6 καλοκαιρινές αποδράσεις για top gastro-εμπειρίες

Κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί γίνονται το επίκεντρο του γαστρονομικού  ενδιαφέροντος αυτό το καλοκαίρι.

Σόνια Ταλαντινού
6-καλοκαιρινές-αποδράσεις-για-top-gastro-εμπει-1176976
Σόνια Ταλαντινού

Φέτος, επιλέγουμε τα καλοκαιρινά μας ταξίδια σε αγαπημένα μέρη, τόσο με κριτήριο την άνεση και το επίπεδο των υπηρεσιών, όσο και την απόλαυση των αισθήσεων. Πέντε -more than lux- resorts φιλοξενούν διεθνείς γαστρονομικούς  θεσμούς ή αποθεώνουν το fine dining, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της μεγαλύτερης απόλαυσης.

 Ammoa Luxury Hotel & Spa Resort

Αυτήν τη χρονιά, η Σιθωνία μας προσκαλεί να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία με ιδιαίτερο γαστρονομικό χαρακτήρα. Στην παραδεισένια παραλία του Αγίου Ιωάννη, με τα σμαραγδένια νερά και τη χρυσή άμμο, που αγκαλιάζει μια πευκόφυτη πλαγιά, το Ammoa μάς οδηγεί σε συναρπαστικές γαστρονομικές διαδρομές, στα τρία εστιατόριά του, Ammoa Restaurant, Κύμα και The Signature. Γνωρίστε την τοπική κουζίνα, εκτιμήστε ξανά τα τοπικά προϊόντα και γνωρίστε νέες τεχνικές και σύγχρονες  προτάσεις. Το κεντρικό και ομώνυμο εστιατόριό του συνδυάζει μοναδικά ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με διεθνείς γεύσεις σ’ ένα μενού, που συχνά εκτελείται ζωντανά στο τραπέζι μας. Plus: Ο παιδικός μπουφές. Το Κύμα, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα, δίνει έντονα το τοπικό στίγμα. Το  μαγειρικό του ιδίωμα, χαρακτηρίζεται από fine dining προτάσεις με βάση τα φρέσκα ντόπια προϊόντα και την αγιορείτικη κουζίνα, ενώ με τις ολιστικές διαδικασίες διαχείρισης των φρέσκων ψαριών, αναδεικνύει την απλότητα και τη δύναμη της αυθεντικής ελληνικής παράδοσης. Τέλος, το The Signature συνδυάζει πιάτα μεσογειακά με σύγχρονη παρουσίαση σ’ ένα άριστο à la carte μενού, που εκπλήσσει.

ID

Εκτός από το ανυπέρβλητης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του ξενοδοχείου, αυτό που εντυπωσιάζει στο Ammoa είναι η υψηλή αισθητική. Διακριτική πολυτέλεια σε συνδυασμό με μοντέρνο design, χωρίς υπερβολές, και μια αίσθηση φιλοξενίας μοναδικής. Από τα ευρύχωρα δωμάτια και bungalows με ιδιωτική πισίνα και τις high end υπηρεσίες ως την αξεπέραστη εμπειρία ευεξίας στο Ethereal Spa, η ιδιωτικότητα και η χαλάρωση είναι οι λέξεις-κλειδιά. Κι αν είστε fans της περιπέτειας, δεκάδες αθλητικές εγκαταστάσεις και δράσεις με την ομάδα του ξενοδοχείου σας περιμένουν καθημερινά για στιγμές συναρπαστικές. Don’t miss: Αξίζει μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της Νικήτης, του ομορφότερου παραδοσιακού και διατηρητέου χωριού της Χαλκιδικής.

*Παραλία Άγιος Ιωάννης, Νικήτη, Χαλκιδικής, Τ. 23750 22200 www.ammoaresort.com , Facebook, Instagram 

 Antigoni Seaside Resort

Μερικά πράγματα δε περιγράφονται, αλλά γίνονται αισθητά μόνο όταν τα    βιώσεις. Γιατί είναι αισθήσεις. Στον ονειρεμένο αυτόν προορισμό της Σιθωνίας, η  γεύση έχει την τιμητική της, καθώς κάθε κύμα, κάθε δέντρο, κάθε εκατοστό γης κρύβει τα πολύτιμα μυστικά της τοπικής κουζίνας, η οποία παντρεύεται αριστοτεχνικά τη μεσογειακή, υπό τις οδηγίες του αναγνωρισμένου σεφ Πέτρου Μουρατίδη. Φέτος, ακόμα περισσότερο, καθώς για πρώτη φορά το εστιατόριο Rendez-Vous κέρδισε το πρώτο του αστέρι, στο πλαίσιο των βραβείων FNL Best Restaurant Awards 2024. O ρομαντισμός κατακλύζει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με μεσογειακές και fusion γεύσεις, ιδανική για όσους επιθυμούν ένα ιδιωτικό δείπνο στην πισίνα ή στην παραλία, κάτω απ’ τα αστέρια. Το ίδιο alert διατηρεί τις αισθήσεις μας και το -by the sea- Restaurant-Bar White, με την υπέροχη και χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε ένα μενού από αγαπημένα ελληνικά πιάτα κι εκλεκτές ετικέτες κρασιών ή super signature cocktails και απεριτίφ στο cocktail bar. Τέλος, στο εστιατόριο Αυλή, μας δίνεται η δυνατότητα να συνδεθούμε με τη φύση χάρη στα αγνά συστατικά που μετατρέπονται σ’ ένα αυθεντικό και χορταστικό πρωινό -σπιτικές λιχουδιές από βιολογικά προϊόντα-, που σερβίρεται στο τραπέζι, κάτω από τις αγριομουριές και τις ελιές.

ID

Μια απόδραση μοναδική, που εμπνεύστηκαν τρεις γενιές γυναικών, σε μια από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας. Εδώ, αυτό που αφορά την ομάδα είναι να προσφέρει μια αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία, με τον ανθρώπινο παράγοντα πρωταγωνιστή στη φιλοξενία, τη φροντίδα και κάθε είδους υπηρεσίες. Με τη φύση σταθερά στο κάδρο, η ανθρώπινη προσέγγιση της ηρεμίας, της χαλάρωσης και της απόλαυσης οδηγούν σε μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

*Τρανή Αμμούδα, Όρμος Παναγιάς, Σιθωνία Χαλκιδικής, T. 23750 31809, www.antigonibeach.gr, Facebook, Instagram.

Daios Cove

«Βαριά» ονόματα της Γαστρονομίας -βραβευμένοι με αστέρια Michelin ξένοι κι έλληνες chefs- δίνουν και φέτος το παρών στην 6η χρονιά των Culinary Journeys,  αποθεώνοντας την υψηλή γαστρονομία μέσα από πολιτιστικές συναντήσεις, που θα φιλοξενηθούν στα Ocean Restaurant και RHO του resort. Μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη γεύσεις και αρώματα, που αποτίνει φόρο τιμής στην παγκόσμια κι ελληνική γαστρονομική σκηνή. Διεθνείς παρουσίες, όπως ο Joan Roca από το βραβευμένο με 3* Michelin El Celler de Can Roca, o Jean-Philippe Blondet του 3* Alain Ducasse at The Dorchester, ο Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με 1* The White Room στο Amsterdam, ο Amaury Bouhours του 2* Le Meurice στο Παρίσι, κι έλληνες βραβευμένοι chef, όπως οι Παύλος Κυριάκης, Γκίκας Ξενάκης, Γιώργος Σαμοΐλης, Δημήτρης Μαλανδρένης και Γρηγόρης Μαρινάκης εμπνέονται από τις διεθνείς τάσεις και δημιουργούν δείπνα για connaisseurs -και όχι μόνο-, εξερευνώντας τους πιο εκλεπτυσμένους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας.

21 Μάιου: Γιώργος Σαμοΐλης & Γκίκας Ξενάκης

21 Ιουλίου: Jean-Philippe Blondet

26 Ιουλίου: Joan Roca

4 Αυγούστου: Amaury Bouhours

16 Αυγούστου: Παύλος Κυριάκης & Jacob Jan Boerma

25 Σεπτεμβρίου: Γιώργος Σαμοϊλης & Γκίκας Ξενάκης

9 Οκτωβρίου: Δημήτρης Μαλανδρένης – Γρηγόρης Μαρινάκης

ID

Με μεγαλύτερο πλεονέκτημά του τη θέα στον μαγευτικό κόλπο του Daios Cove,  το resort έκτασης 205 στρεμμάτων με την εκλεπτυσμένη αισθητική, διαθέτει έναν νέο και καινοτόμο χώρο ευεξίας, το KĒPOS, kids club, κέντρο θαλάσσιων σπορ, θερμαινόμενη infinity pool και ιδιωτική παραλία, με δυνατότητα για δραστηριότητες. Κάθε στοιχείο, χώρος και υπηρεσία εδώ -από το εστιατόριο, pool και lounge bar Ocean με προτάσεις της ομάδας Ducasse Conseil, ως το μίνιμαλ Culinary  School και τα έργα τέχνης από τη Saatchi Art, προσθέτουν ένα σημαντικό κομμάτι στο παζλ των αναμνήσεών μας.

*Βαθύ, Κριτσά, Λασίθι, T. 28418 88019, www.daioscovecrete.com, Facebook, Instagram.

 Ekies All Senses Resort

Τα Ekies Walks, αυτός ο θερινός πρωτότυπος περίπατος γεύσεων που ξεκίνησε πέρσι στο ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το πρόγραμμα θα εγκαινιάσει το οινοποιείο Navitas από το Λιτόχωρο Πιερίας την Πέμπτη 4 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δυο εκδηλώσεις στις 25 Ιουλίου και στις 22 Αυγούστου. Ο σεφ Δημήτρης Παμπόρης και η μπριγάδα του, που φέτος έχουν βραβευτεί συνολικά με τρία αστέρια FNL, δυο χρυσούς σκούφους και ένα βραβείο ελληνικής κουζίνας, θα ετοιμάσουν ένα ξεχωριστό μενού που θα συνοδεύει τα κρασιά.

Αφετηρία του Ekies Walks είναι το βιολογικό μποστάνι του ξενοδοχείου, το οποίο τροφοδοτεί με λαχανικά και μυρωδικά τα εστιατόρια Bubo και Treehouse, ενώ κάποια βότανα του χρησιμοποιούνται και στα κοκτέιλ του παραθαλάσσιου μπαρ Loligo. Επίσης, το καλεντάρι του 2024 θα εμπλουτιστεί με ενδιαφέρουσες συνεργασίες με καταστήματα της Θεσσαλονίκης, όπως είναι το Poster και το ThessBao. Οι «street food» βραδιές από τη μία διευρύνουν τον γαστρονομικό ορίζοντα των επισκεπτών και όσων μένουν στο ξενοδοχείο, από την άλλη δημιουργούν έναν άτυπο διάλογο μεταξύ της ελληνικής κουζίνας και των διεθνών γεύσεων.

Τέλος, εκτός από τις γαστρονομικές εκδηλώσεις, το Ekies All Senses Resort έχει προγραμματίσει και μουσικές βραδιές με συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά και με τον Dj Anastasios, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του μουσικού φεστιβάλ «Reworks».

*Bουρβουρού Χαλκιδικής, Τ. 23750 91000, ekies.gr, Facebook, Instagram.

Mar-Bella Collection

Υμνώντας την έννοια του «μοιράσματος» γύρω από το ελληνικό τραπέζι και με βάση την αυθεντική τοπική και μεσογειακή κουζίνα, διάσημοι έλληνες chefs απ’ όλο τον κόσμο, γιορτάζουν την ελληνική φιλοξενία, τη γαστρονομική καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Οι γαστρονομικές βραδιές Greek Chefs Abroad της Mar-Bella Collection, σε Κέρκυρα και Πάργα, με θεματική “The Culture of Sharing”, υποδέχονται τον Κωνσταντίνο Φιλίππου με δύο αστέρια Michelin από τη Βιέννη, τον βραβευμένο Δημήτρη Μούδιο από την Μπανγκόκ, τον “the best young chef in Belgium”, Γιώργο Αθανασόπουλο του εστιατορίου Máloma στις Βρυξέλλες, και  τον αναγνωρισμένο ως “Food Network’s Chopped Champion”, Νικόλα Πουλμέντη από τη Νέα Υόρκη. Με τη γαστρονομική τους εμπειρία, εμπνεόμενοι  από τις ελληνικές τους ρίζες, με νέες τεχνικές και ολόφρεσκες πρώτες ύλες, θα μεταμορφώσουν παραδοσιακά ελληνικά πιάτα σε σύγχρονα, σε συνεργασία με τους chefs των ξενοδοχείων Nido και Elix. Φέτος, ευφάνταστα μενού εκφράζουν την πεμπτουσία της ελληνικής κουλτούρας: να μοιράζεσαι καλό φαγητό, συζητήσεις και γέλια με αγαπημένους γύρω από ένα τραπέζι.

Σάββατο 22 Ιουνίου: Γιώργος Αθανασόπουλος, Nido

Σάββατο 13 Ιουλίου: Κωνσταντίνος Φιλίππου, Nido

Σάββατο 3 Αυγούστου: Δημήτρης Μούδιος, Elix

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου: Νικόλας Πουλμέντης, Elix

ID

Τα τρία 5* ξενοδοχεία -βραβευμένα με διεθνείς διακρίσεις- τοποθετημένα στο υπέροχο Ιόνιο διαθέτουν τη δική του γοητεία το καθένα: το iconic MarBella παρέχει ένα premium all-inclusive πακέτο διακοπών για ζευγάρια και οικογένειες, το Nido, ένα Small Luxury Hotel of the World, παρουσιάζει την ήρεμη πλευρά των διακοπών για ζευγάρια, και το Elix, το νεότερο όλων, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για δύο και για οικογένειες με παιδιά, που αναζητούν την περιπέτεια.

MarBella: Αγ. Ιωάννης Περιστερών, Κέρκυρα, T. 26610 72400

Nido: Αγ. Ιωάννης Περιστερών, Κέρκυρα, Τ. 26610 76452

Elix: Καραβοστάσι, Πάργα, Τ. 26650 97000.

www.marbella.gr , Facebook, Instagram

Sani Gourmet 2024

Η καρδιά της Γαστρονομίας χτυπάει για 16η χρονιά στο παγκοσμίου κύρους  γαστρονομικό φεστιβάλ του Sani Resort, φέρνοντας κοντά γευστικούς  πολιτισμούς, δημιουργούς κι εραστές της haute cuisine. Το φετινό διεθνές line-up  των -βραβευμένων με αστέρια Michelin- chefs θα εκπροσωπήσει την ελίτ της   παγκόσμιας γαστρονομίας, ανεβάζοντας την τέχνη του fine dining σε νέα επίπεδα:  ο Ισπανός με 3* Michelin Paco Morales, ο ιδρυτής του εμβληματικού “Osteria Francescana” με 3* Michelin Ιταλός Massimo Bottura, ο διάσημος για την πρωτότυπη δουλειά του στο βραβευμένο με 2* Michelin “Mugaritz”, Ισπανός  Andoni Aduriz, η Σλοβένα Ana Ros του βραβευμένου με 3* Michelin εστιατορίου “Hisa Franko” και η καταξιωμένη Βρετανίδα Clare Smyth, με 3*  Michelin. Οι κορυφαίοι του είδους θα μπούνε στην κουζίνα του εστιατορίου Elia στο Porto Sani  για να αγγίξουν τη μαγειρική αριστεία με τις πρωτότυπες δημιουργίες τους -με αναφορές στα βραβευμένα και signature πιάτα τους, αλλά και διαφορετικές  γαστρονομικές παραδόσεις.

Παρασκευή 26 Ιουλίου: Paco Morales

Παρασκευή 2 Αυγούστου: Massimo Bottura

Παρασκευή 9 Αυγούστου: Andoni Aduriz

Παρασκευή 16 Αυγούστου: Ana Ros

Παρασκευή 23 Αυγούστου: Clare Smyth

*Τα δείπνα ξεκινούν στις 20:00, στο εστιατόριο Elia

ID

Βραβευμένο, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ως «World’s Leading Family &  Beach Resort» στα World Travel Awards 2023, το Sani Resort με τα πέντε ξενοδοχεία του -Sani Beach, Sani Club, Dunes, Porto Sani, Sani Asterias-  αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για κάθε επισκέπτη. Παραδεισένιο φυσικό  περιβάλλον -χτισμένο σ’ έναν κόλπο της Κασσάνδρας, περιτριγυρισμένο από  καταπράσινα δάση, υγροβιότοπους κι επτά παραλίες-, διακριτική πολυτέλεια και  σύγχρονο design, custom made υπηρεσίες και δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες και κάθε στιγμή, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σύμπαν για τις διακοπές.

*Κασσάνδρα Χαλκιδικής, Τ. 23741 10700,  sani-resort.com/festivals/sani-gourmet, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα