Το απόλυτο ινδικό στέκι της πόλης σε προ(σ)καλεί να τολμήσεις

Ένα μοναδικό εστιατόριο αυθεντικής ινδικής κουζίνας για όσους αναζητούν το πρωτότυπο και το διαφορετικό.

Parallaxi
το-απόλυτο-ινδικό-στέκι-της-πόλης-σε-πρ-369033
Parallaxi

Υπάρχουν πολλές μοναδικές κουζίνες στον κόσμο, η καθεμία γεμάτη γεύσεις ιδιαίτερες, με γαστρονομικούς συνδυασμούς που εντυπωσιάζουν, όμως σίγουρα κάποιες από αυτές ξεχωρίζουν παραπάνω, αποτελώντας ειδική κατηγορία γευστικής πρότασης από μόνες τους.

Σε αυτές ανήκει σίγουρα, αν όχι πρωτίστως, η ινδική κουζίνα, την οποία διακατέχει μια παράδοση αιώνων και πιάτα με ένα απίστευτο κράμα γεύσεων, που συνδυάζονται με τρόπο τόσο σύνθετο, εξυψώνοντας απλά και πολλές φορές καθημερινά υλικά με την βοήθεια μπαχαρικών, σε σημείο που να μην τα αναγνωρίζει ο ουρανίσκος σου. Γεύσεις εξωτικές, πλούσιες, γεμάτες άρωμα ανατολής, από πικάντικες και καυτερές μέχρι παραδόξως ήπιες και γλυκές, το ινδικό φαγητό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί παρά ως εμπειρία, αφήνοντας τη δική του ανάμνηση από την πρώτη φορά που θα δοκιμάσεις μια μπουκιά του.

Η Ελλάδα, με την μεσογειακή της παράδοση, σίγουρα ξέρει από καλό φαγητό. Και η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που αγαπά να γνωρίζει το διαφορετικό και να ζει νέες εμπειρίες. Συνδυάζοντας λοιπόν τα δύο στοιχεία, του εναλλακτικού και του γευστικού, έφτασε στην καρδιά της πόλης πριν από έναν χρόνο το Indian Chef, όπου η ινδική κουζίνα είναι πέρα για πέρα αυθεντική και απογειώνεται. Σε έναν χώρο όπου τα χρώματα της διακόσμησης συναγωνίζονται αυτά των πιάτων και μοιάζουν τόσο πολύ με τα χρώματα της μητέρας Ινδίας, έντονα μωβ, δυνατά πορτοκαλί και εκτυφλωτικά κόκκινα να καλύπτουν τους τοίχους, παρέα με παραδοσιακές πινελιές κειμηλίων και μακρινές εικόνες προσώπων της μητέρας χώρας της κουζίνας, δημιουργώντας την αίσθηση ότι έχεις μεταφερθεί σε άλλο τόπο.

Με δημιουργό τον Χουσεΐν, ο οποίος έχει καταγωγή από το Πακιστάν, μια χώρα που συγγενεύει με την Ινδία τόσο στις γεύσεις όσο και στην παράδοση, το πολύχρωμο εστιατόριο που προσφέρει ένα πλήρες ινδικό μενού στο Ναβαρίνο, προ(σ)καλεί τους Θεσσαλονικείς να τολμήσουν να δοκιμάσουν κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό, για γνήσιους λάτρεις του καλού φαγητού. Κι όμως κάτι όχι τόσο ξένο όσο περιμένουν, και πολλές φορές φοβούνται, οι ντόπιοι.

Η παραδοσιακή ινδική κουζίνα, πέρα από τα πολλά χρώματα και αρώματα που της χαρίζουν τα σπάνια της μυρωδικά και μπαχαρικά, διαθέτει ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο μενού, που αποτελείται ισόμερα και από κρεατικά και λαχανικά, διανθισμένα από ευφάνταστα όμως στοιχεία. Έτσι, και το μενού του Indian Chef αποτελείται κατά το ήμισυ από πιάτα κρεατικών, και κατά το ήμισυ από χορτοφαγικά πιάτα, δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις και των δύο άκρων να δοκιμάσουν νοστιμιές του εκάστοτε είδους, αλλά και συνδυασμών τους. Άλλωστε, η οικογένεια του Χουσεΐν έχει μια μακροχρόνια παράδοση στο φαγητό. Γι’ αυτό και, γνωρίζοντας καλά τη γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής, αποφάσισε να μας συστήσει γεύσεις που άλλους τους ξαφνιάζουν, άλλους τους εξάπτουν την περιέργεια και άλλους τους κερδίζουν από την πρώτη στιγμή.

Γκαράμ μασάλα, κάρδαμο, σαφράν, κουρκουμάς, κύμινο, κάρυ, μπαχάρι, τζίντζερ, κόκκινο πιπέρι είναι κάποια μονάχα από τα άπειρα μπαχαρικά που θα βρεις στις νοστιμιές του. Σάλτσες από γλυκόξινες μέχρι πικάντικες και καυτερές, που απλώνονται πάνω σε κοτόπουλο, μοσχάρι, αρνί ή γαρίδες, μαζί με καλομαγειρεμένο ρύζι, αποτελούν τις επιλογές των κυρίως πιάτων του. Δοκιμάζεις επίσης και πέντε είδη ναν, τις παραδοσιακές ινδικές πίτες σε διαφορετικές γεύσεις, με τσίλι, τυρί, σκόρδο, μαλακή ή με σταφίδα. Και δεν ξεχνάμε σε καμία περίπτωση τα υπέροχα ορεκτικά πιτοειδή, μέχρι τα παραδοσιακά του πιάτα κάρυ. Από μια κουζίνα με χιλιάδες παραλλαγές, στο Indian Chef θα βρεις τουλάχιστον 50 πιάτα της, με γεύσεις πολύπλευρες όσο δεν περιμένεις. Το μενού συμπληρώνουν οι φρέσκες σαλάτες με στοιχεία όπως μάνγκο και μπαχαρικά, τα παραδοσιακά του ινδικά γλυκά, αναψυκτικά και τσάγια, και φυσικά μια ποικιλία ποτών και ροφημάτων.

Ένα ξεχωριστό στοιχείο του εστιατορίου είναι το γεγονός ότι, μαζί με τις παραδοσιακές τεχνικές μαγειρικής που χρησιμοποιεί για την παρασκευή των πιάτων του, διαθέτει και έναν παραδοσιακό ινδικό φούρνο, το λεγόμενο ταντούρ (tandoor). Πρόκειται για έναν στρόγγυλο πήλινο φούρνο με πέτρες και γύρω τους χώμα, μια κατασκευή ιδανική για πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπου το ψωμί ναν ψήνεται μοναδικά και αποκτά την υφή που λατρεύουμε.

Όπως σημειώνει ο Χουσεΐν, στα must πιάτα που πρέπει να δοκιμάσει κανείς αν θέλει να πάρει μια αληθινή γεύση της ινδικής κουζίνας, είναι το κοτόπουλο Tikka Masala, με σάλτσα από καρύδα, αμύγδαλα και κρέμα γάλακτος, ένα πιάτο γνωστό και αγαπημένο πλέον σε όλο τον δυτικό κόσμο που έχει μυηθεί στις γεύσεις της Ινδίας, αλλά και το Karahi, ένα παραδοσιακό ινδικό πιάτο, κρέατος της επιλογής σας με σάλτσα ντομάτας και κρεμμυδιών, που περιέχει αναρίθμητα μπαχαρικά.

Ο δημιουργός του εστιατορίου μοιράστηκε μαζί μας και το δικό του προτεινόμενο μενού για έναν “πρωτάρη” της ινδικής κουζίνας, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ξεκινήσει με μια ποικιλία ορεκτικών, η οποία περιλαμβάνει από σαμόσας και πακόρας, εξαιρετικά τηγανιτά πιτάκια και κεφτεδάκια με λαχανικά, που αποτελούν street food-θεσμό των δρόμων της Ινδίας. Επόμενη επιλογή θα είναι οπωσδήποτε το ταντούρι, ένα πιάτο με κρέας της επιλογής του, ψητό στον ομώνυμο παραδοσιακό φούρνο, μαριναρισμένο με λαχανικά. Σαν συνοδευτικό, θα επιλέξει ρύζι μπασμάτι με σαφράν και μπαχαρικά, και το γεύμα ολοκληρώνεται με πίτες ναν από φρέσκια ζύμη.

***Ανακαλύψτε όλες τις γευστικές επιλογές ΕΔΩ***

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι, ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις του πικάντικου και του καυτερού, η κουζίνα του Indian Chef έχει πολλές επιλογές να σας προσφέρει. Άλλωστε, σε οποιοδήποτε πιάτο του, μπορείτε εσείς να ρυθμίσετε τον καυτερό δείκτη, επιλέγοντας να είναι από ήπιο έως πολύ καυτερό, ενώ πολλοί προτιμούν και τα “γλυκά” του πιάτα, όπως το προαναφερθέν Tikka Masala.

Παρόλα αυτά, και μια που ο χειμώνας πλησιάζει, σας καλεί να τολμήσετε να ανακαλύψετε νέες γεύσεις και να αφήσετε τα μπαχαρικά του να σας ζεστάνουν και να σας ανοίξουν τη μύτη, αλλά και τον νου σε καινούριες γευστικές εμπειρίες!

Και βέβαια αν δεν θέλετε να κουνηθείτε από το σπίτι, το Indian Chef παρέχει delivery σε όλο το κέντρο με ελάχιστη παραγγελία μέχρι δέκα ευρώ, αλλά και σε μια τεράστια περιοχή που ξεκινά από την Νεάπολη, φτάνοντας μέχρι την Καλαμαριά και την Πυλαία, με ελάχιστη παραγγελία 15 ευρώ. Φτάνουν ζεστά και λαχταριστά τα πιάτα σπίτι σου!

*Indian Chef Αριστοτέλους 24 Α με Βατικιώτου 2  Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14:00 – 00:00 Tηλ.: 2310243890 Facebook: Indian Chef Thessaloniki E-mail: [email protected]

Διαβάστε ακόμα:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα