Εστιατόρια

Μια νέα γευστική ιστορία στο Μπαξέ Τσιφλίκ

Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη ιστορία που έχεις ακούσει. Ένα ζευγάρι Γερμανών πουλά ότι έχει και δεν έχει στη Γερμανία, το ιντερνετικό ιατρικό περιοδικό της, μαζεύει τα υπάρχοντα της και έρχεται να ζήσει πλάι στη θάλασσα. Στην Περαία. Από το Ανόβερο, μέσω Πηλίου στην Άνω Περαία. Και επειδή ο Μπεν και η Γκάμπι είναι […]

Parallaxi
μια-νέα-γευστική-ιστορία-στο-μπαξέ-τσι-35308
Parallaxi
i.jpg

Δεν είναι και η πιο συνηθισμένη ιστορία που έχεις ακούσει. Ένα ζευγάρι Γερμανών πουλά ότι έχει και δεν έχει στη Γερμανία, το ιντερνετικό ιατρικό περιοδικό της, μαζεύει τα υπάρχοντα της και έρχεται να ζήσει πλάι στη θάλασσα. Στην Περαία. Από το Ανόβερο, μέσω Πηλίου στην Άνω Περαία. Και επειδή ο Μπεν και η Γκάμπι είναι ανήσυχα πνεύματα και μόλις τέλειωσαν τα πρώτα επτά χρόνια ελληνικής φαγούρας αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να δημιουργήσουν κάτι όμορφο στο νέο τόπο που ζουν. Έτσι γεννήθηκε το Nostissimo. Ένα παιχνίδι με το Νόστιμο που γέννησε το μυαλό της Γκάμπι και η προσπάθεια πολλών και διαφορετικών ανθρώπων που ενθουσιάστηκαν στην ιδέα και έστησαν το πιο διαφορετικό εστιατόριων των παραθαλάσσιων προαστίων. Ένα εστιατόριο με αξιοπρεπή, Νοστιμη και κυρίως οικονομική διεθνή κουζίνα!

Έτσι ενώθηκαν δυο μαγαζιά που τα χώριζε η είσοδος μιας πολυκατοικίας, έτσι φτιάχτηκε ένα υπέροχο μενού, ένα καπνιστήριο κρεάτων που παράγει εκπληκτικές γεύσεις, ένα shop in shop για να προμηθεύεται κάνεις τα τοπικά προϊόντα που έψαξαν και βρήκαν, εισήγαγαν ωραίες βραδιές με ντοκιμαντέρ, πάρτι για φίλους με καραόκε, live με ωραίες μπάντες, κάτι πρωινούς αχνιστούς καφέδες με ταρό. Γενικά δεν περιορίστικαν σε ένα απλό εστιατόριο. Το εμπλούτισαν με ιδέες. Όπως η δυνατότητα τις υπέροχες σαλάτες τους να τις παραγγείλεις και σε μικρή ποσότητα ώστε να δοκιμάσεις περισσότερες από μια. Η να τελειώσεις εντυπωσιακά τη νύχτα σου με μια Κολομπιάνα. Ζεστό ελληνικό ρούμι με πορτοκάλι και να κοιτάς το Θερμαϊκό μπροστά σου. Και έκτος από τον υπέροχο χώρο που έστησαν και που γίνεται χαμός όχι μόνο από περαιώτες, μπαξεδιώτες και τα πέριξ, αλλά και από ανθρώπους που έρχονται από κάθε γειτονιά της πόλης έχοντας μάθει το μυστικό του καλοφαγά που κυκλοφόρησε.

Και βέβαια ένα εστιατόριο όσο όμορφο και αν είναι δεν θα πετύχει αν δεν έχει καλό φαγητό πάμε στο μεγάλο του χαρτί. Απίθανα ριζότα, ταλαγάνι με τσάτνι ελιάς, βαλκανικό όραμα, ζεστή πατατοσαλάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, αγγούρι τουρσί και μπέικον, συκώτι απίστευτο με μια σπάνια σος, πατάτες Κανάριων νήσων με πράσινη και κόκκινη μυστική σαλτσούλα στο πλάι, τέλειος ξυφίας με ταμπουλέ, αρνίσια παϊδάκια αποκάλυψη και δεκάδες άλλα πιάτα που αλλάζουν διαρκώς. Ονόματα και γεύσεις όπως το ατίθασο γουρουνάκι, ο πεντοζάλης, η προφυρή νύφη, η κάπα του τσοπάνη σας περιμένουν να σας αποπλανήσουν. Στο γλυκό απλά προσκυνάς στο cheese cake, το σπιτικό προφιτερόλ και τα υπόλοιπα. Δοκιμάστε το δικό τους κρασί και όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού θυμηθείτε μας.

Το μικρό θαύμα των δυο Γερμανών στο Μπαξέ μοιράστηκαν Έλληνες, μια Αγγλίδα και πολλοί άλλοι που προστίθενται στην παρέα. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Οι συνθήκες δουλειάς μας είπαν τα παιδιά στο σέρβις είναι άψογες.

*Κουντουριώτου 41, παραλία Νέων Επιβατών, τηλ 2392 024568.

Διαβάστε τα υπόλοιπα εστιατόρια που ξεχωρίσαμε στην πόλη εδώ 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα