Φτιάξε πανεύκολα τη σαλάτα της άνοιξης!
Είναι νόστιμη, χρωματιστή και ευωδιαστή.
Κείμενο – Εικόνα: Μαρία Γαϊτάνη, κατά Instagram a_girl_counting_stars
Απρίλιος στην πόρτα μας και επισήμως, η άνοιξη φέρνει χρώματα και μυρωδιές που ανανεώνουν τη διάθεσή μας και παρακάτω θα βρείτε μια σαλάτα που μπορείτε πολύ εύκολα να φτιάξετε στο σπίτι για να υμνήσετε την καλύτερη εποχή του χρόνου!
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: 5 λαχταριστές συνταγές που κοστίζουν λιγότερο από 5 ευρώ
Ήρθε επιτέλους η εποχή της και είναι υπέροχη για το πασχαλινό τραπέζι, να την έχετε κατά νου!
Υλικά:
Φύλλα από baby σπανάκι
Φρέσκιες φράουλες
Ανθότυρο
3 φέτες προσούτο
Ξηροί καρποί (εγώ συνήθως χρησιμοποιώ αμύγδαλα ή καρύδια)
Ελαιόλαδο
Ξύδι Balsamico
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια (κρατάμε 4-5 για το dressing) και στο μπολ τις σαλάτας μαζί με το σπανάκι, το τριμμένο ανθότυρο, το προσούτο και τους ξηρούς καρπούς (μπορείτε εάν θέλετε να τους βάλετε για 7-8’ στο φούρνο)
Βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε, προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι balsamico και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Έτοιμη!