Η Μαριάμ και η κουζίνα της Μέσης Ανατολής
Πάμε για Σους Μπαράκ, Καμπάπ, Ούζι μπάσα, Φρίκε, Σακρίε, Μφάρακε, Μααλούμπε…Δεν έχει σημασία αν δυσκολεύεσαι να τα προφέρεις. Θα μάθεις να τα παραγγέλνεις περιγραφικά. Και είναι όλα πεντανόστιμα. Βλέπετε ο Γιάννης και η Μαριάμ αποφάσισαν να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπούσαν πολύ και οι δυο τους. Να κάνουν τραπέζια στο σπίτι αραδιάζοντας στους φίλους τους […]
Πάμε για Σους Μπαράκ, Καμπάπ, Ούζι μπάσα, Φρίκε, Σακρίε, Μφάρακε, Μααλούμπε…Δεν έχει σημασία αν δυσκολεύεσαι να τα προφέρεις. Θα μάθεις να τα παραγγέλνεις περιγραφικά. Και είναι όλα πεντανόστιμα. Βλέπετε ο Γιάννης και η Μαριάμ αποφάσισαν να κάνουν επάγγελμα αυτό που αγαπούσαν πολύ και οι δυο τους. Να κάνουν τραπέζια στο σπίτι αραδιάζοντας στους φίλους τους πιάτα από μια μεγάλη λίστα φαγητών από την συριακή κουζίνα, χώρα καταγωγής της Μαριάμ. Με κίνητρο την προτροπή των ενθουσιασμένων φίλων αλλά και την οικογενειακή παράδοση που κουβαλούσε ο πεθερός του Γιάννη από το Μπλουντάν της Συρίας, ένα ορεινό θέρετρο της Συρίας όπου η οικογένειά του διατηρούσε εστιατόριο 600 θέσεων. Κάντε κράτηση και ρωτήστε για τα πιάτα της ημέρας που είναι διαφορετικά ανάλογα με την διάθεση της μαγείρισσας ή και γιατί όχι με την δικιά σας επιθυμία. Απλώς δηλώστε την νωρίτερα. Το Μασάγια θα το βρείτε στην Χειμάρρας, έναν πεζόδρομο κάθετο στην Μπότσαρη ακριβώς πάνω από τη Νέα Εγνατία με θέα σε μια παιδική χαρά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ
*Massaya, Χειμάρρας 22, τηλ. 2310904202. Ανοιχτό κάθε μέρα, για μεσημέρι και βράδυ.