GREEK CHEFS ABROAD VOL. V: Γιορτάζοντας 5 χρόνια με μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες σεφ του εξωτερικού

Βραβευμένοι με αστέρια Michelin Έλληνες σεφ επιστρέφουν για να μοιραστούν το εξαιρετικό τους ταλέντο και τις διεθνείς γαστρονομικές τους εμπειρίες.

Parallaxi
greek-chefs-abroad-vol-v-γιορτάζοντας-5-χρόνια-με-μερικούς-1319638
Parallaxi

Βραβευμένοι με αστέρια Michelin Έλληνες σεφ επιστρέφουν στην Ελλάδα και στο Greek Chefs  Abroad για να μοιραστούν το εξαιρετικό τους ταλέντο και τις διεθνείς γαστρονομικές τους εμπειρίες. 

5 χρόνια Greek Chefs Abroad. 5 χρόνια δημιουργικής πορείας για το μοναδικό γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, του Ομίλου Mar-Bella Collection που είναι αφιερωμένο στους Έλληνες σεφ που  αναζήτησαν την γαστρονομική τους έκφραση στο εξωτερικό και διαπρέπουν διεθνώς. 

Ως κεντρικό στοιχείο του φετινού προγράμματος, οι σεφ δημιουργούν πρωτοποριακά μενού 5  πιάτων, που περιλαμβάνουν ένα signature πιάτο, μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή με σύγχρονη  προσέγγιση, ένα πιάτο που αξιοποιεί μοριακές ή fusion τεχνικές, ένα πιάτο εμπνευσμένο από το  προσωπικό τους ταξίδι στο εξωτερικό, και ένα που συμβολίζει το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας.  Η δημιουργικότητα και η καινοτομία των κορυφαίων σεφ αποτελεί πηγή έμπνευσης για τη σύγχρονη  ελληνική γαστρονομία. Φυσικά, όλα τα μενού συνοδεύουν κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα. 

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσω της συνεργασίας μας με διακεκριμένους και ταλαντούχους  Έλληνες Chef του εξωτερικού, τους προσκαλούμε πίσω στην Ελλάδα, προσφέροντας στο κοινό της  Mar-Bella Collection την ευκαιρία να ανακαλύψει την γαστρονομική τους κουλτούρα» σημειώνει ο  Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing Περικλής Γομπάκης. «Φέτος πέντε διακεκριμένοι Έλληνες σεφ  παρουσιάζουν μενού εμπνευσμένα από το διεθνές τους ταξίδι, την ελληνική τους κληρονομιά και την  αφοσίωσή τους στα πιο εκλεκτά τοπικά υλικά». 

Γιώργος Καταράς | Σάββατο 28 Ιουνίου, 2025 — Pearl, Elix 

Γεννημένος στην Αθήνα και αρχικά μουσικός, ο Γιώργος Καταράς στράφηκε μετά την αποφοίτηση  του στη μαγειρική και εκπαιδεύτηκε σε Παρίσι και Λονδίνο. Έχει εργαστεί σε κορυφαία εστιατόρια  όπως το Geranium στην Κοπεγχάγη, ενώ το δικό του Michelin-starred εστιατόριο στο Άμστερνταμ  έκλεισε λόγω πανδημίας. Σήμερα, διευθύνει το CUE Amsterdam, ένα πρωτοποριακό listening bar  που συνδυάζει γαστρονομία και μουσική. Η κουζίνα του συνδυάζει βορειοευρωπαϊκή τεχνική με  μεσογειακή φρεσκάδα, δίνοντας έμφαση στην έκφραση μέσω γεύσης.

Giorgio Pintzas Monzani | Σάββατο 12 Ιουλίου, 2025 — Apaggio, Nido 

Ιταλοέλληνας σεφ και συγγραφέας με βάση την Ιταλία, συνδέει ελληνική και ιταλική κουζίνα με  δημιουργικότητα και σεβασμό στην παράδοση. Διδάσκει στο Congusto Institute στο Μιλάνο και  παντρεύει παραδοσιακά υλικά όπως ο ο ελληνικός τραχανάς ή το τυρί πεκορίνο από την Αμφιλοχία με  μοντέρνες τεχνικές δημιουργώντας αριστουργήματα. Είναι επίσης σημαντική η συμμέτοχή του σε  γαστρονομικές εκδηλώσεις διεθνούς βεληνεκούς όπως το Pitti Taste 2025 στη Φλωρεντία. 

Τάκης Παναγάκης | Πέμπτη 24 Ιουλίου, 2025 — Apaggio, Nido 

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα, ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Τάκης, να  μαγειρεύει με τα πιο φρέσκα υλικά. Εργάστηκε στο Etrusco στην Κέρκυρα, πριν μετακομίσει στην  Ολλανδία και να εμπλουτίσει την εμπειρία του σε Michelin εστιατόρια όπως τα Harderwijk,  Brouwerskolkje, Overveen και Mazie. Σήμερα, ηγείται του δικού του εστιατορίου Elea στη Χάγη και η κουζίνα του χαρακτηρίζεται από ελληνικές επιρροές, δημιουργικότητα και καθαρές γεύσεις που  παντρεύουν τεχνική και παράδοση. 

Αρσένιος Φουρκιώτης | Σάββατο 29 Αυγούστου, 2025 — Pearl, Elix 

Εγκατεστημένος στη Φινλανδία, ο Αρσένιος προβάλλει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσω του δικού  του bistrot, Le Greq στο Ελσίνκι και έχει αφιερώσει την τέχνη του στην ανάδειξη της κουζίνας της  πατρίδας του με σύγχρονο τρόπο. Δίνει έμφαση σε εποχικά υλικά και πιάτα με καθαρές, αυθεντικές  γεύσεις. Το μενού ανανεώνεται πέντε φορές το χρόνο, και όλα τα στοιχεία παρασκευάζονται εντός  του εστιατορίου, συμπεριλαμβανομένης της πίτας, του γιαουρτιού και του παγωτού. 

Νίκος Κουλούσιας | Σάββατο 30 Αυγούστου, 2025 — Apaggio, Nido 

Διεθνής σεφ, γεννημένος στη Κοζάνη της Βορειας Ελλάδας με εμπειρία σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση  Ανατολή. Απόφοιτος των New England Culinary Art Institute και Claude Dornier-Schule  Friedrichshafen, η διεθνής του παρουσία, από την Ευρώπη έως την Αφρική και τη Μέση Ανατολή – συνέβαλλε στην ίδρυση σχολής μαγειρικής τέχνης στο Λίβανο. 

Έχει μαγειρέψει για βασιλικές οικογένειες, κυβερνήσεις και διασημότητές με highlight το γάμο του  Χάρι και της Μέγκαν και τους εορτασμούς των 70 χρόνων βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, με έμφαση σε τοπικά υλικά όπως ο κρόκος και η τρούφα Κοζάνης. Το πάθος του για τα τοπικά υλικά είναι  αξιοσημείωτο, ιδιαίτερα η χρήση τρούφας, κρόκου και μελιού από την Κοζάνη – στοιχεία που έχουν  συμβάλει στην απόκτηση διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του Καλύτερου Σεφ στη  Βόρεια Ελλάδα. 

Τα μενού των event θα συνοδεύσουν εκλεκτές ετικέτες κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα  από το Κτήμα Γεροβασιλείου, το κτήμα Άλφα, τα Oenops wines αλλά και τα απόλυτα pairing με  ετικέτες από Aiolos wines.  

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα