H απόλαυση ενός γεύματος, στην πιο ωραία αυλή της Κρήνης!
Στην αυλή ή τις βεράντες της Art Deco βίλας στην Κρήνη η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς σε περιμένει.
Στο ξεκίνημα του χειμώνα που πέρασε, μια μεγάλη έκπληξη περίμενες τους λάτρεις της γαστρονομίας στην Θεσσαλονίκη. Ένας μοναδικός νέος γαστρονομικός προορισμός της, αφιερωμένος στην καλή ζωή και την εκλεκτή γαστρονομία, ένας πραγματικός πειρασμός των αισθήσεων ήρθε για να αποτελέσει προορισμό και τόπο που ποθείς να βρίσκεσαι εντός του χειμώνα στις υπέροχες σάλες της Art Deco βίλας της Καλαμαριάς και καλοκαίρι στο μοναδικό κήπο ή τις βεράντες απέναντι από τη θάλασσα.
H υπέρτατη λιτή κομψότητα μιας εξοχικής βίλας που ανοικοδομήθηκε στην εξωτική άκρη της Αρετσούς μεταξύ του 1925 και 1930 από τον αρχιτέκτονα Κόκκα, κατοικία στην αρχή της οικογένειας Βαρσάμη. Ένα εξαιρετικό δείγμα δόμησης μιας περιοχής που αποτέλεσε την παραθεριστική πλευρά της πόλης και μαρτυρά την απέριττη ομορφιά της παλαιάς Θεσσαλονίκης. Ανακαινίστηκε υποδειγματικά και αποκαταστάθηκε στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων της για να αποτελέσει προορισμό χειμώνα καλοκαίρι, σε επίπεδα και αυλές, βεράντες και δωμάτια.
Δημιουργία της Μαριαλένας Μηλιαρά και του Σπύρου Συμεωνίδη, δυο πραγματικών ρεκτών, με αγάπη μεγάλη στα ταξίδια, την παρατήρηση των ωραίων πραγμάτων του κόσμου αλλά και λατρών της λεπτομέρειας που κάνει τη διαφορά, λεπτομέρειες που στην περίπτωση του Afficionados αποτέλεσαν το υλικό της δημιουργίας του.
Ένα υπέροχο restaurant και wine place με ετικέτες εξαιρετικών ελληνικών και διεθνών αμπελώνων. Χώρος για fine dinining, εστιατόριο και Champagne bar, Cocktail bar με signature cocktails που φέρουν την υπογραφή του bar specialist Aristoteles Papadopoulos. Μια ολοκαίνουργια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.
Σήμερα η υποδειγματική μεταμόρφωση του στο εξαιρετικό bar-resto Aficionados μας δίνει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουμε κορυφαίο φαγητό ή ποτό σε ένα περιβάλλον που θυμίζει τη χαλαρότητα μιας ταινίας του Λουκίνο Βισκόντι. Απίστευτη ομορφιά και αρχοντιά μιας άλλης εποχής σε μια από τις πιο εντυπωσιακές αυλές της πόλης απέναντι από τη θάλασσα.
H καλοκαιρινή ανάλαφρη εκδοχή του θαρρείς ότι το έσκασε από ελληνική ταινία του εξήντα. Ότι πίσω θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του με λευκό ψαθάκι η Τζένη Καρέζη φωνάζοντας τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο! Ξεγνοιασιά καλοκαιριού, αύρα της θάλασσας απέναντι, η δροσιά των δέντρων και η αιώνια ομορφιά μιας αυλής που θέλεις να μείνεις εντός της για πάντα!
Και πάμε στον σημαντικότερο λόγο που ήρθες εδώ. Στην υπέροχη κουζίνα. Ένας χώρος που υπηρετεί τη γαστρονομία από την πρώτη μέρα που άνοιξε το χειμώνα. Ένα στοίχημα για τον ουρανίσκο.
Επιλέξαμε για το γεύμα μας πιάτα που ταιριάζουν πολύ στην εποχή. Για ξεκίνημα μια δροσετή σαλάτα με ελληνικό μπλε καβούρι έφερε το ξάφνιασμα μιας πρωϊνής βουτιάς σε κρυστάλλινα νερά στον ουρανίσκο μας! Συνεχίσαμε με τραγανά dumplings, που θα ζήλευαν και οι πιο μυημένοι Ασιάτες καλοφαγάδες!
Τα μπιφτεκάκια από Black Angus αποθεώνουν το μοναδικό μοσχαρίσιο κρέας που όλοι αγαπάμε, αλλά ξεχωριστό εδώ είναι και το φιλέτο από νεαρό μοσχάρι που αξίζει να δοκιμάσετε. Η χαρά βέβαια της θαλασσινής απόλαυσης παραμένει η μοναδική τους αστακομακαρονάδα να γλύφεις τα δάχτυλα σου. Τέλεια και η ντελικάτη casarecce με φρέσκια χτένια και το πληθωρικό κριθαρότο με θαλασσινά.
Μια από τις καλύτερες ενημερωμένες και ψαγμένες κάρτες οίνου της πόλης θα σου προσφέρει τις ευκαιρίες που χρειάζεσαι να ταιριάξεις το πιάτο σου με μια πρόταση από σπουδαία κρασιά.
Έχοντας επιμεληθεί την κάρτα των cocκtails ο κορυφαίος των Ελλήνων στο είδος του mixologist Αριστοτέλης Παπαδόπουλος επιβάλλεται να συνοδεύσεις το απόγευμα σου με τις προτάσεις του. Η δύση του ήλιου απέναντι και οι μουσικές που σε ταξιδεύουν μεταμορφώνουν το σκηνικό σε πραγματική απόδραση μέσα στην πόλη.
Η απόλυτη πρόταση αυτής της χρονιάς στη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης στην καλοκαιρινή εκδοχή της αποτελεί το must για μια ολιστική εμπειρία απόλαυσης. Στην απόληξη της Κρήνης σε περιμένει κάτι πραγματικά μοναδικό. Δοκίμασε το!
Την εβδομάδα που έρχεται έχεις έναν ακόμα λόγο να το επισκεφτείς. Η εβδομάδα Σιτσιλιάνικης κουζίνας που οργανώνει από τις 30 Μαϊου τα έχει όλα! Πεκορίνο, αραντσίνι, ταρτάρ κυανόπτερου, αυθεντικό κανόλι! Κρασιά από το περίφημο κτήμα Donnafugata της Σικελίας. Mille e una Notte, from Sicily to The Aficionados.
*Νικ. Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, Τηλέφωνο: 231 043 4290 Facebook