New Entries: Οι νέες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη

Όσα μπαρ και εστιατόρια άνοιξαν τις πόρτες τους πρόσφατα και σας περιμένουν στην πόλη.

Parallaxi
new-entries-οι-νέες-αφίξεις-στη-θεσσαλονίκη-405093
Parallaxi

Άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους στη Θεσσαλονίκη και περιμένουν να τα ανακαλύψετε από κοντά. Από την αργκό της δυτικής Μακεδονίας που έγινε το νέο γαστριμαργικό μπαρ της πόλης μέχρι την Πόρτα Ανοιχτή που θα σας κάνει να εξερευνήσετε το πόσο ενδιαφέρον μπορεί να έχει μια κουζίνα δέκα λεπτά από το κέντρο της πόλης, τα μπέργκερ κροκόδειλου και άλλα εξωτικά που θα βρείτε στην Ρογκότη όπως και ένα γευστικό μυστικό στην Καστριτσίου.

Πόρτα Ανοιχτή

H Πόρτα Ανοιχτή είναι ένας λόγος να ανέβεις τη Λαγκαδά και σε δέκα λεπτά από το κέντρο να δοκιμάσεις μια από τις ενδιαφέρουσες νέες κουζίνες της Θεσσαλονίκης. Δημιουργοί αυτής της νέας γαστρονομικής πρόκλησης ο Θωμάς Μούτσελος, προερχόμενος από το χώρο των ξενοδοχείων και ο chef Γιάννης Αραμπατζής με 15ετή εμπειρία στη συγκεκριμένη θέση σε γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής. Οι δυο τους δημιούργησαν έναν casual χώρο ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, λίγα μέτρα πριν τη Μονή Λαζαριστών, στον δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της Μονής. Ένα πραγματικό ταξίδι στην Μεσόγειο, από τη μια άκρη της ως την άλλη, με σπουδαίες πρώτες ύλες και casual dining διάθεση που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την αστική γειτονιά

Η κουζίνα, μια μίξη ωραίας αστικής κουζίνας με πινελιές από γεύσεις του κόσμου άψογα ενσωματωμένες σε ένα πραγματικά ισορροπημένο μενού, έχει άπαιχτες τηγανιτές πατατούλες που σκίζουν, έχει θεϊκό και ”πολυπαραγγελμένο” burger με καβουρμά, ανατολίτικα πιτάκια από ρυζόφιλο με παστουρμά, μπρόκολο με καρβουρισμένο κάσιους, μπουκίτσες κοτόπουλο με λαχανικά και φρουτένια γλυκόξινη σάλτσα ή μπουτάκι κοτόπουλο στη σχάρα με μαρινάδα πιπεριού.

Πόρτα Ανοιχτή. Ανοιχτή σε κάθε διάθεση, σε κάθε παρέα, σε κάθε ηλικία. Λόγος για να αφήσεις το κέντρο μεσημέρι-βράδυ. Συνδύασε το με μια παράσταση θεάτρου δίπλα, με μια επίσκεψη στο Κρατικό Μουσείο για μια σπουδαία έκθεση ή απλά για ένα θεσπέσιο δείπνο ή γεύμα. Ανήκει στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του ΚΘΒΕ, με έκπτωση 10% στους θεατές, με επίδειξη του εισιτηρίου ημέρας.

*Πόρτα Ανοιχτή, Κολοκοτρώνη 13, Μονή Λαζαριστών, Σταυρούπολη, τηλ 2311 26 53 25, Facebook

Nτάνγκαρα 

Στον αριθμό 7 της πλατείας Αγίου Γεωργίου η Ντάνγκαρα, το νέο γαστριμαργικό bar της πόλης, άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες της υποσχόμενη να χαρίσει στη Θεσσαλονίκη άπειρες ομώνυμες καταστάσεις καθώς το όνομά της προέρχεται από την μακεδονική αργκό και η σημασία της αιωρείται ανάμεσα στην “καλή φάση” και τον “χαβαλέ”.

Θα συγκινηθείς από το ενδιαφέρον μενού που υπογράφει ο Γιώργος Κατακαλίδης. Από την πικάντικη σαλάτα με σταφίδες τουρσί, καρύδι και ντρέσινγκ κόκκινης πιπεριάς Φλώρινας μέχρι το ψητό παντζάρι με σκορδάτη σάλτσα φέτας, λάδι άνηθου και γκρεμολάτα φουντουκιού. Και από τα θεσπέσια μανιτάρια σε κρέμα μπιζελοφάβας με καρέ πικάντικης μπαχοβίτικης πιπεριάς τουρσί και μυρωδικά έως τους γίγαντες Πρεσπών φούρνου με τζουμπερίγκες και νιφάδες τηγανιτού κρεμμυδιού. Τα πρώτα πιάτα που θα φτάσουν στο τραπέζι σου θα ξυπνήσουν τους γευστικούς σου κάλυκες για τα καλά.

Στη Ντάνγκαρα οι γεύσεις από το παρελθόν του τόπου μας μπλέκουν σε μία γαστριμαργική σουπερνόβα με το παρόν της σύγχρονης γαστρονομίας στη Θεσσαλονίκη.

*Nτάνγκαρα, Πλατεία Αγίου Γεωργίου 7, Τ. 231 020 4452, Facebook. Ανοικτό καθημερινά από τις 13.00 μέχρι και τις 2.00 το βράδυ. Η κουζίνα κλείνει στις 12.00.

The Big Kahuna

Εδώ και λίγες μέρες η Θεσσαλονίκη απέκτησε την πιο cool gastro – παραλία της στο κέντρο, λίγα μέτρα από την θάλασσα του Θερμαϊκού. Στον αριθμό 4 της Ρογκότη, το The Big Kahuna North άνοιξε τις πόρτες του, φόρεσε τα τροπικά του πουκάμισα και ακουμπά στο πάσο της κουζίνας του τα φημισμένα και βραβευμένα εξωτικά μπέργκερ και κοκτέιλ του.

“Big Kahuna” λοιπόν θα πει μεγάλο κύμα, η κορωνίδα των απανταχού σέρφερ, το κύμα που περιμένουν με αγωνία, γιαυτό και μότο των ανθρώπων του The Big Kahuna είναι το “είμαστε όλοι ίσοι πριν το μεγάλο κύμα”. Έτσι, ο Δημήτρης Μπαλλιάν και ο chef Στέφανος Στεφανίδης το οραματίστηκαν το υλοποίησαν και πλέον το μοιράζονται απλόχερα δίνοντας μια one off εμπειρία να ταξιδέψουμε στα νησιά των ονείρων μας, μέσα από την δύναμη των γεύσεων, των ήχων και των εικόνων, χωρίς να διανύσουμε μίλι.

Θα δοκιμάσετε οπωσδήποτε τους «Κεφτέδες κροκόδειλου σε τραγανή χρυσαφένια κρούστα», τα «Caribbean noodles» αλλά και το διάσημο burger «65 Napkins με µοσχαρίσιο µπιφτέκι, διπλό cheddar, καπνιστό bacon, τοµάτα ψηµένη στα ξύλα, cream cheese, µαρµελάδα chili και χειροποίητη barbeque sauce».

*The Big Kahuna North, Ρογκότη 4, Τηλ. 231 0270783, Ωράριο: 13:00 -01:00, και υπηρεσία Delivery στο κέντρο, Facebook

Καφενείο Οδύσσεια 

Mεταφέρθηκε στην Καστριτσίου και πρόκειται για ένα κρυφό γευστικό διαμάντι στην μικρή οδό του κέντρου με απόληξη στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Ένα ατόφιο καφενείο από τα παλιά έσκασε μύτη στο μικρό στενό του κέντρου. Καθόλου προσαρμοσμένο στο σήμερα και εδώ είναι η ουσία!

Σερβίρει στον υπέροχο χώρο του από πρωινό και καφέ μέχρι το μεσημεριανό σου γεύμα και το ποτό σου. Με γεύσεις ελληνικές και μεσογειακές στην καλύτερη ανεπιτήδευτη εκδοχή τους. Νόστιμο φαγητό και πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Στα θετικά του και οι τίμιες τιμές των πιάτων του!

*Καφενείο Οδύσσεια, Καστριτσίου 11, Τ. 231 052 4652, Facebook

ΔΕΙΤΕ: 

Μείνετε συντονισμένοι σε όλες τις νέες αφίξεις της πόλης που ανεβαίνουν εδώ

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα