Μύρισε Θυμάρι και θάλασσα…
Το ψάρι είναι μια παρεξηγημένη έννοια. Η υπέροχη, ευγενική τροφή, ο πλούτος της θάλασσας, για μια σειρά λόγους ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό μαγειρέματος, που είναι η απόλαυση σε λογικά πλαίσια και έγινε, χωρίς λογική, ακριβοθώρητη τροφή. Ένα εστιατόριο της πόλης έρχεται να επιτελέσει διπλό ρόλο. Να αποκαταστήσει την έννοια ποιότητας τιμής, για λογαριασμό […]
Το ψάρι είναι μια παρεξηγημένη έννοια. Η υπέροχη, ευγενική τροφή, ο πλούτος της θάλασσας, για μια σειρά λόγους ξέφυγε από τον αρχικό του σκοπό μαγειρέματος, που είναι η απόλαυση σε λογικά πλαίσια και έγινε, χωρίς λογική, ακριβοθώρητη τροφή.
Ένα εστιατόριο της πόλης έρχεται να επιτελέσει διπλό ρόλο. Να αποκαταστήσει την έννοια ποιότητας τιμής, για λογαριασμό όλου του θησαυρού της θάλασσας στην τσέπη του μέσου καταναλωτή και να επιχειρήσει μια σειρά ευφάνταστες παρεμβάσεις στον τρόπο παρασκευής πιάτων με πρώτη ύλη το ψάρι και τα θαλασσινά.
Ξεκινώντας από τον μοναδικό χώρο που στεγάζει το Thymare, ένα μίνιμαλ κομψοτέχνημα βασισμένο στο ξύλο από καφάσια, τα υπέροχα ενυδρεία, και τους αληθινά ευγενείς και πρόθυμους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και προχωρώντας στην ουσιαστική αιτία που το επισκέπτεται κάνεις, το φαγητό, έχεις ένα σύνολο λόγων να το κάνεις στέκι.
Είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι σεφ τα τελευταία χρόνια πέτυχαν τέτοιες εντυπωσιακές επιδόσεις νέου τρόπου προσέγγισης των θαλασσινών, όσο ο Γιώργος Παπαδόπουλος, σεφ του Thymare.
Χταπόδι με φάβα και μανιτάρια για ξεκίνημα, απίθανος γαύρος σαγανάκι με κάρυ, καπνιστό χέλι με passion fruit και βασιλικό, μύδια αχνιστά με κρόκο Κοζάνης για ξεκίνημα. Η όρεξη έρχεται τρώγοντας και κοιτάζοντας στα γύρω τραπέζια θέλεις να δοκιμάσεις κάθε εμπειρία που μοιάζει ηδονική τριγύρω. Περνώντας στα κυρίως μένεις άφωνος με τα αλ ντέντε Κιτάρα με όστρακα, το μοναδικό ξεροψημένο σολομό με πουρέ αρακά και πιπερόριζα, το μπακαλιάρο με το νιόκι. Μοναδικές σαλάτες και ποικιλίες ούζου που ζαλίζουν και κυρίως τιμές που αγγίζουν, σε κάνουν να πεις μπράβο. Γιατί κάποιος μαγείρεψε με άποψη, αγάπη και κυρίως φαντασία στον τρόπο πρόσμιξης των πρώτων υλών προσφέροντας σου τα πάντα σε τιμές που σε κάνουν να νοιώσεις πως σε αφορούν.
Μια πραγματικά εντυπωσιακή εμπειρία γεύσης στην πόλη που δεν πρέπει να χάσετε.
*Ωράριο λειτουργίας Τρίτη – Παρασκευή: 18.00 – 00.00 Σάββατο: 14.00 – 00.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά.
*Thymare, Makedonia Palace, Τηλ. 2310897197