10 κοκτέιλ που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι!
Μάζεψε παρέα και γίνε ο Bartender της καρδιάς τους!
Ας το παραδεχτούμε ότι πολλές φορές είναι δύσκολο να αντιγράψεις ένα κοκτέιλ, ωστόσο με αυτές τις εύκολες συνταγές, θα βρεις τον εσωτερικό mixologist μέσα σου σε χρόνο μηδέν! Δες την λίστα με μερικά πολύ νόστιμα αλλά και όμορφα ποτά που αφήνουν μια μόνιμη εντύπωση ενώ παράλληλα είναι απλά στην παρασκευή τους.
Καλώς ήρθες στο παιχνίδι των κοκτέιλ!
1. Classic Margarita
Υλικά
- 45ml Tequila Reposado (Κίτρινη Τεκίλα)
- 15ml Triple Sec (Λικέρ Πορτοκάλι)
- 30ml Χυμό Lime
- αλάτι για το χείλος του ποτηριού
- Lime για γαρνιτούρα
Διαδικασία Ετοιμάζουμε πρώτα το ποτήρι!
Κόβουμε ένα lime σε σφήνα, και ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλάτι. “Λερώνουμε” με το lime το χείλος του ποτηριού και έπειτα το βουτάμε στο αλάτι δημιουργώντας έτσι το rim!
Σε ένα shaker προσθέτουμε πάγο και όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να κρυώσουν τα χέρια μας (15″)!
Έπειτα σερβίρουμε στο ποτήρι, και βάζουμε και μια φέτα lime για γαρνιτούρα!
FUN FACT: Η classic margarita πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του ’30 στα σύνορα της ΗΠΑ και του Μεξικού και φήμες λένε ότι δημιουργήθηκε κατά λάθος από έναν bartender που δεν ήξερε την συνταγή από ένα άλλο κοκτέιλ που του είχα ζητήσει!
2.Tommy’s Margarita
Υλικά
- 45ml Silver Tequila (Τεκίλα Λευκή)
- 15ml Σιρόπι Αγαύης
- 30 ml χυμό lime
- αλάτι για το χείλος του ποτηριού
- Lime για γαρνιτούρα
Διαδικασία Ετοιμάζουμε πρώτα το ποτήρι!
Κόβουμε ένα lime σε σφήνα, και ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλάτι. “Λερώνουμε” με το lime το χείλος του ποτηριού και έπειτα το βουτάμε στο αλάτι δημιουργώντας έτσι το rim!
Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και ξεκινάμε!
Σε ένα shaker προσθέτουμε πάγο και όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να κρυώσουν τα χέρια μας (15″)!
Έπειτα σερβίρουμε στο ποτήρι, και βάζουμε μια φέτα lime για γαρνιτούρα!
FUN FACT: H Τοmmy’s Margarita δεν πήρε το όνομά της από αυτόν που την έφτιαξε αλλά από το ομώνυμο εστιατόριο που πρωτοδημιουργήθηκε στο San Francisco.
3.Paloma
Υλικά
- 45ml Silver Tequila (Τεκίλα Λευκή)
- 20ml Χυμό από Ροζ Γκρέιπφρουτ
- 15ml Χυμό Lime
- 6οml Ροζ Γκρέιπφρουτ Σόδα
- Αλάτι για το χείλος του ποτηριού
- Γκρέιπφρουτ για γαρνιτούρα
Διαδικασία Ετοιμάζουμε πρώτα το ποτήρι!
Κόβουμε ένα lime σε σφήνα, και ετοιμάζουμε ένα πιάτο με αλάτι. “Λερώνουμε” με το lime το χείλος του ποτηριού και έπειτα το βουτάμε στο αλάτι δημιουργώντας έτσι το rim!
Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και ξεκινάμε!
Σε ένα shaker προσθέτουμε πάγο και όλα τα υλικά εκτός από την σόδα και χτυπάμε μέχρι να κρυώσουν τα χέρια μας (15″)!
Έπειτα προσθέτουμε την ροζ σόδα, σερβίρουμε στο ποτήρι και βάζουμε μια φέτα γκρέιπφρουτ για γαρνιτούρα!
FUN FACT: Η λέξη “paloma” μεταφράζεται από τα ισπανικά στην λέξη “περιστέρι”, και λέγεται ότι το ποτό πήρε το όνομά του από το δημοφιλές λαϊκό τραγούδι “La Paloma”, το οποίο παιζόταν συχνά στις καντίνες όπου σερβίρονταν το κοκτέιλ.
4.Aperol Spritz
Υλικά
- 45ml Aperol Aperitivo
- 60ml Αφρώδη Οίνο Prosecco
- 30ml Σόδα
- Πορτοκάλι για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα το ποτήρι!
Σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασιού βάζουμε πάγο, και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε ελαφρώς, και προσθέτουμε μια φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα!
FUN FACT: Το Aperol εμφανίστηκε στην Ιταλία το 1919 από τα αδέρφια Silvio και Luigi και τους πήρε 7 χρόνια να τελειοποιήσουν την συνταγή.
5.Aperol Pink
Υλικά
- 45ml Aperol Aperitivo
- 60ml Αφρώδη Οίνο Prosecco
- 35ml Ροζ Γκρέιπφρουτ σόδα
- Πορτοκάλι για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε πρώτα το ποτήρι!
Σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασιού βάζουμε πάγο, και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Ανακατεύουμε ελαφρώς, και προσθέτουμε μια φέτα πορτοκάλι για γαρνιτούρα!
6.Mojito
Υλικά
- 45ml Λευκό Ρούμι
- 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- 7 φύλλα δυόσμου
- Lim3 κομμένο σε φέτα
- 15ml χυμό lime
- 45ml σόδα
Διαδικασία Χτίζουμε το ποτό στο ποτήρι!
Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και μια φέτα λάιμ, και τα πατάμε με ένα γουδί για να διαλυθεί η ζάχαρη με το λάιμ.
Έπειτα προσθέτουμε, τα 7 φύλλα δυόσμου, το ρούμι και τον χυμό λάιμ.
Βάζουμε πάγο στο ποτήρι, και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά και ο δυόσμος θα βγάζει το άρωμά του.
Έπειτα προσθέτουμε την σόδα, και μπορούμε να βάλουμε για γαρνιτούρα μια κορυφή δυόσμου!
FUN FACT: Τον 16ο αιώνα, τα mojito πίστευαν ότι ήταν φαρμακευτικά κοκτέιλ που μπορούσαν να θεραπεύσουν τη δυσεντερία.
7. Mimosa
Yλικά
- 60ml Αφρώδη Οίνο Prosecco
- Χυμό πορτοκάλι
Διαδικασία
Χτίζουμε το κοκτέιλ στο ποτήρι!
Σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ή κρασοπότηρο βάζουμε τα 60ml αφρώδη οίνο και έπειτα γεμίζουμε το ποτήρι με χυμό πορτοκάλι.
Μπορούμε να βάλουμε και για γαρνιτούρα μια φέτα πορτοκάλι!
FUN FACT: Υπάρχει εθνική μέρα για τις mimosas στις 16 Μάϊου!
8.Pina Colada
Υλικά
- 45ml Λευκό Ρούμι
- 75ml Γάλα Καρύδας σε κονσέρβα
- 75ml Χυμό ανανά
- Ανανά για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Υπάρχουν 2 εκδοχές για την Pina Colada.
Σε ποτήρι με πάγο ή παγωμένη στο blender.
Για να γίνει με πάγο, βάζουμε όλα τα υλικά στο shaker και χτυπάμε για 15’’.
Έπειτα την σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο και βάζουμε για γαρνιτούρα μια φέτα ανανά!
Για παγωμένη, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα blender με 7 παγάκια και χτυπάμε για 15’’.
Σερβίρουμε την παγωμένη Pina Colada σε ποτήρι και βάζουμε γαρνιτούρα φέτα ανανα!
FUN FACT:Σύμφωνα με τον θρύλο των κοκτέιλ, ο Marrero μπορεί να μην ήταν ο πρώτος άνθρωπος που συνδύασε καρύδα, ανανά και λευκό ρούμι. Ο Πορτορικανός πειρατής Robert Cofresí λέγεται ότι πρόσφερε στο πλήρωμά του το μείγμα στις αρχές του 1800 για να τονώσει το ηθικό.
9.Cosmopolitan
Υλικά
- 45ml Βότκα
- 15ml λικέρ πορτοκάλι Cointreu
- 45ml Χυμό Cranberry
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε το κοκτέιλ στο shaker.
Βάζουμε όλα τα υλικά, και χτυπάμε για 15’’.
Σερβίρουμε το κοκτέιλ σε κολονάτο ποτήρι, και για γαρνιτούρα μπορούμε να βάλουμε μια φλούδα λεμόνι!
FUN FACT: Το cosmopolitan ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ από τις πρωταγωνίστριες του Sex and the City!
10.Dry Martini
Υλικά
- 60ml Βότκα ή Τζιν
- 15ml Martini Bianco
- ελιές
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε το κοκτέιλ σε shaker.
Βάζουμε μέσα την βότκα η το τζιν και χτυπάμε για 15’’.
Σερβίρουμε σε martini glass και για γαρνιτούρα βάζουμε 2 ελιές περασμένες σε οδοντογλυφίδα!
FUN FACT: To dry martini ήταν το αγαπημένο κοκτέιλ του James Bond!