Η τριπλή γευστική παντοκρατορία της Μαρτίου!
Ένας ισχυρός πόλος γεύσης που σήμερα πια περιλαμβάνει τρία από τα πιο σπουδαία spot της πόλης που αξίζει να δοκιμάσετε!
Ο Αρχέλαος Λαζαρίδης είναι ο άνθρωπος που η απόληξη της Μαρτίου προς το Ποσειδώνιο έγινε γαστρονομικός προορισμός! Με το άνοιγμα του Ρινόκερου πριν 17 χρόνια ξεκίνησε ένας αληθινά δημιουργικός μαραθώνιος δημιουργίας ενός ισχυρού πόλου γεύσης που σήμερα πια περιλαμβάνει τρία από τα πιο σπουδαία spot γεύσης της πόλης, δημιουργημένα από την ίδια ομάδα, στην ίδια γειτονιά!
Padella
Η πιο αγαπημένη μας τρατορία στα Ανατολικά της πόλης, χαμηλά στη Μαρτίου ιδανικό για ένα βραδινό cozy αντάμωμα με φίλους. Έχοντας αλλάξει εντελώς τον ορισμό του ιταλικού φαγητού στα ανατολικά, με προσθήκες κάθε χρόνο νέων ιδεών και υλικών, σε πίτσες και ζυμαρικά πάντα χειροποίητα.

Λατρεύουμε ανάμεσα στα άλλα τα Fiocchi με αχλάδι, φυστίκι Αιγίνης και σάλτσα γκοργκοτζόλας, το Tortelli Burrata με αυθεντική βουβαλίσια μπουράτα, την παπαρδέλα με το ραγού και φυσικά τις απίστευτες πίτσες όπως τη λατρεμένη Zucchini.
Η πιο μοντέρνα εκδοχή τρατορίας με το φούρνο να δεσπόζει, το ξύλο να παίζει με το μέταλλο, τη ζεστασιά της αστικής αυτής φωλιάς. Το delivery! To να φτάνουν σε λίγη ώρα σπίτι σου όλα αυτά τα απίστευτα καλούδια της ιταλικής κουλτούρας με την ελληνική πινελιά τους.
25ης Μαρτίου 13, τηλ 231 182 7777

Ρινόκερως
Μετρώντας πια 18 χρόνια ζωής, το εστιατόριο που άλλαξε τη δημιουργική κρεατοφαγία στην πόλη, βρίσκεται στην καλύτερη του στιγμή. Με σταθερή προσήλωση στην παρεμβατική δημιουργία πάνω σε λατρεμένες μαμαδίστικες γεύσεις συνεχίζουν απτόητοι την προσθήκη πιάτων που θα μπουν στα λατρεμένα μας.

Τα μάγουλα και γενικά το μοσχάρι σε κάθε εκδοχή, οι παπαρδέλες, τα ελληνικά τυριά, οι ωμές σαλάτες όπως το κουνουπίδι όπως δεν το φάγαμε ποτέ. Το κρεατάκι στην αποθέωση του! Το λευκό ήταν πάντα εδώ το στοιχείο που αγαπάμε πολύ μαζί με την περατζάδα της Μαρτίου που θα φέρει κάποιον φίλο ή γνωστό να περνά από κει και θα καθίσει μαζί σου για ένα ποτήρι κρασί από την εκπληκτική κάρτα κρασιών του.

Το κριθαρότο, το μπιφτέκι του black ancus με αυγό τηγανητό και πουρέ και τα πανσετάκια με γράσο πορτοκαλιού. Θυμηθείτε μας! Α, ναι και τα σπαράγγια.

25ης Μαρτίου 2, Τ. 231 042 8402
LAMA
Μια από τις πιο cool γειτονιές της πόλης, το Ποσειδώνιο στο πάρκο του Αγίου Φωτίου φιλοξενεί το πιο όμορφο νέο εστιατόριο. Η ομάδα με τα success stories του Ρινόκερου και του Padella στήνει την απόλυτη μοντέρνα πρόταση ψαροφαγίας.

Απίθανα πειραγμένες πρώτες ύλες, όπως τα σουτζουκάκια ψαριού, απίθανα καπνιστά μύδια, μια γαρίδα σαγανάκι εντελώς αλλιώς προσεγγισμένη, όπως και το λιγκουίνι της σε μια νέα εκδοχή γαριδομακαρονάδας με μπρικ καραβίδας, αριστουργηματικό μπαρμπούνι φρικασέ, επιλεγμένα με άποψη τυρικά και σαλάτες με νότες καινοτομίας.

Σε απόλυτη επικράτηση των τόνων του πρασίνου της ελιάς και το ομώνυμο Λάμα που έδωσε την ονομασία του να δεσπόζει σε νέον, η καθαρότητα και η έλλειψη περιττών στοιχείων στο χώρο που δημιουργεί οπτική κόπωση συνθέτουν την πρόταση που κερδίζει από το κατώφλι.

Τις ηλιόλουστες μέρες τα τραπέζια στο παρκάκι είναι ιδανικά για άραγμα με υπέροχα πιάτα και αποστάγματα.
Θάλητος 29, Ποσειδώνιο, T. 231 407 3400
