Στο θρόνο του street food κάθεται νέος βασιλιάς

Στην καλύτερη στιγμή του street food για την πόλη, έρχεται αυτή η ολοκαίνουργια άφιξη με όπλο της την ποιότητα.

Parallaxi
στο-θρόνο-του-street-food-κάθεται-νέος-βασιλιάς-199750
Parallaxi

Η χρονιά που το κρέας επέστρεψε περήφανα, νόστιμα και ένδοξα στη ζωή της πόλης έχει μια ακόμα έκπληξη να μας συστήσει στο κέντρο της. Εκεί που το κρέας γίνεται αληθινός βασιλιάς, το Meat the King του πεζόδρομου της Ικτίνου.

Ο Κώστας Κονταργύρης , που τον ξέρουμε από την ιστορία που έγραψε σε πάρα πολλά θρυλικά μαγαζιά της νύχτας εδώ και δεκαετίες, όπως και από το περίφημο ψητοπωλείο Γυρίσματα της Αγίου Δημητρίου, δοκιμάζει τώρα απόλυτα πετυχημένα σε ένα νέο πεδίο που έχει να κάνει με την εστίαση και μάλιστα την πολύ νόστιμη ψητή της εκδοχή! Μαζί του ο ο Γιώργος Καλλογιαννίδης ιδιοκτήτης του περίφημου Χρυσού στη Σίνδο.

Στην καλύτερη στιγμή του street food για την πόλη έρχεται αυτή η ολοκαίνουργια άφιξη με όπλο της την ποιότητα. Από τη μια κρέατα από εξαιρετικές φάρμες στο Χολομώντα και τη Βέροια και από την άλλη πρώτες ύλες για τις σαλάτες και τα συνοδευτικά που δημιουργούν παραισθήσεις γαστρονομικές.

Ξεκινάμε με τις αλοιφές που φτιάχνουν επί τόπου και ξαφνιάζουν σημειώστε το tarufo με τα μανιτάρια τρούφα και την κυκλαδίτικη με λιαστή ντομάτα, ξυνομυζύθρα και κόκκινες πιπεριές. Πατατούλες  ψηλορείτικες με κοτόπουλο, αυγό και γραβιέρα Κρήτης, ή καραμελωμένες στο φούρνο ή tartufo. Στις  πολλές και εξαιρετικές σαλάτες ξεχωρίσαμε τη γυριστρούλα με το πατζάρι και το χαλούμι και την ορεινή με τις φαρφάλες και τις ροδέλες από απάκι, τα πανηγυρίσματα με σπανάκι, μανιτάρια και ξυνομυζήθρα και τα φτερουγίσματα με το κοτοπουλάκι.

Ο χειροποίητος γύρος είναι αυτό που κάνει τη διαφορά σε σχέση με ότι κυκλοφορεί στην πόλη.

Το μισό κοτοπουλάκι ψημένο με μοσχολέμονο και σος μουστάρδας, ο γύρος άπαιχτος από χοιρινό εκλεκτό ή κοτόπουλο από το Νητσιάκο, ένα μπιφτέκι Ηπείρου με κασεράκι ποπ, ψαρονέφρι στη σχάρα με σος πιπεριού και χαλούμι, αν είσαι λάτρης του σνίτσελ εδώ θα βρεις ένα αυθεντικό vienna, τον Υπουργύρο, υπερπαραγωγή γύρου με λιωμένο τυράκι και μπέικον να τον συνοδεύει. Και αν βιάζεσαι και δεν θέλεις να γευματίσεις με θέα τον κόσμο που σουλατσάρει στον πεζόδρομο προμηθεύεσαι σε σάντουιτς λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου στη σχάρα με μανιτάρια και σος γιαουρτιού, americain φιλέτο κοτόπουλου, τον Υπεργύρο και πολλά ακόμα σε κλασική κυπριακή πίτα, τζιαπάτα ή μπακετούλα.

Αλλά και 4 ωραιότατα burger από κοτόπουλο ή μοσχάρι για κάθε γούστο και βέβαια τα jumbo club που έχουν κερδίσει τη λατρεία των παιδιών.

Τα ωραιότερα και πιο ζουμερά κρέατα που δοκιμάσαμε τελευταία, στην απόλυτη εκδοχή ψησίματος που θέλεις να απολαύσεις και με συνοδευτικά που ξεφεύγουν κατά πολύ των στερεοτύπων για το τι είναι φαγητό δρόμου. Μια πραγματική έκπληξη στη νέα γευστική σκηνή της πόλης. 

Με ντελίβερι στο κέντρο αν δεν προλαβαίνετε να κατεβείτε στην Ικτίνου, με δυνατότητα take away για να το απολαύσετε στο σπίτι ή το γραφείο και φυσικά στα τραπεζάκια του πεζόδρομου, του πιο ιστορικού πεζόδρομου της πόλης που έχει ιστορίες άπειρες να σας διηγηθεί.

*Meat the King, Ικτίνου 4, Τηλ. 2310235151, Fb: Meat the King

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα