SKG TASTE ME: Μια «μπριζόλα» αγγίζει τη θάλασσα και μια «φαβέλα» νοστιμεύει τη Θεσσαλονίκη

Και τα δύο είναι και δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Parallaxi
skg-taste-me-μια-μπριζόλα-αγγίζει-τη-θάλασσα-κ-607087
Parallaxi

SKG TASTE ME, η στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.

Fav/ela Chic, κρυμμένη στη Γουαδελούπη, στο κέντρο Θεσσαλονίκης

Η πιο εντυπωσιακή άφιξη μέχρι τώρα στο χώρο της γεύσης είναι το Fav/ela chic, στην βεράντα της εισόδου στο Τελλόγλειο. Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τις δυνατότητες του περιβάλλοντα χώρου του μουσείου, το εστιατόριο του πρότζεκτ Γουαδελούπει απομονώνεται από το κεντρικό bar έτσι ώστε να μπορεί να απολαμβάνει όποιος θέλει αποκλειστικά το φαγητό του χωρίς έντονη μουσική, σε ένα διαφορετικό επίπεδο της αυλής.

Κάτω από το visual installation του Νίκου Λέτσα που σε οδηγεί συνειρμικά στα στενά της Νότιας Αμερικής, η κουζίνα στο Fav/ela Chic παραμένει στη φιλοσοφία του πρότζεκτ Γουαδελούπη με γεύσεις από την λατινική Αμερική, natural wines και την υπογραφή του σεφ Πρόδρομου Ασημάκη που είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι της κουζίνας της πόλης.

Δοκιμάσαμε λουκουμάδες γραβιέρας, θεϊκά χτένια, γαρίδες τεμπούρα, ένα ωραιότατο σεβίτσε για την όρεξη, και ταρτάρ από βουβάλι έκπληξη. Στα κυρίως η καπνιστή μπριζόλα της Δράμας και το διάφραγμα μοσχαριού σε ταλιάτα, το καλαμάρι σωτέ και το φαγρί μας αποζημίωσαν.

Οι μουσικές υπέροχες. Να πάτε στη Φαβέλα. Θα ενθουσιαστείτε.

*ΑνφανΓκατέ in Guadeloupe / Fav/ela Chic, Αγιού Δημητρίου 159Α, T. 231 024 7307, Facebook

Η BRIZOLA αγγίζει τη θάλασσα (surf n turf) στη δυτική είσοδο της πόλης

Μια «μπριζόλα» αγγίζει τη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη μέσω ενός πιάτου που κρύβει πολύ umami σε μια δυναμική κουζίνα που επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες ξανά στη Θεσσαλονίκη χαρίζοντας τις γεύσεις της. Ο λόγος φυσικά για την BRIZOLA και τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο περιγράφει το πιάτο με Χτένια με τσορίθο σε κρέμα από μάραθο και πράσινο μήλο. Η BRIZOLA αγγίζει τη θάλασσα (surf n turf) λοιπόν:

*Brizola, Νικ. Μαντζάρου 18 & Κώττα Ρούλια, T. 231 053 2800, Facebook


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

New entries, αλλαγές, μάσκες και «umami» σε εστιατόρια και bar της πόλης το καλοκαίρι

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα