Φτιάξε εύκολα την πιο νόστιμη ρεβιθάδα με αυτή την συνταγή!
Η γευστική συνταγή που θα σας κάνει να λατρέψετε την ρεβιθάδα.
Μια συνταγή για την πιο νόστιμη ρεβιθάδα μοιράστηκε μαζί μας η Έφη Ζοφέα, μία λάτρης της ζαχαροπλαστικής. Ένα home baker κορίτσι που αναζητά γεύσεις και δοκιμάζει συνταγές, μοιράζεται με τους αναγνώστες της Parallaxi τις Brown Sugar Recipes!
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο Facebook και στο Instagram της επίσης!
Υλικά: 500 gr. ρεβίθια 1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια 1-2 σκελίδες σκόρδο 5 λιαστές ντομάτες κομμένες σε κομματάκια 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη. Πάπρικα γλυκιά , αλάτι, πιπέρι 1-2 φύλλα δάφνης 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια Ελαιόλαδο 1 κύβο κότας Λίγο κόκκινο κρασί Μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα ρεβίθια με λίγη μαγειρική σόδα στο νερό να μαλακώσουν.
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να γίνουν, βγάζοντας με τρυπητή κουτάλα τους αφρούς.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ετοιμάζω την σάλτσα, ρίχνοντας το λάδι και τσιγαρίζοντας το σκόρδο με το κρεμμύδι και τα κυβάκια του καρότου.
Στη συνέχεια προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, τα κομμάτια της λιαστής ντομάτας, ένα δύο δαφνόφυλλα,γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, τον κύβο και την αφήνω να πιει τα υγρά της. Τέλος προσθέτω λίγο κόκκινο κρασί.
Ιδανικά θα ήταν να έχουμε γάστρα με καπάκι αν δεν έχουμε όμως τα βάζουμε όλα μαζί (ρεβίθια και σάλτσα) σε ένα πυρέξ και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Γενικά σε αυτή την συνταγή το λάδι δεν το λυπόμαστε και δεν το φοβόμαστε…
Ψήνω στους 180 αέρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να χυλώσει η ρεβιθάδα.
Τέλος αφού ετοιμαστεί ψιλοκόβω το μαϊντανό και τον ρίχνω από πάνω