Φτιάξε θεϊκή μους σοκολάτα στο σπίτι με τρία υλικά!

Γρήγορα, εύκολα, γευστικά.

Parallaxi
φτιάξε-θεϊκή-μους-σοκολάτα-στο-σπίτι-μ-512166
Parallaxi

Φτιάξε με τα χεράκια σου μια μους σοκολάτα και αφέσου στην παραδεισένια γεύση της! Η Έφη Ζοφέα, μία λάτρης της ζαχαροπλαστικής, ένα home baker κορίτσι που αναζητά γεύσεις και δοκιμάζει συνταγές, μοιράζεται με τους αναγνώστες της Parallaxi τις Brown Sugar Recipes!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε τέλεια Panna Cotta στο σπίτι εύκολα και απλά!

Θα τη βρείτε στο Facebook και στο Instagram επίσης!

ΥΛΙΚΑ:

250 ml γάλα 400 gr. Σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια 3 φύλλα ζελατίνης 320 ml κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική 35% λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πρώτη μας δουλειά όταν κάνουμε mousse είναι να χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ημίρευστη (δεν χτυπάμε πολύ όπως όταν κάνουμε σαντιγί), αφού τελειώσουμε τοποθετούμε την χτυπημένη πλέον κρέμα στο ψυγείο.

Έπειτα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με παγωμένο νερό με το οποίο τις καλύπτουμε και τις αφήνουμε να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα κ το ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει κ να γίνει μια λεία σοκολάτα.

Μετά προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε στραγγίζει καλά μετά χέρια μας να μην έχουν νερά. Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι τα φύλλα να λιώσουν μέσα στην σοκολάτα.

Τέλος προσθέτω σε 3 δόσεις την χτυπημένη κρέμα γάλακτος που είχαμε βάλει στο ψυγείο και την ενσωματώνω στο μείγμα σοκολάτας – ζελατίνης με μαρίζ κάνοντας διπλώματα χωρίς απότομες κινήσεις σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Η mousse είναι έτοιμη για να γεμίσουμε ποτήρια ή μπολάκια.

Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα