Η γευστική έκπληξη στον έβδομο όροφο της πόλης!

Η πιο συναρπαστική κάρτα του φετινού χειμώνα στην απόλυτη ταράτσα της πόλης.

Parallaxi
η-γευστική-έκπληξη-στον-έβδομο-όροφο-τ-854342
Parallaxi

Ένα από τα πράγματα που μας έλειψαν πολύ μέσα στην πανδημία είναι να βρεθούμε στην πιο εντυπωσιακή ταράτσα της πόλης. Στο πιο λατρεμένο σημείο που το βλέμμα αποθεώνει το μεγαλείο της κληρονομιάς του Εμπράρ. Πουθενά αλλού σε αυτή την πόλη, η ομορφιά της πλατείας Αριστοτέλους δεν βρίσκει τέτοια γειτνίαση.

Φέτος η επιστροφή στους Ορίζοντες, το σπουδαίο εστιατόριο στο roof garden του εμβληματικού Electra Palace έχει 3 παραπάνω λόγους για να μας κάνει να το περιμένουμε πως και πως.

Η θεαματική ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε και δημιούργησε ένα από τα πιο στιλάτα, cosy και κοσμοπολίτικα spots για απόλαυση. Μια αίσθηση που σε κυριεύει με το που θα πατήσεις το πόδι σου στo lobby του ξενοδοχείου και φυσικά ολοκληρώνεται στον έβδομο όροφο.

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη είναι η συνεργασία με το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο μουσείο της Θεσσαλονίκης, το MOmus. Μια συνεργασία που ενέπνευσε την ομάδα του ξενοδοχείου, υπό την καθοδήγηση της σπουδαίας διευθύντριας του Μαρίας Τσαντσάνογλου, να εμπνευστεί και να εντάξει δημιουργικά στους χώρους σπουδαία έργα της Ρώσικης Πρωτοπορίας. Και όταν λέμε να εντάξει εννοούμε με τους πιο θεαματικούς τρόπους. Από τα υπέροχα πιάτα στα ράφια μέχρι τα σουπλά που θα δειπνήσετε.

Τρία έργα από τη συλλογή Κωστάκη του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης που ανήκουν σε τρεις γυναίκες καλλιτέχνιδες της ρωσικής πρωτοπορίας. Την Αντονίνα Σοφρόνοβα και την Λιουμπόβ Ποπόβα. Η πρώτη πειραματίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα με τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρουν ο κύκλος και η γραμμή στους συνδυασμούς των βασικών χρωμάτων. Η δεύτερη, αφού πέρασε μέσα από όλα τα κινήματα της πρωτοπορίας, κατέληξε μία από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κονστρουκτιβισμού και εργάστηκε ως σχεδιάστρια υφασμάτων, γραφιστικής, σκηνικών και κοστουμιών. Η τρίτη χρησιμοποίησε για την ζωγραφική της την αντίληψη για τα σχήματα και τα χρώματα που διαρκώς αλλάζουν μέσα από την οργανική κίνηση της φύσης.

Ένα αληθινό μάθημα τέχνης σε ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο!

Ο τρίτος λόγος είναι ο σεφ και η εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει στην κουζίνα. Η άφιξη του Ηλία Τσικρίκη στο τιμόνι των Οριζόντων δημιούργησε τον ούριο άνεμο της θριαμβευτικής επιστροφής ενός σπουδαίου εστιατορίου που αγαπάμε πολύ. Με πορεία σπουδαία στο Eagles Palace ως μαθητής στον όμιλο Grecotel για 11 χρόνια (Larisa Imperial, Makedonia Palace), μετεκπαίδευση στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Le Manoir aux Quat’ Saisons με δύο αστέρια Michelin, σημαντική παρουσία για δέκα χρόνια στη Μύκονο στα Mykonos Grand, Petasos Beach και Riviera ανέλαβε το Electra Palace Thessaloniki ως executive chef και παρουσιάζει φέτος μια σπουδαία κάρτα αληθινά δημιουργικής ελληνικής κουζίνας.

Με βασική του επιδίωξη μία Ελληνική comfort νόστιμη κουζίνα, μία μοναδική εμπειρία γεύσεων.  ”Στοχεύουμε πολύ στη γεύση και για να το καταφέρουμε αυτό χρησιμοποιούμε πολύ καλές πρώτες ύλες, κατά κύριο λόγο από Έλληνες προμηθευτές και παραγωγούς ενώ σε εξεζητημένες περιπτώσεις προμηθευόμαστε προϊόντα από ξένες αγορές” μας λέει καθώς αρχίζουν να καταφθάνουν τα εντυπωσιακά πρώτα. 

Μια σαλάτα με άρωμα ανατολής, αβοκάντο ψητό κοτόπουλο και ρόδι, μια χειμερινή Panzanella με ψητό χταπόδι και λαχανάκια, ένα σπέσιαλ καρπάτσιο μόσχου με μοτσαρέλα, παστινάκι από πίκλες, ένα άπαιχτο ραγού μανιταριών με κροκέτες από παστουρμά και κασέρι. Ο μαριναρισμένος τόνος με καστανόμελο και βιολογικό αυγό κονφί ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στη γη και τη θάλασσα.

”Η κάθε εποχή μας επιτάσσει στην αλλαγή του μενού, έτσι επιτυγχάνουμε τη φρεσκάδα στην πρώτη ύλη και στα πιάτα μας. Προσπαθούμε πάντα να χρησιμοποιούμε προϊόντα εποχής και να προσφέρουμε πιάτα τα οποία ταιριάζουν στην κάθε περίοδο του χρόνου” λέει ο σεφ και ο χειμώνας μας καλεί να δοκιμάσουμε την αληθινά ξεχωριστή πουτίγκα από ουρά μόσχου, με γλυκάδια και πατάτες βουτύρου, ένα πιάτο που κουβαλάς στη γευστική σου μνήμη για μέρες.

Το χριστόψαρο με το σπανάκι είναι μιας πρώτης τάξεως επιλογή αφού τολμά να παίξει με λευκή σοκολάτα, σελινόριζα και σάλτσα από ιδιαίτερο μηλίτη.

Στη στεριά η πάπια Rougie με κλημεντίνες, χουρμάδες και μανιτάρια γλυκόξινα είναι ένα παιχνίδι Ανατολής Δύσης.

Και τέλος ο μαύρος μπακαλιάρος, λαχταριστός με φάβα Φενεού και ροβίτσα είναι μια ασφαλής επιλογή για απόλαυση.

Κλείστε οπωσδήποτε με το πολίτικο γλυκό με μαστίχα και μαχλέπι, ταξίδι γεύσης και την τιραμισού εσπρέσο μασκαρπόνε που θα σας συναρπάσει.

Φέτος οι Ορίζοντες υποδέχτηκαν το χειμώνα με μια πρόταση αληθινά συναρπαστική. Φλερτάροντας με το καινούργιο, με την επόμενη μέρα της ελληνικής γαστρονομίας, κλείνουν διαρκώς το μάτι στη μεγάλη ελληνική παράδοση της κουζίνας, τιμώντας βασικές ιδέες, πρώτες ύλες των γονιών μας και αναμνήσεις, δημιουργώντας μια μίξη που θα σας μείνει αξέχαστη.

Καθώς ο ήλιος βυθίζεται μπροστά σου στο Θερμαϊκό νοιώθεις αληθινά τυχερός που αυτή η ταράτσα της πόλης αποτελεί ξανά το must ενός σπουδαίου γεύματος. Μην το χάσετε!

*Πλ. Αριστοτέλους 9, 231 029 4036

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα