Ώρα για lunch break
Μόνο 3 υλικά και λιγότερο από 10 λεπτά. Ακούμε ήδη το wow.
Πως θα σας φαινόταν αν στο δεκατιανό σας δεν τρώγατε βαρετές μπάρες δημητριακών και μπισκότα αλλά μία πίτσα μαργαρίτα; Ή πανεύκολα mini fritatas; Με ελάχιστα υλικά και μόλις δέκα λεπτά από τον χρόνο σας; Νομίζω ότι ήδη άκουσα το wow.
#1 Σίγουρα δεν μιλάμε για μία κανονική πίτσα μαργαρίτα, ούτε πρόκειται να σας προτείνουμε delivery, αλλά μπορείτε να έχετε γευστικά το ίδιο αποτέλεσμα με μόλις 3 υλικά που ίσως έχετε ήδη στο χώρο σας.
Θα χρειαστείτε:
- 2 φέτες ψωμί (ακόμα και μπαγιάτικο)
- 2 κουταλιές της σούπας αλατοπιπερομένη κόκκινη σάλτσα
- 2 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- 3-4 φύλλα βασιλικού
- λίγο σκόρδο σε σκόνη
- ελαιόλαδο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ :
- ρίχνετε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι σας να κάψει
- απλώνετε τη σάλτσα σε 1 πλευρά του ψωμιού αντίστοιχα και στις 2 φέτες
- ψιλοκόβετε τον βασιλικο και τον απλώνετε μαζί με το σκόρδο πάνω από τη σάλτσα
- τοποθετείτε την μοτσαρέλα
- αλείφετε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε πλευρά του ψωμιού
- βάζετε το σάντουιτς στο τηγάνι και το ψήνετε και από τις 2 πλευρές μέχρι να χρυσίσουν οι επιφάνειες και να λιώσει η μοτσαρέλα
Αφού ετοιμαστεί και το αφαιρέσετε από τη φωτιά, το κόβετε στη μέση και ρίχνετε από πάνω μπόλικο φρέσκο βασιλικό. Θα δροσίσει αρκετά τη γεύση σας ενώ η λιωμένη μοτσαρέλα σε συνδυασμό με τη σάλτσα το σκόρδο και τον βασιλικό, θα σας χαρίσει το πιο εντυπωσιακά εύκολο πρόγευμα που είχατε ποτέ.
#2 Mini Frittatas Η ιδεολογία είναι μία: αυγά – γάλα – αλάτι και όλο το υπόλοιπο είναι πάνω σας. Ανοίξτε ντουλάπια και ψυγείο και χρησιμοποιείστε ό,τι τραβάει η όρεξή σας. Από αλλαντικά, τυριά, μυρωδικά, λαχανικά, ζυμαρικά. Τα μίνι fritatas είναι μία εύκολη παραλλαγή της κλασικής ιταλικής Fritatas η οποία γίνεται με αυγά και ψήνεται στο φούρνο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μία ιταλική ομελέτα στο φούρνο.
θα χρειαστείτε:
4 μεγάλα αυγά 1/4 της κούπας κρέμα γάλακτος 1/2 κ.σούπας αλάτι Ένα μείγμα από τα ψιλοκομμένα υλικά που θα επιλέξετε
Πως θα το κάνετε:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βαθμούς και λαδώνετε τα φορμάκια του κέικ
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί τα αυγά την κρέμα γάλακτος και το αλάτι
- Ρίχνετε στο μπολ και τα ψιλοκομμένα υλικά της αρεσκείας σας και τα ανακατεύεται όλα μαζί
- Βάζετε δύο κουταλιές περίπου της σούπας από το τελικό μείγμα , σε κάθε ένα φορμάκι
- Ψήνεται στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά , και τα βγάζετε όταν φουσκώσουν ελαφρώς και οι άκρες τουs αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα