Μια Κυριακάτικη εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό και αξίζει να δοκιμάσετε!
Εντυπωσιακό το ταξίδι στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα που από πιάτο σε πιάτο, από τη στεριά στη θάλασσα και από κει στην αιώνια πατρίδα την παιδική μας ηλικία.
Μια ιδέα που κερδίζει διαρκώς έδαφος στην πόλη είναι οι Κυριακάτικοι απολαυστικοί μπουφέδες, ειδικά τώρα που χειμωνιάζει και παρέες και οικογένειες μαζεύονται ξανά τις Κυριακές χαλαρά γύρω από μεγάλα τραπέζια που κάποιος φρόντισε να είναι ωραία στρωμένα και με λαχταριστά πιάτα να ομορφαίνουν τις κουβέντες και τις συνευρέσεις.
Δοκιμάσαμε τον πιο εντυπωσιακό από τους Κυριακάτικους μπουφέδες μέχρι σήμερα και φύγαμε εντυπωσιασμένοι. Ένα Κυριακάτικο γεύμα με θέα την θάλασσα στο Salonica Restaurant είναι από μόνο του πρόσκληση. Ένας εξαιρετικός χώρος, βγαλμένος λες από περιοδικό design, από τα ωραιότερα νέα εστιατόρια της πόλης, σε υποδέχεται με το φως του ήλιου να μπαίνει από τα παράθυρα του και να λούζει τα πρόσωπα που τις Κυριακές είναι πιο χαλαρά και ευτυχισμένα.
Υπεύθυνος για τη γαστρονομική εμπειρία που θα δοκιμάσετε εδώ, και δοκιμάσαμε και μεις ένας θρύλος της ελληνικής γαστρονομίας, τα πάντα εδώ είναι σχεδιασμένα δια χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου, που επέστρεψε μετά από χρόνια απουσίας στη βάση του. Τo Macedonia Palace. O άνθρωπος που στην ηλικία των 26 χρονών ανέλαβε τη θέση του executive chef, επικεφαλής μπριγάδας 35 μαγείρων στο ξενοδοχείο.
Μπορείτε να ξεκινήσετε με δροσερές σαλάτες, χειμωνιάτικα παντζάρια με κατσικίσιο τυρί, κινόα με ανανά και μάγκο, φαρφάλες κουκουνάρι, λιαστή και πέστο, ένα απίστευτα φινετσάτο ταρτάρ τόνου με wakame και χτένια με καρπάτσιο και τρούφα που μυρίζουν θάλασσα, όπως και τα συγκλονιστικά ραβιόλι με θαλασσινά και σάλτσα οστρακοειδών, μια πεσκανδρίτσα φρικασέ με άγρια χόρτα, το τέλειο ριζότο με μανιτάρια σε κεφάλι παρμεζάνας, αρνάκι φρικασέ και κοτόπουλο στην σχάρα, τα φιλετάκια με φασκόμηλο και σάλτσα λεμονόχορτου με γάλα καρύδας, μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ καπνιστής σελινόριζας ή το αρνάκι στη γάστρα με δεντρολίβανο. Και είναι το τόσο εντυπωσιακό το ταξίδι στην σύγχρονη ελληνική κουζίνα που από πιάτο σε πιάτο, από τη στεριά στη θάλασσα και από κει στην αιώνια πατρίδα την παιδική μας ηλικία, που συχνά πυκνά εμφανίζεται, όπως στη περίπτωση των γεμιστών της μαμάς, μοντέρνα μαγειρεμένων στο σήμερα, που η εμπειρία της Κυριακής συναρπάζει.
Εξίσου εντυπωσιακή είναι η βόλτα στο μπουφέ με λευκή και μαύρη σοκολάτα, τούρτες, κορμός με κάστανο και τρίγωνα πανοράματος γλυκά παλιά και νέα σε μια εντυπωσιακή παράταξη.
Παράλληλα κορυφαίοι ελληνικοί οίνοι, πολλοί από τους οποίους προσφέρονται και σε ποτήρι θα σας μυήσουν στην οινικό πολιτισμό του σήμερα.
Αν τα κυριακάτικα γεύματα κρατούν ακόμα κάτι από τη μαγεία της συνεύρεσης, της χαράς, της παρέας ή της οικογενειακής επανένωσης, ακόμα και της γιορτής μιας επετείου ή ενός χαρμόσυνου γεγονότος νομίζω πως εδώ η αίσθηση αυτή αποθεώνεται.
Όλα συνωμοτούν εδώ σε μια εμπειρία που οφείλεις να ζήσεις αυτό το χειμώνα.
*Από 22 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή. Ώρα: 13:00 – 16:00. Τιμή : € 42/ άτομο. Εστιατόριο Salonica, Makedonia Palace Hotel. Για περισσότερες πληροφορίες & κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο +30 2310 897197.