Ένα bistro έκπληξη στο Ντεπώ

Ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα που μπορεί να συμβούν πια σε αυτή την πόλη που έχουν γίνει σχεδόν τα πάντα, τουλάχιστον στο κέντρο της, είναι να δημιουργεί κανείς στις γειτονιές της πράγματα διαφορετικά. Για τους τρεις λοιπόν ανθρώπους που κρύβονται πίσω από το Δεσποινίς Μαργαρίτα η δημιουργία ενός μπιστρό στο Ντεπώ ήταν ένα μεγάλο […]

Parallaxi
ένα-bistro-έκπληξη-στο-ντεπώ-509216
Parallaxi

Ένα από τα πιο σπουδαία πράγματα που μπορεί να συμβούν πια σε αυτή την πόλη που έχουν γίνει σχεδόν τα πάντα, τουλάχιστον στο κέντρο της, είναι να δημιουργεί κανείς στις γειτονιές της πράγματα διαφορετικά.

Για τους τρεις λοιπόν ανθρώπους που κρύβονται πίσω από το Δεσποινίς Μαργαρίτα η δημιουργία ενός μπιστρό στο Ντεπώ ήταν ένα μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα που όφειλε να πετύχει και ευτυχώς πέτυχε. Και πέτυχε γιατί έχει αγάπη, έχει concept, έχει άποψη.

Έχει πίσω του τρεις ανθρώπους, τον Μιχάλη, τη Μαργαρίτα και την Όλγα, τους οποίους γνωρίσαμε στην ομάδα που έστησε το Ωραίο Ντεπώ, όταν αποφάσισαν να αλλάξουν καριέρα στη ζωή τους και να ασχοληθούν με την εστίαση.

Το επόμενο βήμα ήταν ένας εντελώς διαφορετικός χώρος που θα άλλαζε τα δεδομένα της γειτονιάς που βρίσκεται, λίγο παραπάνω από το πάρκο της Κρήτης στην οδό Παπαδάκη.

Εκεί λοιπόν διάλεξαν την ηρωίδα του Ρομπέρτο Ατάϋντε για έμπνευση, την κουζίνα της Μάνης για καύσιμο και το μεράκι τους για να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό χώρο. Η καταγωγή των κοριτσιών από τη Μάνη και οι δεσμοί τους με τον τόπο τους, η δυνατότητα να φέρνουν εξαιρετικές πρώτες ύλες από κει κάτω, όπως τα υπέροχα σύγκλινα και τα άλλα κρέατα του Κουράκου, τσομπάνη και περίφημου κρεοπώλη της Αρεόπολης και όλα τα άλλα καλούδια που φροντίζουν οι γονείς τους να φτάνουν από κει.

Στο ελληνικό τους μπιστρό θα φας σίγουρα εξαιρετικά. Θα γευτείς σπιτικές χειροποίητες χυλοπίτες, κριθαράκι σπέσιαλ με το σύγκλινο, απάκι Κρήτης χοιρινό ή κοτόπουλο, λιχουδιά, μια φάβα άπαιχτη, λουκανικάκι με πορτοκάλι και σπιτική μαρμελάδα, περίφημη σφέλα μανιάτικη, τυρί πρώτης τάξης, γραβιέρα με μέλι για την όρεξη, πράσινη σαλατούλα με σύγκλινο και γαβράκι μαρινάτο, μια φακοσαλάτα με λουκάνικο και κόκκινο κρασί αριστούργημα, και ωραία πατατοσαλάτα με σύγκλινο.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Μάνη πρωταγωνιστεί φλερτάροντας και με την Κρήτη. Θα γευτείτε ωραίο ρακόμελο που φτιάχνουν οι ίδιοι και ρακές, με κορύφωση τη δοκιμή της φρουτώδους ρακής στο φινάλε και το γλυκό του κουταλιού της εποχής.

Κερασματάκι το σφηνάκι από φράουλες και ρόδι.  Τα Χριστούγεννα θα βγάλουν και τις παραδοσιακές τηγανίτες που ταιριάζουν με το ζεστό gluhwein, φτιαγμένο πάντα από τα χεράκια τους.

Παίζει ωραίες μουσικές easy listening και jazz όλη μέρα από λίστες που κάνουν μόνοι, η κουζίνα τους κλείνει στις έντεκα, είναι άκαπνο αλλά έχει προκήπιο για τους θεριακλήδες έξω και όταν πιάσουν τα κρύα θα δοκιμάσετε τραχανά να γλύφετε τα δάχτυλα σας και ελίτσες από το κτήμα τους φετινές ωραίες.

Ιδανικό για μεσημέρια άμα το επαγγελματικό σου ραντεβού θέλεις να το κάνεις πραγματικά αλλιώς, για απόδραση από το κέντρο μακριά από το μποτιλιάρισμα, για παρέες που βρίσκονται εκτός για να περάσουν καλά.

Μας άρεσε πολύ γιατί έχει προσωπικότητα, έχει αγάπη, έχει ιδέα από πίσω και κυρίως έχει έξοχα πιάτα.

*Δεσποινίς Μαργαρίτα bistro, Ν. Παπαδάκη 29-31, τηλ. 2314 029002. Επισκεφτείτε τη σελίδα στο facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα