Λέσβος: Τα γεμάτα της παντρειάς

Μία συνταγή που δε χρειάζεται φούρνο, μόνο το μεράκι σου.

Parallaxi
λέσβος-τα-γεμάτα-της-παντρειάς-617160
Parallaxi

Τα γεμάτα ή αλλιώς αμυγδαλωτά είναι ένα παραδοσιακό γλυκό της Μυτιλήνης. Κατά κύριο λόγο αυτό το γλυκό το έχουν συνδυάσει πολύ με τους γάμους, αφού συνήθως το μοιράζουμε μαζί με τις προσκλήσεις. Είναι ένα εύκολο γλυκό που δε χρειάζεται ούτε πολύς κόπος ούτε πολύς χρόνος για να γίνει. Αυτές οι αχνιστές μπουκίτσες πλάθονται με το χέρι και θα σε ξετρελάνουν.

Θα χρειαστείτε:

2 ποτήρια αμυγδαλόψυχα

1 ποτήρι ζάχαρη άχνη

½  του γλυκού πικραμύγδαλο αλεσμένο

1 ποτηράκι ανθόνερο

Διαβάστε επίσης: TASTE: Ω, γλυκιά μου φουντουκόπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με την αμυγδαλόψιχα και το πικραμύγδαλο ενώ παράλληλα προσθέτουμε και το ανθόνερο για να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Πλάθουμε μπαλάκια ζύμης δίνοντας τους όποιο σχήμα θέλουμε και αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη. Τα αφήνουμε μία ώρα να στεγνώσουν. Τα βάζουμε σε πιατέλα ή κουτί και τα φυλάμε για αρκετό καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: TASTE: Φτιάξε τα πιο γρήγορα και απολαυστικά Spaghetti Bolonez

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα