιλία κορυφαίων γλυκών από το μπουφέ του ξενοδοχείου.
Η άποψη, η ποιότητα, η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και το άψογο σέρβις που διαμορφώνουν την γαστρονομική εμπειρία του Makedonia Palace, θα είναι αυτό το Πάσχα στη διάθεσή σας για εντυπωσιακά τραπεζώματα. Απολαύστε τη στο δικό σας χώρο με την οικογένειά σας ή αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, στην ανοιξιάτικη βεράντα του εστιατορίου Salonica, με θέα το απέραντο μπλε του Θερμαϊκού.
Αφεθείτε στις μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις με “άρωμα” παράδοσης, που επιφυλάσσει για σας το πεντάστερο ξενοδοχείο και περάστε το πιο νόστιμο Πάσχα της ζωής . Εσείς βάλτε μόνο τα χαμόγελα και τη θετική σκέψη.
*Μακεδονία Παλλάς, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Πληροφορίες και κρατήσεις : 2310 897176