Φτιάξε τέλεια Panna Cotta στο σπίτι εύκολα και απλά!
Brown Sugar Recipes, κυρίες και κύριοι!
Με τη συνταγή μιας υπέροχης Panna Cotta, η Έφη Ζοφέα, μία λάτρης της ζαχαροπλαστικής, ένα home baker κορίτσι που αναζητά γεύσεις και δοκιμάζει συνταγές, ξεκινά να μοιράζεται με τους αναγνώστες της Parallaxi τις Brown Sugar Recipes!
Θα τη βρείτε στο Facebook και στο Instagram επίσης!
ΥΛΙΚΑ:
500 ml κρέμα γάλακτος 35-36 % λιπαρά 3 κ.σ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 2 φύλλα ζελατίνας 1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 1 κ.σ μαύρο ρούμι (εάν θέλουμε) 1 κ.σ άρωμα πικραμύγδαλου amande amère υπάρχει σε όλα τα supermarkets (επίσης είναι προαιρετικό) Λίγο γλυκό κουταλιού βύσσινο για να βάλετε από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Γεμίζω ένα μπολ με παγωμένο νερό και βάζω μέσα τα 2 φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν .
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά, με το που πάει να πάρει βράση η κρέμα την αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω μέσα τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα έχω στραγγίζει καλά με τα χέρια μου να μην έχουν νερά.
Έπειτα προσθέτω την βανίλια το ρούμι και το άρωμα πικραμύγδαλου και ανακατεύω με σύρμα χειρός. Σουρώνω το μείγμα μου και το βάζω σε μια κανάτα(είναι πιο εύχρηστο)και γεμίζω τα μπολάκια-ποτηράκια.
Αφήνουμε τις panna cotta ιδανικά για μια μέρα στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!