Πού να βγείτε αυτό το χειμώνα στη Θεσσαλονίκη

Οι κορυφαίες προτάσεις του χειμώνα για φαγητό και ποτό στην πόλη!

Σόνια Ταλαντινού
πού-να-βγείτε-αυτό-το-χειμώνα-στη-θεσσα-931514
Σόνια Ταλαντινού

Ο πιο ενημερωμένος οδηγός για να γνωρίζετε που θα απολαύσετε τις πιο σύγχρονες γαστρονομικές προτάσεις σε συνδυασμό με μοναδικές εμπειρίες διασκέδασης σε αγαπημένα μαγαζιά της Θεσσαλονίκης. Οι best of επιλογές, γιατί η έξοδος για εμάς πρέπει να έχει άποψη.

#Αμβροσία

garides-me-psita-kolokithakia-sos-ghiaoyrtiou-kai-marathos.jpg

Περιοχή: Hyatt Recengy Hotel Thessaloniki

Χώρος:   Σε έναν από τους πιο ζεστούς χώρους της Θεσσαλονίκης ζήστε την πλήρη εμπειρία του wellness και απολαύστε γαστρονομικές υγιεινές εκπλήξεις που θα σας ενθουσιάσουν. Η απόλυτη επιλογή για να γευματίσετε σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

Φιλοσοφία: Ο Executive Chef Απόστολος Αλτάνης σε συνεργασία με τη Ειρηνη Πασχαλέρη -Βιολόγος-διατροφολόγο ειδικευμένη στη διατροφή BSc MSc, δημιούργησαν πλούσια σε γεύση πιάτα εξατομικευμένα με βάση τις προσωπικές σας ανάγκες.

Κουζίνα:   Με εξαιρετική φροντίδα προετοιμασμένα νόστιμα υγιεινά γεύματα, δίνοντας έμφαση στα τοπικά προϊόντα και τις εποχιακές σπεσιαλιτέ που ενισχύονται από το γαστρονομικό πάθος και τη διατροφική σοφία.

Πρόταση: Η κάρτα που δημιουργεί ένας από τους κορυφαίους σεφ της πόλης ανανεώνεται διαρκώς με πιάτα αληθινής γαστρονομικής εμπειρίας.Κάβα/Μπαρ: Σπουδαία wine list και cocktails υψηλών απαιτήσεων.Highlight:H συγκλονιστική εμπειρία μιας open kitchen.

Tip: Αναζητήστε στη διάρκεια της χρονιάς τις ειδικές βραδιές και τις σπουδαίες ευκαιρίες που υπάρχουν για να γιορτάζετε εντυπωσιακά τις επετείους που τιμά το Αμβροσία.

Info: 13ο χλμ Θεσ/νίκης-Περαίας, Αεροδρόμιο,Τ: 2310 401295, Facebook

#Αναντάμ Παπαντάμ

anantam-1.jpg

Περιοχή: Πυλαία

Χώρος: Πριν τέσσερα χρόνια, μετακόμισε σε αυτόν τον μίνιμαλ, μοντέρνο και φιλόξενο χώρο. Δεσπόζει το μπαρ για φαγητό, το μαρμάρινο πάτωμα, τα art deco στοιχεία. Περιβάλλον ιδανικό τόσο για οικογένειες όσο και παρέες.

Φιλοσοφία: Ένα ταξίδι γευστικό που ξεκίνησε το 1963 και συνεχίζεται από γενιά σε γενιά.

Γεύση: Ελληνική κουζίνα με γνήσιες συνταγές από τις γιαγιάδες των ιδιοκτητών, που μεταφράζονται στη σύγχρονη εποχή μ’ ένα μοντέρνο twist.

Σπεσιαλιτέ: Λαχανοντολμάς με γαρίδα και κρέμα λεμονιού, χταπόδι μπουγιουρντί, ντοματόρυζο με φιλέτο τσιπούρας.

Κάβα: Αποστάγματα από έλληνες παραγωγούς και μια αξιόλογη wine list.

Highlight: Κάποια Κυριακή, μπορείτε να παραγγείλετε το κυριακάτικο μενού σας και να το απολαύσετε στο σπίτι, με πιάτα, όπως λαγός στιφάδο, κόκορας κρασάτος ή νανάκια κοτοπουλάκια.

Tip: Κάντε κράτηση για να μην ταλαιπωρηθείτε από τις αναμονές.

Info: Πολυτεχνείου 13, Τ. 2310 323666, Facebook, Instagram

#Ανώπολις

anopolis-web-7.JPG

Περιοχή: Άνω Πόλη

Χώρος: Με μοναδική θέα τα τείχη της Άνω Πόλης, θυμίζει Ανατολή, αλλά συνδυάζει και ανδαλουσιανά στοιχεία, φέρνοντας και τον αέρα της Μεσογείου. Σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες γειτονιές της Θεσσαλονίκης, αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή κι ένα από τα δημοφιλέστερα μπαρ της πόλης.

Φιλοσοφία: Ένα σύγχρονο καφενείο, ιδανικό σημείο συνάντησης για όλες τις ώρες της ημέρας. Για τον πρωινό καφέ, ένα πλούσιο brunch, για μεζέδες ή ένα δροσερό cocktail μετά τη δουλειά.

Γεύση: Η κουζίνα του «μυρίζει» παράδοση.

Σπεσιαλιτέ: New entries στο brunch, το pan cake banoffee. Στα burgers, το Trufflemayo burger και στα κυρίως, τα Χοιρινά ribs με BBQ espresso. Ιδιαίτερες γεύσεις, όπως το κιουνεφέ, παραδοσιακά κρεατικά και λαχταριστά pancakes με μαρμελάδα μπέικον και κρέμα γραβιέρας. Για τους chocolovers, τα αντίστοιχα γλυκά με σοκοφρέτα ή λευκή σοκολάτα.

Κάβα: Μπίρες και αποστάγματα που συνοδεύουν άριστα τους μεζέδες.

Highlight: Η διακόσμηση είναι αληθινά ξεχωριστή.

Tip: Από τη δεκαετία του ’50, αυτή η γωνιά της Άνω Πόλης είναι άμεσα συνδεδεμένη με το καλό φαγητό και τη διασκέδαση.

Info: Ακροπόλεως 128, T. 2310 245245, Facebook, Instagram

#Βαρύ Πεπόνι

bary-peponi.jpg

Περιοχή: Κέντρο

Χώρος: Μικρό, ζεστό, φιλόξενο. Πλέον, με φόντο το πράσινο της μέντας, που είναι ξεκούραστο και γλυκό στη ματιά.

Φιλοσοφία: To φαγητό πρέπει να είναι νόστιμο χωρίς περιορισμούς, ιδιαίτερο, χωρίς υπερβολές και αληθινό.

Γεύση: Ελληνική κουζίνα με σύγχρονα ευρωπαϊκά στοιχεία. Μενού με διαχρονικές προτάσεις και κάρτα με τα σπέσιαλ πιάτα, που αλλάζουν ανά διαστήματα και είναι πιο εξεζητημένα.

Πρόταση: Πανσέτα φούρνου γλασαρισμένη με μαρμελάδα και πουρέ γλυκοπατάτας. Σκουφιχτά με καπνιστό απάκι και σάλτσα σαφράν. Ριζότο καπνιστής μελιτζάνας, άρωμα λευκής τρούφας, τηγανητή κάπαρη και ξύγαλο Σητείας. Φιλέτο φρέσκο σολομού με αβοκάντο, φακή μπελούγκα με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ολαντέζ. Ραβιόλι ρικότα σπανάκι με σάλτσα μυρωδικών. Τηγανιά τόνου με τσιγαριαστά χόρτα και σάλτσα σαφράν.

Κάβα: Μια μικρή κάρτα με εκλεκτά κρασιά -φυσικά και βιοδυναμικά. Ετικέτες από του Λίγα και του Τάτση μέχρι του Σκλάβου και του Δαλαμάρα.

Highlight: Το 2020, βραβεύτηκε Νο 1 Hidden Gem στο Restaurants 100.

Tip: Στέκι καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό, και όχι μόνο. Καθημερινά ανοιχτό 14.00 – 23.00. Κάντε κράτηση πριν το επισκεφθείτε, κυρίως τα ΣΚ.

Info: Απελλού 4, Τ. 2310 243332, Facebook, Instagram

#Γλυκάνισος

glikanisos-1.JPG

Περιοχή: Πυλαία

Χώρος: Το λευκό και λιτό σκηνικό του αποπνέει καθαριότητα και τάξη. Μια αισθητική που σε εμπνέει να το εμπιστευθείς και για την ποιότητά του.

Φιλοσοφία: Εστιατόριο θαλασσινών με καθαρές γεύσεις και ΑΑ πρώτη ύλη. Φέτος, κλείνει 14 χρόνια και το σίγουρο είναι ότι έχει αποκτήσει την ποιότητα της διαχρονικότητας.

Γεύση: Φρέσκα ψάρια, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο, αλιευμένα από συνεργαζόμενα καίκια, θαλασσινά, κοπές κι εξαιρετικά ωμά/μαριναρισμένα.

Σπεσιαλιτέ: Κριθαρώτο με καραβιδοουρές, Σεβίτσε φαγκρί, ψαρόσουπα, καρπάτσια, ταρτάρ.

Κάβα: Ελληνικά κρασιά και διεθνής αμπελώνας.

Highlight: Αναμονή για το τραπέζι σας στο privé μπαρ μ’ ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί, εκεί όπου μπορείτε και να καθίσετε να φάτε, σε πιο ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Tip: Κάντε κράτηση για τραπέζι οπωσδήποτε!

Info: Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Τ. 2310 302882, Facebook, Instagram

#ΓΡΝ 

ghrn.jpg

Περιοχή: Θέρμη, One Salonica, Παπάφη. Έτσι, μπορείτε να ανακαλύψετε ένα μαγαζί από ανατολικά ως τα δυτικά της πόλης, διαφορετικά θα σας βρει αυτό στον χώρο σας!

Χώρος: Με πολλές αναφορές σε στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, όλα τα μαγαζιά διαθέτουν άνετα καθιστικά, εντός κι εκτός, αλλά και τη δυνατότητα take away και delivery, ώστε να απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας τις αγαπημένες σας λιχουδιές.

Φιλοσοφία: Παραδοσιακό ταχυφαγείο ελληνικής κρεατοφαγίας.

Κουζίνα: Σουβλάκια, γύρος, πανσέτες, λουκάνικα.

Πρόταση: Γουρουνιά, Θρεφτάρι, Τσομπανόπιτα, Μοντέλο και Διπλωτό.

Highlight: Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται καθημερινά από φρέσκες πρώτες ύλες εξαιρετικής ποιότητας.

Tip: Τόσο απλό και τόσο καλό!

Info: Θέρμη: Πλ. Παραμάνας 32, Τ. 2310 461120, 2310 467676, One Salonica Outlet Mall: Γιαννιτσών 61, Τ. 2310 540555 Παπάφη & Κανάρη γωνία (Χουρμούζη 41), Τ. 2310 904904, 2310 953000, Facebook, Instagram

#Δωμάτιο με Θέα

domatio-me-thea.jpg

Περιοχή: Κέντρο

Χώρος: Εδώ, δε μετράει τόσο η διακόσμηση όσο η ατμόσφαιρα, το σημείο και η θέα. Στον πέμπτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει τον κινηματογράφο Ολύμπιον, η ματιά είναι ανεμπόδιστη και ο ορίζοντας μπροστά ανοιχτός.

Φιλοσοφία: All time classic καφέ του κέντρου της πόλης, για συναντήσεις χαλαρές και συζητήσεις πολύωρες.

Πρόταση: Διάφορα είδη αρωματικού καφέ, επιλογές από μια εξαιρετική wine list και όλα τα κλασικά, αγαπημένα cocktails.

Highlight: Οι μουσικές επιλογές προέρχονται από τον χώρο της jazz, funk και soul.

Tip: Αποτελεί αγαπημένο στέκι των ανθρώπων του κινηματογράφου και της τέχνης, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ή Ντοκιμαντέρ.

Info: Πλ. Αριστοτέλους 10, Facebook, Instagram

#Λέμαργκο

lemargo.jpg

Περιοχή: Mediterranean Cosmos

Χώρος: Παλ αποχρώσεις, art deco αναφορές, βιομηχανικά details, πάτωμα φίνας αισθητικής κι ένα μαγικό αίθριο, που θυμίζει zen κήπο, σας καλωσορίζουν σ’ ένα ήσυχο και φιλόξενο περιβάλλον, προσφέροντας την ψευδαίσθηση μιας απόδρασης από την πόλη.

Φιλοσοφία: Το κρέας όπως θα έπρεπε να μαγειρεύεται και να σερβίρεται! Οι meet lovers βρήκαν τον νέο τους προορισμό.

Κουζίνα: Κρέατα εξαιρετικής ποιότητας και φρέσκες πρώτες ύλες συνθέτουν ιδιαίτερα πιάτα ελληνικής αισθητικής για απαιτητικούς.

Πρόταση: Τσοπανόπιτα, κορτεζίνα, σουβλούρι, ταλιάτα, burger γύρου, rib eye πρόβειο, αγελαδινή μπριζόλα, μοσχαρίσια σουτζουκάκια, λουκάνικα Δράμας και Τυρνάβου.

Κάβα/Μπαρ: Η wine list είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Εκλεκτές μπίρες βαρέλι και εμφιαλωμένες και αποστάγματα.

Highlight: Οι πίτες Περέκ και Πισία, που γίνονται στη στιγμή και είναι της ώρας.

Tip: Ό, τι δοκιμάζετε εδώ είναι χειροποίητο και φρέσκο μέχρι την τελευταία μπουκιά.

Info: 11ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών, Θέρμη, Τ. 2310 477177, Facebook, Instagram

#Μαμαλούκα

mamalouka.png

Περιοχή: Κέντρο

Χώρος: Εμπνευσμένος από την αγιορείτικη αρχιτεκτονική, με boho λεπτομέρειες, χτιστούς καναπέδες, φωτιστικά χειροποίητα και μοναστηριακά τραπέζια.

Φιλοσοφία: Προσφέρει μια συνολική εμπειρία, καθώς συνδυάζει τη γαστρονομική απόλαυση με την απόλυτη διασκέδαση.

Γεύση: Ελληνικές αυθεντικές γεύσεις από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Εδώ, η ελληνική γαστρονομία αναδεικνύεται μέσα από πιάτα με κρεατικά, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά

Σπεσιαλιτέ: Κολοκυθοκεφτέδες, τυροκαυτερή on the spot, τηγανητά κεφτεδάκια, ορεκτικό «Λευκός Πύργος», σφακιανή πίτα, τηγανητές πατάτες με στάκα Χανίων και τηγανητά αβγά, χειροποίητο ψωμί, γιουβέτσι με μοσχαρίσια πλευρά, το ψητό κατσικάκι στον φούρνο με πατάτες για την παρέα και γαριδομακαρονάδα με σάλτσα οστρακοειδών.

Κάβα: Εκλεκτά αποστάγματα, εξαιρετικά κρασιά, classic cocktails και signature cocktails, που ανανεώνονται κάθε σεζόν.

Highlight: Μουσικές επιλογές από dj καθημερινά.

Tip: Κάντε κράτηση.

Events: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ένα απλό γεύμα καταλήγει συνήθως σε ξέφρενο γλέντι με χορό, τραγούδι και βεγγαλικά να δίνουν τον τόνο ενός αυθεντικού πάρτι!

Info: Ίωνος Δραγoύμη 3, Τ. 2310 555223, Facebook, Instagram

#Μονμάρτη Wine Bar Restau

monmarti-paulidis-0004-C8N8Q.jpg

Περιοχή: Καλαμαριά

Χώρος: Φίνα αισθητική, γαλλικός αέρας -μεταφέρεσαι κυριολεκτικά στη Μονμάρτη-, artistic ατμόσφαιρα και όμορφος κήπος, που θερμαίνεται και τους πιο κρύους μήνες του χρόνου. Ιδανικός για τους καπνιστές. Η μεγάλη μπάρα του ενδείκνυται και για φαγητό.

Φιλοσοφία: Για τους wine lovers∙ απολαμβάνετε το κρασί σας και κάνετε το απόλυτο pairing με τις προτάσεις του μενού.

Γεύση: Η κουζίνα είναι πιο εστιατορική, με κάρτα πιο μεγάλη από ένα τυπικό wine bar. Σερβίρεται και πρωινό.

Σπεσιαλιτέ: Risotto alla Milanese, μοσχαρίσια ταλιάτα με τηγανητά νιόκι, γαρίδες κανταίφι. Για πρωινό, Sour Le Plat με σπανάκι και σάλτσα ρομέσκο, Breakfast sandwich και pancake cheesecake.

Κάβα: 250 ετικέτες κρασιών απ’ όλη την Ελλάδα και διεθνείς αμπελώνες. Οι 30+ από αυτές προσφέρονται by the glass και ανανεώνονται τρεις φορές τον χρόνο.

Highlight: Το προσωπικό είναι ευγενικό και η εξυπηρέτηση άψογη. Όλο το μαγαζί, αλλά και τα πιάτα του είναι absolutely Instagram-ικά.

Tip: Τις καθημερινές, “bring your own bottle”, με ελάχιστη χρέωση για το σέρβις. Παρασκευή και Σάββατο κάντε κράτηση.

Events: Μια φορά τον μήνα, φιλοξενεί την παρουσίαση ενός Κτήματος, με συγκεκριμένο food pairing.

Info: Θεμιστοκλή Σοφούλη 92, Τ. 2310 414814, Facebook, Instagram

#Ντάνγκαρα

ntanghkara-2.jpg

Περιοχή: Ροτόντα, Κέντρο

Χώρος: Με φόντο ένα εντυπωσιακό πάτωμα -το μοτίβο θυμίζει μακεδονική αρχιτεκτονική σε παλιό αρχοντικό-, ο μίνιμαλ και ζεστός χώρος διαθέτει βιομηχανικά στοιχεία, που εναρμονίζονται με το αστικό τοπίο της πλατείας, στην οποία έχετε απρόσκοπτη θέα, χάρη στα μεγάλα ανοίγματα κατά μήκος όλου του gastro bar.

Φιλοσοφία: Εντοπιότητα. Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, ανάλογα την εποχικότητα. Εδώ, φροντίζουν να διαθέτουν κάθε μέρα αποκλειστικά φρέσκα προϊόντα.

Κουζίνα: Μακεδονικές παραδοσιακές συνταγές, χαρακτηριστικά πιάτα της Β. Ελλάδας.

Πρόταση: Κεμπάπια Φλώρινας, σιγοψημένη πανσέτα, μανέστρα με γαρίδες.

Κάβα/Μπαρ: Ποικιλία σε κρασιά και αποστάγματα, αποκλειστικά από τη Βόρεια Ελλάδα.

Highlight: Υπό τους ήχους τζαζ ή ρεμπέτικης μουσικής, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα ή απλά το πότο σας στην άνετη, ξύλινη μπάρα του μαγαζιού.

Tip: Αναζητήστε μόνο εποχικά υλικά με τη βεβαιότητα ότι θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ό, τι πιο φρέσκο από τοπικούς μικροπαραγωγούς, που στα χέρια των σεφ μεταμορφώνονται σε γευστικούς πειρασμούς στο πιάτο σας.

Info: Αρμενοπούλου 26, Τ. 2310 204452, Facebook, Instagram

#Ο Κήπος του Θερμαϊκού

khpos-thermaiku-1.jpg

Περιοχή: Λευκός Πύργος

Χώρος: Μποέµικο new age µεζεδοπωλείο, που ξυπνά νοσταλγικές µνήµες µέσα από µια ολόφρεσκη µατιά. Ο ρετρό χώρος µε τις αντίκες, τις µπροκάρ µαξιλάρες και τις «τριανταφυλλένιες» ταπετσαρίες παραπέµπει σε σάλα αστικού αρχοντόσπιτου. Στα τραπέζια, µέσα κι έξω, απρόσκοπτη θέα στον Λευκό Πύργο.

Φιλοσοφία: Δεν προσφέρει κοινότυπες γεύσεις. Το µενού του είναι ελληνικού προσανατολισµού και η φιλοσοφία του βασίζεται στην αξία του να µοιράζεσαι στιγµές.

Γεύση: Ελληνική κουζίνα, λίγο πειραγμένη μ’ ένα twist. Τα πιάτα του, που παρασκευάζονται την ίδια στιγµή, είναι παρεΐστικα, πλουραλιστικά, βασισµένα σε ιδιαίτερους συνδυασµούς και άριστες πρώτες ύλες! Το μενού, όπως κάθε χειμώνα, ανανεώνεται με 2-νέα 3 μαγειρευτά, όπως μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας. Ποικιλία θαλασσινών και κρεατικών.

Πρόταση: Σαλάτες με μήλα και παντζάρια, κολοκυθοκεφτέδες, σαρμαδάκια, μανιτάρια σοτέ, χταποδοσαλάτα, Σαλάτα Κήπος.

Κάβα: Τεράστια ποικιλία σε αποστάγματα.

Highlight: Το άριστο σέρβις από το ευγενικό και γελαστό προσωπικό.

Tip: Value for money υπηρεσίες. Για τα ΣΚ, κάντε κράτηση.

Info: Νικηφόρου Φωκά 2, Τ. 2310 224073, Facebook, Instagram

#Σαββίκος

sabbikos.jpg

Περιοχή: Κέντρο, Τούμπα, One Salonica

Γεύση: Αυθεντικό ελληνικό street food.

Φιλοσοφία: Όλα ξεκίνησαν από μία καντίνα, επιλεγμένες πρώτες ύλες από τοπικές φάρμες και πολλή αγάπη. Ο Σαββίκος αποτελεί σήμερα την πλέον ολοκληρωμένη ελληνική street food επιλογή της πόλης, όπου μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές και νέες συνταγές, στο χέρι, στο σπίτι και στο πιάτο. Τα τελευταία 75 χρόνια, είναι η πρώτη σκέψη όταν αναζητάτε καθαρό και ποιοτικό σουβλάκι, ενώ εξελίσσεται διαρκώς με ανανεωμένο μενού, νέα καταστήματα και ανατρεπτικές συνεργασίες!

Πρόταση: Σουβλάκια, πολίτικα σουτζουκάκια, χοιρινές πανσέτες, κυπριακή σεφταλιά.

Highlight: Δοκιμάστε τη μοναδική Γυρλού σε τέσσερις αγαπημένες εκδοχές: Γυρλού κοτόπουλο με σος κάρι, Γυρλού χοιρινό, Γυρλού βοδινό και μανιτάρι και Γυρλού vegan.

Tips: Συνδυάστε τα παραδοσιακά σουτζουκάκια με μπούκοβο σε γιαουρτλού ή σε χειροποίητη πίτα. Εάν θέλετε με την παρέα σας «κάτι για τη μέση», μοιραστείτε τα τραγανά, τηγανητά κολοκυθάκια και μια ολόκληρη πατάτα φούρνου με δροσερή σος.

Info: Πλατεία Αριστοτέλους 8, Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) με Δωδεκανήσου γωνία, Γρ. Λαμπράκη 131 (Τούμπα), One Salonica Outlet Mall (2ος όροφος) Κώττα Ρούλια 10

#Πσαράς Fisheria

psaras.JPG

Περιοχή: Αγορά Άθωνος

Χώρος: Με φόντο ένα ναυτικό σκηνικό, κυριαρχεί η απλότητα και η καθαριότητα.

Φιλοσοφία: Ψάρι σε όλες του τις μορφές: ψητό, τηγανητό, αχνιστό, ωριμασμένο, ωμό. Χωρίς πολύ μαγείρεμα και μπερδεμένα υλικά, για να είναι τα πιάτα όσο πιο νόστιμα γίνεται, απλά και μόνο με την πρώτη ύλη.

Γεύση: Θαλασσινοί μεζέδες και οστρακοειδή.

Σπεσιαλιτέ: Καρπάτσιο, ταρτάρ, σασίμι, ταραμάς, λιαστό χταπόδι και ό,τι διαθέτει ο πάγκος του ιχθυοπωλείου «Πσαράς Ιχθυοπωλείον».

Κάβα: Εμφιαλωμένα κι επώνυμα κρασιά για κάθε πιάτο.

Highlight: Λειτουργεί όστρακα bar για τους connaisseurs του είδους.

Tip: Πριν καθίσετε στο τραπέζι σας, σάς οδηγούν στο ομώνυμο ιχθυοπωλείο -βρίσκεται παραδίπλα- για να διαλέξετε τα ψάρια που επιθυμείτε. Οι τιμές είναι ιχθυοπωλείου και πληρώνετε έξτρα 8,5 ευρώ το κιλό για το ψήσιμο.

Info: Βαγδαμάλη 3, Τ. 2310 232228, Facebook, Instagram

#Το Τουρλού

to-tourlou.jpg

Περιοχή: Κάτω Τούμπα

Χώρος: Ψηλοτάβανο, με άπλετο φυσικό φως, caribbean διακόσμηση και πίνακες από καλλιτέχνες, που εναλλάσσονται ανά περιόδους. Για τους χειμερινούς μήνες, έχει προβλεφθεί χώρος για καπνιστές, ενώ υπάρχει και πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

Φιλοσοφία: Οι γεύσεις είναι ο τρόπος των ιδιοκτητών να επικοινωνούν με τον κόσμο. Η αίσθηση της φιλοξενίας δημιουργεί γνωριμίες που μεταμορφώνονται σε μακροχρόνιες φιλίες.

Γεύση: Η εποχικότητα των υλικών καθορίζει το μενού. Καθημερινά, υπάρχουν διαφορετικά πιάτα ημέρας, ενώ ο ανανεωμένος κατάλογος είναι επηρεασμένος από τη Σάμο.

Πρόταση: Μπιφτέκι προβατίνας, χειροποίητος τραχανάς, βλήτα τσιγαριαστά, φακοσαλάτα, γεμιστές σαρδέλες με ντομάτα, αχνιστά μύδια με σέλερι και πρόβειο βούτυρο, παντζαροσαλάτα με γιαούρτι, μους λευκού ταραμά, συκώτι με καπνιστή πάπρικα, μοσχαρίσια γλώσσα με πουρέ σελινόριζας και μαύρο ρύζι Σερρών. Οι χειροποίητες πίτες.

Κάβα: Εμφιαλωμένα κρασιά -αφιλτράριστα και βιολογικά- από μικρά ελληνικά κτήματα και μπίρες από μικρές ζυθοποιίες.

Highlight: Εδώ, μπορείτε να εφαρμόσετε το σύστημα BYOB (Bring your own Bottle), με μια μικρή «χρέωση φελλού», αρκεί το κρασί σας να μη περιλαμβάνεται στη wine list.

Tip: Κλειστό κάθε Δευτέρα.

Info: Κορίνθου πεζόδρομος, Τ. 2311 289878, Facebook, Instagram

#Ψησταριά η Διαγώνιος

330085-176943615738036-134520017-o-1.jpg

Περιοχή: Πλ. Φαναριωτών

Χώρος: Κλασικό κοσμικό εστιατόριο στο κτίριο μεσοπολέμου, με την ευρύχωρη σάλα και τις βιεννέζικες καρέκλες.

Φιλοσοφία: Ελληνική κουζίνα άριστης ποιότητας από αγνά υλικά. Απλές και κλασικές συνταγές, αλλά καλοεκτελεσμένες.

Γεύση: Κρεατικά από ζώα ελληνικής εκτροφής.

Πρόταση: Γύρος, σουτζουκάκια, τηγανητές πατάτες, ποικιλία από κλασικές σαλάτες και χειροποίητες αλοιφές.

Κάβα: Ευρεία γκάμα από κρασιά και αποστάγματα.

Highlight: Ένα από τα λίγα εστιατόρια της πόλης που συνδέει τόσο αρμονικά τις παλιές με τις νεότερες γενιές.

Tip: Η ομάδα του Γλυκάνισου, Marea και Iberico ένωσε τις δυνάμεις της με τον πρώην ιδιοκτήτη, Σίμο Τσιμπέρη, αφού αποχώρησε ο έτερος συνιδιοκτήτης, Βασίλης Χαντάκης, για να συνεχίσουν μια μακρά παράδοση στο καλό φαγητό, που ξεκίνησε το 1977!

Info: Στρατηγού Καλλάρη 13, Τ. 2310 260958, Facebook, Instagram

#Blues Bar

the-blues-bar-1.jpg

Περιοχή: Ρωμαϊκή Αγορά

Χώρος: Ατού, η θέση του. Μεγάλες τζαμαρίες, μια φανταστική μπάρα, έτοιμη να γράψει καινούριες ιστορίες και να μάθει νέα μυστικά, κρεμαστές λάμπες σ’ ένα βιομηχανικό σκηνικό με την πόλη να απλώνεται στα πόδια σας.

Φιλοσοφία: Σημείο αναφοράς της γειτονιάς, κατάφερε 17 χρόνια μετά να αποτελεί συνώνυμο της εξαιρετικής ατμόσφαιρας, των σπουδαίων μουσικών επιλογών, των ευγενικών ανθρώπων, της δυνατής κάρτας ποτών και κοκτέιλ, αλλά και των εξαιρετικών πιάτων.

Πρόταση: Πίτσα, bao ban, μπρουσκετούλες για κρασάκι, σαλάτες και ζυμαρικά, club, πρέτσελ, πλατό τυριών, αλλά και brunch, ομελέτες και υψηλής ποιότητας καφέ.

Μπαρ: All time classic Caipirinha, Planters Punch, Alexander και Cosmopolitan. 26 επιλογές δοκιμασμένων κι εξαιρετικά εκτελεσμένων προτάσεων και φυσικά, τα new entries, που πάντα προσαρμόζονται ανάλογα την εποχή. Πετυχημένες επιλογές από σπουδαία ελληνικά κτήματα, εκ των οποίων πάνω από τα μισά προσφέρονται και σε ποτήρι.

Highlight: Η θέα στα αρχαία και τις παλιές, υπέροχες, αστικές οικοδομές των γύρω δρόμων. Πουθενά αλλού δεν αισθάνεσαι να συνδέεσαι τόσο έντονα με το παρελθόν.

Tip: Το πατάρι φιλοξενεί όσους θέλουν να απομονωθούν, να διαβάσουν, να γράψουν στον υπολογιστή τους.

Info: Αγνώστου Στρατιώτου 12, Τ. 2310 220979, Facebook, Instagram

#Brothers in Law

brothers-2.jpg

Περιοχή: Κέντρο, Τούμπα, Καλαμαριά

Χώρος: Μοντέρνο και βιομηχανικό στιλ. Στην οpen kitchen ψήνονται στα κάρβουνα τα burgers.

Φιλοσοφία: Άψογη εξυπηρέτηση σ’ ένα premium burger restaurant, όπου όλα είναι χειροποίητα και φρέσκα -οι πατάτες κόβονται στο χέρι. Αν και αμερικανικού τύπου, προσαρμόσθηκε στα ελληνικά δεδομένα -σερβίρεται μπιφτέκι, αλλά και μερίδα. Έντονες επιρροές από τη νεοϋορκέζικη σκηνή.

Γεύση: Το μενού περιλαμβάνει ζουμερά και πεντανόστιμα burgers και κρέατα, μεγάλη ποικιλία σε σαλάτες και πατάτες τηγανητές, αλλά και wraps, που φτιάχνονται και ψήνονται εκείνη τη στιγμή. Η τελευταία λατρεία στο comfort food.

Πρόταση: Boss burger με μοσχαρίσιο 100% μπιφτέκι με χειροποίητη ζεστή φέτα, Thomas Jeferson μοσχαρίσιο 100% μπιφτέκι, μαγιονέζα τρούφας και mac ‘n cheese, The Absolute Brothers: 2 μοσχαρίσια μπιφτέκια με τηγανισμένη φέτα και σος cheddar και μπέικον, γλυκοπατάτες τηγανητές και Vegan and Veggie menu, με πέντε επιλογές σε χειροποίητο μπιφτέκι λαχανικών.

Highlight: Εννιά χρόνια λειτουργίας… και σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις!

Tip: Στα περισσότερα burgers υπάρχουν δυο διαφορετικά μεγέθη. Must το ορεκτικό Fried Chicken Tenders, παναρισμένα φιλετάκια κοτόπουλο.

Events: Το κατάστημα στο Λιμάνι άνοιξε μετά από δύο χρόνια απουσίας. Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τη Μέλισσα, δυο φορές τον μήνα αποστέλλονται γεύματα στα παιδιά ή το προσωπικό επισκέπτεται τα ιδρύματα, διοργανώνοντας happenings.

Info: Παύλου Μελά 30, Τ. 2310 27 07 07, Κομνηνών 3, Τ. 23160 22222, Βασιλίσσης Όλγας 275-Καλαμαριά, Τ. 2310 410707, Γρηγορίου Λαμπράκη 244, Τούμπα, Τ. 2310 900080, Facebook, Instagram

#Bulldogs and the Beast Pub

bulldogs.jpg

Περιοχή: Αγία Σοφία εκκλησία, Κέντρο Θεσσαλονίκης

Χώρος: Μια κλασική παμπ, με άρωμα Δουβλίνου, αλλά προσαρμοσμένη στον χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης. Ροκ διακόσμηση all the way! Ανακαινίστηκε πρόσφατα, μεγαλώνοντας το μπαρ και αποκτώντας νέο σαλόνι, με αναπαυτικά καθίσματα. Χαρακτηριστικά είναι τα ξύλινα στοιχεία, τα ζεστά χρώματα, η ιδιαίτερη διακόσμηση και η ενημερωμένη μουσική -κλασική ροκ συνδυασμένη με blues και μουσικές του κόσμου.

Φιλοσοφία: Feels like home. Εδώ μετράνε οι διαπροσωπικές σχέσεις και το πώς θα νιώσουν άνετα οι θαμώνες. Το πιο ευγενικό και cool προσωπικό σας υποδέχεται, έτοιμο να σας προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία εξυπηρέτησης.

Γεύση: Street food, brunch, ομελέτες, burgers σε διάφορα μεγέθη, club sandwiches, μακαρόνια, σαλάτες, hot dog και πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως rib eye.

Προτάσεις: Ψαρονέφρι με πουρέ γλυκοπατάτας, English breakfast, που είναι το σήμα κατατεθέν της pub, και Croque Madame.

Μπαρ: Μεγάλη ποικιλία σε μπίρες, ειδικά σε ipa, σε spirits και σε ουίσκι.

Highlight: Η πάντα καλή διάθεση και οι χαμογελαστοί άνθρωποί του.

Info: Αλ. Σβώλου 1, Τ. 2310 228822, Facebook, Instagram

#Cin Cin

cin-cin.jpg

Περιοχή: Κέντρο, πεζόδρομος Ικτίνου

Χώρος: Bar-εστιατόριο, το πρώτο barless bar στη Θεσσαλονίκη.

Φιλοσοφία: Urban modernity.

Κουζίνα: Fusion, μεσογειακή, αλλά και με διεθνείς επιρροές. Καθημερινό brunch με egg stories.

Σπεσιαλιτέ: Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, στο μενού του περίοπτη θέση έχουν το ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας και ο σολομός με τηγανητό ρύζι και λαχανικά. Early bird menu brunch.

Κάβα: Ενημερωμένη, πλήρης κάβα ποτών και κρασιών. Cin cin cocktails list “Shibui of Aesthesis”. Υπάρχει λίστα κοκτέιλ με χάρτη γεύσεων, βασισμένη στα χρώματα που σας προκαλούν οι αντίστοιχες γεύσεις.

Highlights: Η κρυφή αυλή. Το ανοιχτό bar, το service των cocktails με τα trolley.

Events: Trolley vs Trolley: epic cocktail battles με καλεσμένα πρόσωπα από την bar σκηνή της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Tip: Κάντε οπωσδήποτε κράτηση για τραπέζι και αφήστε τους να σας κακομάθουν με την άριστη εξυπηρέτηση!

Info: Ικτίνου 22, Τ. 2310 223350, Facebook, Instagram

#Esperanto

esperanto.jpg

Περιοχή: Κάτω Τούμπα

Χώρος: Θυμίζει χασιέντα, με τον κήπο και τον σκεπαστό εξωτερικό του χώρο ν’ αποτελούν μια όαση μακριά από την πολύβουη πόλη. Εντυπωσιακά χρώματα και υπέροχα αρώματα από τη semi open κουζίνα του.

Φιλοσοφία: Διεθνές αργοφαγείο, που, όμως, δεν καθυστερεί διόλου στο σέρβις του, ακόμα κι όταν είναι γεμάτο κόσμο. Δηλαδή, κάθε μέρα!

Γεύση: Από τον πρωινό καφέ και μπίρες με μεζέδες μέχρι πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας.

Πρόταση: Αργοψημένη γουρουνόπουλα Καλαμάτας με τραγανή κρουστά και λεμονάτες πατάτες φούρνου, γλυκόξινος μοσχαρίσιος γύρος με spicy τηγανητές πατάτες, αφράτα μίνι burgers από 100% μοσχάρι σε μίνι μπριός, σουβλάκι κοτόπουλο μαριναρισμένο με τσιμιτσούρι, αρωματικό κουσκους και γλυκοπατάτες με κάρι και τζίντζερ.

Μπαρ: Από βιολογική ρακή και τσίπουρο μέχρι απίθανα τροπικά κοκτέιλ, που πίνονται χαλαρά ακόμα και με τα κυρίως πιάτα που θα παραγγείλετε. Αγαπημένο, το Spicy Mango.

Highlight: Ο κήπος του και τα μαροκινά -ανυπέρβλητου στιλ- πατώματα.

Tip: Κάποτε εκεί στεγαζόταν το ιστορικό κτίριο της ΜΕΝΤ, με το κλειστό γήπεδο, το ανοικτό με τις μπασκέτες και τη βιβλιοθήκη.

Info: Επταλόφου 14, Τ. 2310 914231, Facebook, Instagram

#Giulietta Spritzeria

giulietta.jpg

Περιοχή: Κέντρο

Χώρος: Θυμίζει μπαράκι στη Φλωρεντία. Μία πορτοκαλί και άσπρη πλατεία ο εξωτερικός χώρος, με τις ολόλευκες ομπρέλες και τις -από μία παλαιότερη εποχή- καρέκλες, σας προσκαλούν να το επισκεφθείτε τώρα!

Φιλοσοφία: Ένα πρωτότυπο aperitivo bar, με έντονη ιταλική επιρροή. Casual, αλλά elegant, με μία ικανοποιητική γκάμα aperitivo κοκτέιλ, όπου κυριαρχεί η φυσαλίδα, κλασικών, αλλά και διαφόρων twists, παντρεμένα με διάφορα αλλαντικά, τυριά και τουρσιά. Ιδανικό για ποτό και σνακ μετά τη δουλειά, αλλά και χαλαρό, γευστικό μεσημεριανό ή απογευματινό ποτό.

Κουζίνα: Εκλεκτά τυριά και αλλαντικά από Ιταλία, συνοδευόμενα από τουρσιά λαχανικών, κομμένα κατά παραγγελία. Κατά διαστήματα, προσφέρονται έτοιμες προτάσεις, όπως ιταλικά σάντουιτς, φοκάτσιες κλ.π.

Πρόταση: Italian Paloma, White Negroni & tonic.

Κάβα: Μεγάλη γκάμα σε aperitifs, digestives, αλλά και όλων των ειδών τα βερμούτ και λικέρ, που εναρμονίζονται με το φαγητό, από Ιταλία, Ελλάδα και όχι μόνο. Ελληνικά και ιταλικά κρασιά, αφρώδεις οίνοι και prosecco. Πολλά δημιουργικά cocktails, βασισμένα στην aperitivo κουλτούρα, signature, αλλά και twisted classics.

Highlights: Το καμπανάκι που σηματοδοτεί την τελευταία παραγγελία ποτού.

Events: Ανά διαστήματα, γίνονται εμφανίσεις στο μπαρ, εμβληματικών ατόμων της ευρωπαϊκής aperitivo σκηνής. Τις Κυριακές, από το φθινόπωρο μέχρι και την άνοιξη, «ανεβαίνει» λίγο η μουσική, δημιουργώντας διάθεση για partying.

Tip: Εμπιστευτείτε το προσωπικό του καταστήματος να σας καθοδηγήσει στην παραγγελία σας.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 33, Τ. 2310 242020, Facebook, Instagram

#Iberico

iberico.JPG

Περιοχή: Δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης

Χώρος: Συνδυασμός βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και νεοκλασικής αισθητικής: πέτρα στον τοίχο, ξύλινο πάτωμα, άνετα βελούδινα και δερμάτινα καθίσματα με ροτόντες, κλασικοί πολυέλαιοι και μοντέρνα φωτιστικά. Τα σύγχρονα ψυγεία με τις γυάλινες πόρτες, που συντηρούν τα κρέατα, και οι κάβες βρίσκονται σε κοινή θέα. Ο σχεδιασμός του φωτισμού one of a kind.

Φιλοσοφία: Κρεατοφαγία, σ’ ένα high aesthetic περιβάλλον με άριστη φιλοξενία.

Γεύση: Κουζίνα με ερεθίσματα από διάφορες χώρες. Εξαιρετικές κοπές κρεάτων από τις πιο σημαντικές ελληνικές φάρμες.

Σπεσιαλιτέ: Καρπάτσιο μόσχου από ελληνικά μοσχάρια, κρεατόπιτα, βραζιλιάνικη κοπή picanha μοσχάρι.

Κάβα: 280 ξένες κι ελληνικές ετικέτες!

Highlight: Ο ξυλόφουρνος που διατηρεί τη μαγειρική παράδοση κι εκεί ψήνονται οι πίτες, τα ζυμάρια και κάποια από τα φαγητά του μενού.

Tip: Κάντε κράτηση τον prive χώρο αν σχεδιάζετε ένα πιο ρομαντικό γεύμα.

Info: Νικ. Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια, Τ. 2310 532800, Facebook, Instagram

#Laika The Cosmonaut Kafe

laika-2.jpg

Περιοχή: Αλατίνη (ανατολική Θεσσαλονίκη)

Χώρος: Ένα καφενείο-χώρος εκθέσεων-bar, με σούπερ τζαζ μουσικές. Υπέροχη θέα μπροστά στο ιστορικό Αλατίνη και πίσω, σ’ ένα μικρό πάρκο, που σχηματίζουν τα προκήπια των οικοδομών της Σοφούλη. Μια αληθινή όαση μέσα στην πόλη.

Φιλοσοφία: Ένας χώρος διασκέδασης, εκτός από food spot, μπορεί να είναι και χώρος προβληματισμού, ουσιαστικής επικοινωνίας, χαράς και ψυχικής ανάτασης.

Κουζίνα: Μοναδικές δημιουργίες!

Πρόταση: Αποδομημένη guacamole, μπουκίτσες από στήθος κοτόπουλου σβησμένες με Worchestershire sauce και μουστάρδα, ποικιλία έξι μανιταριών με πράσινα σπαράγγια.

Μπαρ: Cocktails συνοδευμένα από φρέσκα φρούτα εποχής, ελληνικές μπίρες κι επιλεγμένα κρασιά.

Highlights: Οι επόμενες εκθέσεις στους τοίχους του μαγαζιού!

Tip: Ο πίσω κήπος!

Events: Αναμένοντας το πρώτο post covid jazz gig!

Info: Γεώργιου Παπανδρέου 53, Τ. 2310 238462, Facebook, Instagram

#Mare e Monti

mare-e-monti-yMCaA.jpg

Περιοχή: Πανόραμα

Χώρος: Κλασικό και φίνο περιβάλλον, χαμηλός φωτισμός, open-air kitchen.

Φιλοσοφία: Ιταλική, αστική comfort κουζίνα με παράδοση. Αληθινές συνταγές από γιαγιάδες και μαμάδες, που δεν απoδομούνται.

Γεύση: Φρέσκα και χειροποίητα ζυμαρικά.

Σπεσιαλιτέ: Ραβιόλι με κολοκύθα και γκορκγοντζόλα. Για τους νοσταλγικούς, Fusilli della Regina, που είναι ψιλοκομμένο φιλέτο μοσχάρι και καραμελωμένα κρεμμύδια σε λευκή σος Parmigiano Reggiano και κρέμα γάλακτος. Παπαρδέλες με αγριογούρουνο. Vitello tonnato, το ορεκτικό από το Piemonte με μοσχάρι και σος λαχανικών με τόνο. Toscana με mozzarella βουβαλίσια και ψητές πιπεριές. Παναρισμένο με πεκορίνο και ψωμί και ψημένο στη σχάρα φαγκρί ala Palermitana.

Κάβα: Κλασικές επιλογές σε λευκό του Pino Grigio. Το ελαφρύ Pecorino, που είναι μια ποικιλία σταφυλιού της κεντρικής Ιταλίας, ταιριάζει τόσο με τα θαλασσινά όσο και με τα κρεατικά.

Highlight: Εν αναμονή της νέας παραγωγής φρέσκου ταρτούφο για τα χειμερινά πιάτα!

Tip: Κάντε κράτηση. Τρίτη – Παρασκευή 18.00 – 24.00, Σάββατο 14.00- 24.00 και Κυριακή 13.00 – 18.30.

Events: Ετοιμάζεται το νέο κατάστημα στην Agora Modiano, όπου θα παρασκευάζονται τα ζυμαρικά μπροστά στον πελάτη. Διατίθενται για αγορά, να τα απολαύσει στο εστιατόριο είτε να τα παραγγείλει στον χώρο του.

Info: Βενιζέλου 13, Τ. 2310 343344, Facebook, Instagram

#Marea sea spirit

marea-45.JPG

Περιοχή: Μπροστά στην Πλατεία Φαναριωτών, στην οποία έχει πραγματοποιηθεί μια εξαιρετική ανάπλαση.

Χώρος: Minimal με classy αισθητική, σύγχρονη διακόσμηση και mix ‘n match με μάρμαρο και ξύλο. Επιβλητικές τζαμαρίες που επιτρέπουν στο φυσικό φως να εισβάλλει στο εσωτερικό, στην πιο urban γωνιά της πόλης.

Φιλοσοφία: Το Sea Food Restaurant που αποτελεί ωδή στο ψάρι.

Γεύση: Μια μικρή σχετικά κάρτα, με γευστικούς συνδυασμούς, που ξυπνούν μνήμες παλιές. Διαχρονικά, αστικά πιάτα, ιδωμένα μέσα από μια δημιουργική, φρέσκια ματιά. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στις φρέσκες πρώτες ύλες και τις μοντέρνες τεχνικές.

Σπεσιαλιτέ: Γλώσσα μενιέρ, μαρινάτος ξιφίας, χειροποίητο κριθαράκι με φρέσκια γαρίδα.

Κάβα: Εξαιρετική λίστα ελληνικών και ξένων κρασιών.

Highlight: Σουφλέ σοκολάτας.

Tip: Όταν έχει καλό καιρό, απολαύστε το γεύμα σας στο πεζοδρόμιο, που έχει ανοιχτή θέα, ακόμα και προς τον θαλάσσιο ορίζοντα.

Info: Λώρη Μαργαρίτη 13, Τ. 2310 257696, Facebook, Instagram

#Picco (Pinsa E Cocktails)

picco.jpg

Περιοχή: Agora Modiano

Χώρος: Ένας μικρός, έξυπνος χώρος στην κεντρική είσοδο της Μοδιάνο, από την πλευρά της Ερμού.

Φιλοσοφία: Mια pinseria με εξερευνητική διάθεση, που αντιμετωπίζει την αυθεντική ζύμη pinsa Romana ως καμβά και ως υλικό εικαστικής σύνθεσης. Ethnic επιλογές από τις κουζίνες του κόσμου, από το παγκόσμιο street food και την υπέροχη ελληνική γαστρονομική παράδοση. Στα ποτήρια, δημιουργικά cocktails και aperitivo -χαμηλά σε αλκοολικούς βαθμούς- από μια μεγάλη γκάμα αποσταγμάτων, λικέρ, ενισχυμένων και ανθρακούχων οίνων, καθώς και αναψυκτικά φρέσκων φρούτων συνδυασμένα με εποχικά μυρωδικά -εμφιαλώνονται μπροστά στον πελάτη.

Κουζίνα: Pinsa ή παραδοσιακή ρωμαϊκή πίτσα. Άλλοτε απλωμένη με φρέσκα, άψητα υλικά, άλλοτε σκεπαστή με πιο πικάντικες νότες, συχνά διπλωμένη σαν Taco ή σαν bruschetta, όπου σερβίρονται αλίπαστα ή όστρακα. Γλυκιά ή αλμυρή, υψηλά γαστρονομική, à la minute, με ό,τι πιο φρέσκο έχει να προσφέρει κάθε μέρα το οικοσύστημα της Μοδιάνο.

Πρόταση: Pinsa με ceviche ψαριού ημέρας, Pinsa Carbonara, Pinsa Chili con carne, Pinsa με avocado και tartar σολωμού, Pinsa Lemon Pie, Pinsa μηλόπιτα με αλμυρή καραμέλα.

Μπαρ: Δημιουργικές aperitivo επιλογές, επαναπροσδιορισμένες κλασικές συνταγές κοκτέιλ επηρεασμένες από τις γεύσεις και τα αρώματα της Μοδιάνο. Φρέσκα αναψυκτικά, εποχικά με φρούτα, βότανα και μυρωδικά, δημιουργία της bar team του Picco.

Highlights: Φρέσκα αναψυκτικά!

Events: Keep in mind: Opening Modiano!

Tip: Τολμήστε να εξερευνήσετε κάθε πρόταση του μαγαζιού!

Info: Ερμού 33 και Βασ. Ηρακλείου, Αγορά Μοδιάνο, Τ. 2310 222249, Facebook, Instagram

#Partytura

partytura.jpg

Περιοχή: Κέντρο

Χώρος: Θυμίζει ένα μουσικό κουτί, απ’ όπου ξεχύνονται εξαιρετικές μουσικές και χαρούμενοι άνθρωποι. Διατηρεί κάτι από την ατμόσφαιρα του παλιού αγαπημένου Ακροάματος.

Φιλοσοφία: Club ελληνικής ζωντανής μουσικής, με παρείστικη διάθεση για αξέχαστες βραδιές.

«Σπεσιαλιτέ»: Ο Δημήτρη Φίστας ξέρει να αναδεικνύει τα νέα ταλέντα της πόλης και σέβεται το ελληνικό τραγούδι. Στα προγράμματα που παρουσιάζει καταφέρνει να κάνει ένα πέρασμα από τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70 και να καταλήγει στη σύγχρονη ελληνική, εμπορική σκηνή, κάνοντας στάση και στους μεγάλους κλασικούς (βλέπε Θεοδωράκη). Εδώ, όλο το μαγαζί γίνεται μια παρέα, που τραγουδάει μέχρι αργά το βράδυ ή νωρίς το ξημέρωμα.

Highlight: Ο ίδιος κρατάει σημαντικό μέρος του προγράμματος, απογειώνοντας τη βραδιά με την ερμηνεία του αγαπημένου του/μας «Απορώ με την καρδιά μου».

Tip: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 23.30. Κλείστε το τραπέζι σας εγκαίρως για να μη χάσετε τη βραδιά που έχετε προγραμματίσει.

Info: Εθν. Ἀμύνης 3, Τ. 2310 288200, Facebook, Instagram

#Pax Burgers

oldboy-closeup.jpg

Περιοχή: Κέντρο & Πυλαία

Χώρος: Μοντέρνος, βιομηχανικός, που εκπέμπει ζωηρά vibes. New age διακόσμηση και neon στοιχεία, που συνδυάζονται αρμονικά.

Φιλοσοφία: Το top meeting point των burgeristas, για ποιοτικές και νόστιμες προτάσεις όλη την ημέρα.

Γεύση: Αμερικανικής επιρροής κουζίνα, με highlight το μπιφτέκι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και μοναδικές λιχουδιές.

Πρόταση: Dirty Βastard, με το νοστιμότερο pulled beef, Original και Cheesy Original, chicken burger Oldboy, με το διάσημο buttermilk chicken των Pax, sriracha glaze, queso και μαριναρισμένα λαχανικά.

Highlight: Pretty Amazing and Xtraordinary burgers. Τα μπιφτέκια ψήνονται στη σχάρα τη στιγμή της παραγγελίας, εξασφαλίζοντας το πιο ζουμερό και γευστικό αποτέλεσμα!

Tip: Τα αφράτα χειροποίητα ψωμάκια των burgers παρασκευάζονται με μια αποκλειστική συνταγή και δεν περιέχουν συντηρητικά. Οι sauces είναι όλες χειροποίητες και οι φρέσκες τηγανητές πατάτες, η έκπληξη για burger-άδικο.

Info: Ελ. Βενιζέλου & Καλαποθάκη 8, Τ. 231 0221852 & Mediterranean Cosmos, 11o Χλμ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Τ. 2310028650, Facebook, Instagram

#TGI Fridays

img-9588.jpg

Περιοχή: Κέντρο & Πυλαία

Χώρος: Εστιατόριο με αυθεντικό αμερικανικό χαρακτήρα. O χώρος είναι γεμάτος ενέργεια, με οθόνες σε κεντρικά σημεία και τη ροκ μουσική να παίζει από νωρίς μέχρι αργά το βράδυ.

Φιλοσοφία: Φαγητό και ποτό σ’ ένα μέρος.

Γεύση: Tex Mex κουζίνα και αυθεντικά burgers.

Σπεσιαλιτέ: Mexican Bowl, Dynamite Shrimps, Chili Nachos με Chili Con Carne, chicken fajitas, Steak fajitas, burritos, όπως το veggie, chicken burrito. Avocado and Eggs on Toast, Marinara Eggs on Toast, Eggs Benedict, Bagel BLT Sandwich με αβγό ψημένο. Brioche French Toast με βανίλια και κανέλα, σαντιγί και σάλτσα από φρούτα του δάσους & Chocolate and Banana Pancakes.

Μπαρ: Fridays™ Classic Margarita, πικάντικη Spicy Pineapple Margarita, Tropical Island.

Highlight: Η fun ατμόσφαιρα, το ζεστό περιβάλλον, το έμπειρο και κεφάτο προσωπικό.

Tip: ΠΣΚ κάντε οπωσδήποτε κράτηση!

Events: Χαρακτηριστικό είναι το ιδιαίτερο “Happy birthday” που γιορτάζουν οι σερβιτόροι των Friday’s®. Πρωτοποριακά happenings σε μια φανταστική ατμόσφαιρα, που συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία.

Info: Πλ. Αριστοτέλους 3, Θεσσαλονίκη, Τ. 2310 242914 & Mediterranean Cosmos, 11ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Τ. 2310 473760, Facebook, Instagram 

#Vanilla coffee & breakfast

vanilla-1.jpg

Περιοχή: Αγ. Δημητρίου

Χώρος: Μοντέρνος, καθαρός, με new age αισθητική. Το ξύλο και το μέταλλο πρωταγωνιστούν, ο φωτισμός εξαιρετικός, mainstream μουσική και χαλαρή διάθεση.

Φιλοσοφία: Ένα νεανικό στέκι με σνακς κάθε είδους, που είναι διαθέσιμα όλη μέρα, από τις 7 το πρωί ως αργά το βράδυ.

Πρόταση: Vaflaki, πίτες όλων των ειδών, μπουγάτσα, κρέπα, σαλάτες, σάντουιτς, μπάρες δημητριακών.

Μπαρ: Χυμοί από φρέσκα φρούτα κι εκλεκτός καφές Illy.

Highlight: Εδώ, μπορείτε να έρθετε αν είστε φοιτητές, μόνοι ή με την παρέα σας, με το lap top σας και να γράψετε ή να μελετήσετε, σερφάροντας και στο διαδίκτυο.

Tip: Kαθιστικό για να απολαύσετε εντός τις λιχουδιές του, αλλά και take away για να γεύεστε παντού τα αγαπημένα σας σνακ.

Info: Ἁγ. Δημητρίου 97, Τ. 6944 372474, Facebook, Instagram

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα