Στη στοά που αποθεώνει τη γεύση!
Στη στοά της οδού Πτολεμαίων, στον αριθμό 29Α, θα βρει κανείς ένα ιδιαίτερο σημείο, που σερβίρει καλό και ιδιαίτερο φαγητό• το Extravaganza. Τρεις φίλοι, ο Αντώνης, ο Βασίλης και ο Σάββας, καλλιεργούσαν την ιδέα µέσα τους για αρκετά χρόνια, έως ότου εννιά µήνες πριν ένιωσαν πως ήρθε η κατάλληλη στιγµή για να την υλοποιήσουν. Σκοπός […]
Στη στοά της οδού Πτολεμαίων, στον αριθμό 29Α, θα βρει κανείς ένα ιδιαίτερο σημείο, που σερβίρει καλό και ιδιαίτερο φαγητό• το Extravaganza. Τρεις φίλοι, ο Αντώνης, ο Βασίλης και ο Σάββας, καλλιεργούσαν την ιδέα µέσα τους για αρκετά χρόνια, έως ότου εννιά µήνες πριν ένιωσαν πως ήρθε η κατάλληλη στιγµή για να την υλοποιήσουν.
Σκοπός τους ήταν να δημιουργήσουν ένα χώρο δίχως αρχή και τέλος, όπου ο καθένας θα µπορεί να διασκέδασει ποικιλοτρόπως πίνοντας τον καφέ του το πρωί, απολαµβάνοντας πρωτότυπα κοκτέιλ το βράδυ, τρώγοντας ξεχωριστό φαγητό, ακούγοντας ωραίες μουσικές, χαζεύοντας ή δημιουργώντας εκθέσεις στους τοίχους και πάνω απ’ όλα σε ζεστό κλίµα και με χαλαρή διάθεση. Αυτά τα στοιχεια έκαναν τον κόσµο να νιώσει οικεία και ν’ αγαπήσει το μέρος.
Στο Extravaganza θα δεις ανθρώπους κάθε ηλικίας. Εργαζόμενοι της περιοχής, που ξεκλέβουν χρόνο για να γευματίσουν στο μεσημεριανό τους διάλειµµα, παρέες νέων, άνθρωποι της τέχνης, περαστικοί -και όχι µόνο- τουρίστες, οικογένειες και άνθρωποι που έιναι διατεθειμένοι να δοκιµάζουν συνεχώς καινούργιες γεύσεις σε έναν ασυνήθιστα όµορφο χώρο.
Το ταξίδι στις γεύσεις ξεκινάει καθηµερινά στη µία το µεσηµέρι, οπότε και ο σεφ με την οµάδα του ανάβουν τις φωτιές, ζεσταίνουν τα σκεύη και στολίζουν µε κάθε λεπτοµέρεια τα δηµιουργικά πιάτα τους στην ανοιχτή κουζίνα, που αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο του µαγαζιού.
Σύμφωνα με τους τρείς φίλους, το µενού είναι πάντα βασισµένο σε προϊόντα της κάθε εποχής και οι πρώτες ύλες έρχονται από µικροπαραγωγούς και καλλιέργειες απ’ όλη την Ελλάδα. Αυτός είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που αλλάζει συνεχώς προκαλώντας κάθε φορά εντυπώσεις.
Στη διακόσμηση έχουν βάλει το μαγικό τους χεράκι οι 2objectrepair
Από τα πιάτα που έχουν ανα καιρούς ξεχωρίσει είναι το ριζότο µε µελάνι σουπιάς, τα στριφτάρια µε κρέµα από µπρόκολο και προσούτο, το λαδοτύρι Μυτιλήνης σε κρουστά από βρώµη κ σπιτικό γλυκό του κουταλιού κρεµµύδι, οι ταλιατέλες με μοσχαρίσιο καβουρμά, μυρωδικά και παρμεζάνα, το κοτόπουλο στο τηγάνι µε σάλτσα µήλου και πέστο βαρελίσιας φέτας, το δροσερό καρπάτσιο παντζαριού μαριναρισμένο σε ξύδι μπαλσάμικο με μέλι, πούδρα καρυδιού, καπνιστή πανσέτα και ντίπ γιαουρτιού με μυρωδικά, οι φρεσκοκομμένες στο χέρι πατάτες σε διάφορους συνδυασµούς, ένας θεϊκός πουρές αρακά αρωματισμένος με λάδι τρούφας, παρμεζάνα, σκόρδο και προσούτο και φυσικά το καβουρµοπάτι που αποτελεί σήµα κατατεθέν του µαγαζιού. Στις σαλάτες οι συνδυασμοί είναι κάτι που δεν φοβάται να δοκιμάσει ο σεφ και το αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό. Δοκιμάστε την πράσινη σαλάτα με πράσινα φύλλα, ice-berg, καπνιστή πανσέτα, κρουτόν από κουλούρι Θεσσαλονίκης, παρμεζάνα και σκορδάτο ντρέσινγκ αντζούγιας!
Πολλά πιάτα ηµέρας εναλλάσσονται συχνά στο µαυροπίνακα που υπάρχει δίπλα στο μπαρ, ενώ σας προτείνουμε να μη χάσετε τις θεµατικές ηµέρες, όπως η burger day κάθε Τετάρτη, οπότε και ένα ή περισσότερα «διαφορετικά» burgers κλέβουν την παράσταση.
Τα παιδιά μας λένε πως για εκείνους «γκουρµέ» σηµαίνει η καλή πρώτη ύλη, η φαντασία, η αγάπη, το µεράκι και ο σεβασµός απέναντι στο φαγητό και σε αυτόν που το γεύεται. «Αν τολµήσεις να είσαι ειλικρινής απέναντι στον κόσμο, τότε είσαι γκουρµέ» λέει ο Αντώνης, ο μάγειρας της παρέας, ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως «το Extravaganza το τόλµησε από την πρώτη στιγµή, γι’ αυτό και ο κόσµος το αποδέχτηκε κι έτσι δηµιουργήθηκε µια σχέση εµπιστοσύνης». Ένα στέκι έχει γεννηθεί στην καρδιά της πόλης λοιπόν και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθεί κανείς, εάν ψάχνει να γευτεί κάτι ξεχωριστό σε πολύ προσιτές τιμές. Καλή απόλαυση.
*Στοά Πτολεμαίων 29Α με Αμβροσίου, Θεσσαλονίκη
Κλειστά κάθε Τρίτη.
Διαβάστε τα υπόλοιπα εστιατόρια που ξεχωρίσαμε στην πόλη εδώ