9 καλοκαιρινά μενού να αναζητήσεις στη Θεσσαλονίκη τώρα

Πρέπει να τα δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι.

Parallaxi
9-καλοκαιρινά-μενού-να-αναζητήσεις-στη-338546
Parallaxi

Τα καλύτερα σημεία της πόλης, εναρμονίζονται με το θέρος, επιστρατεύουν τη φαντασία τους, εξαιρετικά υλικά και τους καλύτερους στο είδος τους, και στήνουν μερικά από τα πιο φρέσκα, λαχταριστά μενού. Από γεύσεις street food και casual cuisine μέχρι γκουρμέ, veggie μεσογειακές και από χρωματιστά συνοδευτικά κοκτέιλ έως τα παγωμένα ποτήρια κρασί και τα δροσερά επιδόρπια, δείτε εννιά μενού στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να αναζητήσετε αυτό το καλοκαίρι.

Το φρέσκο μενού στο rOOTS

Στο πολύχρωμο πλακόστρωτο της Μπαλάνου στην Άθωνος το vegan & vegetarian rOOTS στήνει για άλλη μία σεζόν το πιο cool καλοκαίρι στην πόλη. Στέκι για να ριζώσεις κυριολεκτικά και να μην ξεκολλάς από την ανανεωμένη λίστα κοκτέιλ του που συνδυάζεται άψογα με την urban casual cuisine του.

Στο καλοκαιρινό μενού –με τον vegan γύρο και το απίστευτο burger για τα οποία μιλάει η πόλη να παραμένουν κανονικά- ξεχωρίζουν πιάτα που φέρνουν δροσιά και γεύση καλοκαιριού στον ουρανίσκο σου. Από τα Γεμιστά Κανελόνια με ρικότα από τόφου, σπανάκι σάλτσα ντομάτας και «χώμα» ελιάς μέχρι τον Κρητικό Ντάκο από επτάσπορο ψωμί και χειροποίητο vegan ανθότυρο αλλά και τα Rainbow Rolls γεμιστά φύλλα ρυζιού με λαχανικά και φυστικοβούτυρο.

*rOOTS, Μπαλάνου 4-6, 2310 268 063, facebook

Το καλοκαιρινό μενού στο CIN CIN 

Στην μοναδική αυλή που ”αποκαλύφθηκε” πίσω από την Αγία Σοφία, τον πεζόδρομο της Ικτίνου αλλά και στο no smoking εσωτερικό του σας περιμένει το ανανεωμένο menu και η cocktail list του πρώτου barless bar της Θεσσαλονίκης, τα οποία θα πρωταγωνιστήσουν ως highlight των καυτών ημερών στην πόλη με το soundtrack που θα συνθέτουν επιλεγμένοι DJs για chilling & relaxing μουσικές βραδιές.

Αναζητήστε τα Σπαράγγια στην σχάρα με ψητό μανούρι, crispy μπέικον και βινεγκρέτ από καρύδι και μέλι, το Μαύρο ταλιολίνι με σολομό, μπρόκολο, κρόκο Κοζάνης και μουστάρδα dijon αλλά και το Φιλέτο λαυράκι σωτέ με κρύα σαλάτα οσπρίων με λαζανικά και μαγιονέζα ελιάς. Χαθείτε στην καλοκαιρινή μαγεία του Cin Cin πίνοντας Green Cooler, ένα δροσιστικό Spritz με καλοκαιρινά αρώματα, ιδανικό για τους λάτρεις των Aperitivo ή ένα Med – Mex, δροσερό και γεμάτο ενέργεια, άψογο για να δροσίσει τα ζεστά καλοκαιρινά απογεύματα.

*Cin Cin, Ικτίνου 22, 2310 223 350, facebook

Το νέο inspired μενού του Ύψιλον

Το Ύψιλον πρωταγωνιστεί με γερά χαρτιά στο παιχνίδι του summer in the city με πολλές γευστικές και όχι μόνο εκπλήξεις στον πεζόδρομό του, όπου τα καλοκαίρια θυμίζει νησί μέσα στην πόλη.

Τα πολυσυζητημένα του κοκτέιλ με τα πιο inspired ονόματα, όπως το Alaska Thunderfuck και το Εις Μνήμην Δημητρίου Τρουσάκωβ, ανανεώνονται σε μία φρέσκια λίστα με νέες γεύσεις. Μετά από το best seller χορτοφαγικό burger, τώρα προστίθεται το chicken burger και κάποιες καινούργιες καλοκαιρινές σαλάτες αλλά και νέα veggie πιάτα σε ένα ανανεωμένο λαχταριστό μενού.

*Ύψιλον, Εδέσσης 5, 2310 530 480, facebook

Το δυνατό μενού στους OΡΙΖΟΝΤΕΣ ROOF GARDEN

Με θέα την μεγάλη πλατεία της πόλης, σε ύψος που σε κάνει να νιώθεις πως αγγίζεις τον καλοκαιρινό ουρανό στο roof garden του Electra Palace, ένα δροσερό κοκτέιλ στα χέρια σε προετοιμάζει για αυτό που θα ακολουθήσει.

Aνάμεσα σε πιάτα που ξεχωρίζουν δοκιμάστε μία Παραδοσιακή Ελληνική Σαλάτα με τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές και φέτα. Αν λατρεύετε την pasta Πέννες Crudaiola με τοματίνια, μοτσαρέλα & φρέσκο βασιλικό ή Λιγκουίνι με Καπνιστή Παντσέτα Affumicata, μανιτάρια, αγγουράκι κορνισόν, αρσενικό τυρί Νάξου & φρέσκια τομάτα. Συνεχίστε με Στήθος Κοτόπουλο, γεμιστό με κασέρι Μυτιλήνης με ριζότο παρμεζάνας & σάλτσα εστραγκόν. Ολοκληρώστε τις μελλοντικές αναμνήσεις σας με μία Πανακότα σε Ποτήρι με κρέμα σοκολάτας γάλακτος & μάνγκο ή την Κρύα Σούπα Καλοκαιρινών Φρούτων με παγωτό γιαούρτι & τραγανό μπισκότο

*Ορίζοντες, Roof Garden Electra Palace, 2310 294 000, facebook  

Τo πιο comfort – γκουρμέ θερινό μενού στη BRIZOLA

Το εστιατόριο BRIZOLA έστησε το πιο αστικό σκηνικό θέρους στην ταράτσα και την αυλή του, το οποίο λειτουργεί ως ο απόλυτος καμβάς για να απολαύσεις την αριστοτεχνική casual cuisine του στο νέο λαχταριστό καλοκαιρινό μενού του.

Από τους Mοσχαρίσιους κεφτέδες BRIZOLA στη θράκα πάνω σε ψητή ντομάτα ή σαγανάκι με σάλτσα ψητής πιπεριάς φλωρίνης, ψητή μελιτζάνα φρέσκια ντομάτα και φρέσκο βασιλικό έως τα Ταλιολίνι με ανάλαφρη σάλτσα με μανιτάρια, γκουαντσιάλε κρέμα τζίντζερ και φύλλο μοσχολέμονου. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τη γεμιστή Μοτσαρέλα με σύγκλινο Μάνης πορτοκάλι και αρωματικά. Η BRIZOLA είναι η πραγμάτωση αυτού που λέμε “απόλαυση των αισθήσεων” και το καλοκαίρι.

*BRIZOLA, Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια, 231 053 2800, facebook

Τις καλοκαιρινές προτάσεις του εστιατορίου κρεάτων Tzaki Ho

Στο δεύτερο χρόνο της καλοκαιρινής του λειτουργίας το Tzaki Ho κερδίζει το στοίχημα ξανά για την πιο καλοκαιρινή αυλή και αποτελεί έναν ακόμη λόγο για να προστεθεί ο Χορτιάτης στον χάρτη με τους κοντινούς γαστρονομικούς προορισμούς.

Απολαύστε στο καλοκαιρινό του μενού με την υπογραφή του νεαρού σεφ Αλέξανδρου Πέγιου, Bουβαλίσιο Kαβουρμά με αυγό ποσέ, τσίλι γραβιέρα και καρπάτσιο μαύρης τρούφας Χαλκιδικής αλλά και Rib Eye Μπράλου με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας με χειροποίητη μαρμελάδα ντομάτας και σάλτσα πόρτο συνοδεία με τις καλύτερες ετικέτες κρασιών. Απόλαυση!

*Tzaki Ho, Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης, 231 034 9266, facebook

Τις έθνικ γεύσεις καλοκαιριού στη Μεσόγειο στο Εσπεράντο

Γευστικές συγκινήσεις στην αυλή του Εσπεράντο, στο παλιό γήπεδο της ΜΕΝΤ στον Άγιο Θεράποντα, με ένα μενού ειδικά διαμορφωμένο με την υπογραφή της Αδαμαντίας Κωνσταντοπούλου.

Καθίστε σε ένα από τα τραπέζια στο έθνικ σύμπαν του διάκοσμού του και απολαύστε από αρνί φιλέτο με πατάτες γης, καραμελωμένο καρότο και σάλτσα τσουκνίδας, μοσχαρίσια φιλετάκια με πολέντα σπαράγγια και σάλτσα γκρέιβι μέχρι μπουτάκια κοτόπουλου με άγριο ρύζι, γλυκόξινη σάλτσα και σουσάμι αλλά και την τονοσαλάτα γεμισμένη σε κοχύλι ζυμαρικού και σάλτσα μυρωδικών. Μην ξεχάσετε την γουρουνοπούλα Καλαμάτας. Στο Εσπεράντο την φτιάχνουν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στην πόλη και μιλάμε για το πιάτο για το οποίο επιστρέφουν ξανά και ξανά στη αυλή του οι Θεσσαλονικείς.

*Εσπεράντο, Επταλόφου 14, 2310 914 231, facebook

Την καλοκαιρινή street food μαγεία της πόλης στο Estrella 

Πόσο καυτό θα σας φαινόταν το καλοκαίρι στην πόλη μπροστά από το νέο, red velvet κρουασάν της Estrella; Σχεδόν έρωτας!

Το #jezebel (τζεζαμπελ) είναι κατακόκκινο, βουτυράτο και σερβίρεται με κρέμα μασκαρπόνε, μαρμελάδα τριαντάφυλλο και σοκολάτα φράουλα. Δοκιμάστε επίσης από Pancakes βρώμης, φαλάφελ και veggie burgers σε αφράτο ψωμάκι ολικής άλεσης μέχρι βάφλα με αλεύρι ολικής άλεσης και παρμεζάνα και μία πλούσια σαλάτα κινόα. Η νέα αυτή σειρά σχεδιάστηκε στην Estrella με φροντίδα για όλους όσοι επιδιώκουν μία προσεγμένη αλλά και νόστιμη διατροφή.

*Estrella, Π. Μελά 48, Θεσσαλονίκη, τηλ 231 027 045, www.estrella.gr  

Τη νέα cocktail list του The Blue Cup

Έχοντας μια παρουσία έξι ετών στον χώρο του κοκτέιλ και προσπαθώντας πάντα να βρίσκεται στην κορυφή της ποιότητας το καλοκαίρι του 2018 βρίσκει το The Blue Cup να παρουσιάζει το νέο του cocktail project. Το “Never Looking Back“, στοχεύει στο πάντρεμα των παραδοσιακών γεύσεων με τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Ενδεικτικά μας παρουσιάζει δύο από τα κοκτέιλ που θα μπορείτε να απολαύσετε στη νέα του λίστα.

Το πρώτο είναι το – ομώνυμο με το πρότζεκτ – Never Look Back, το οποίο αναδεικνύει τη δυναμική της βότκας σε συνδυασμό με μια διαυγή έκδοση passion fruit, νερό ντομάτας και κουμ – κουάτ σε πούδρα από αλάτι και ροζ πιπέρι. Το δεύτερο είναι το Fed Up στο οποίο παρουσιάζεται η οξύτητα της Ketel One Citroen συνοδευόμενη από mango potion, καρύδα και καβουρντισμένο σουσάμι.

Η ομάδα που δημιουργεί και παρουσιάζει τη νέα λίστα στο The Blue Cup αποτελείται από τον bar manager Νίκο Μπαζούκα, τον ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο Βαγγέλη Πενίκη, τον μάγο του flairtending και νικητή στο πανελλήνιο 2016 και 2018 Αχιλλέα Θανασούδα και την ψυχή της μπάρας του The Blue Cup και first place 2014 young bartender Νίκο Μαλαμίδη.

*The Blue Cup, Σαλαμίνος 8, τηλ. 231 090 0666, facebook

Mείνετε Συντονισμένοι: 

Εδώ ανεβαίνει ό,τι αξίζει την προσοχή σας στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα