Οι 10 καλύτερες καλοκαιρινές συνταγές για ένα εύκολο, δροσερό γεύμα
Ξέρετε τι λένε: καλοκαίρι και η ζωή είναι εύκολη και σίγουρα πολύ νόστιμη! Αντί λοιπόν να ξοδεύουμε πολλές ώρες πάνω από την καυτή κουζίνα, την φετινή θερινή σεζόν ας προτιμήσουμε απλά δροσερά και καλοκαιρινά γέυματα!
Ξέρετε τι λένε: καλοκαίρι και η ζωή είναι εύκολη και σίγουρα πολύ νόστιμη! Αντί λοιπόν να ξοδεύουμε πολλές ώρες πάνω από την καυτή κουζίνα, την φετινή θερινή σεζόν ας προτιμήσουμε απλά δροσερά και καλοκαιρινά γέυματα!
Αυτές οι καλοκαιρινές συνταγές είναι ιδανικές για να τις επαναλαμβάνετε όλη τη σεζόν – και είναι σωτήριες όταν πρόκειται να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού.
Φράουλα και κρέμα σε κέικ!
Αυτό το κέικ είναι γεμάτο με ζουμερά κόκκινα φρούτα και ολοκληρώνεται με μια ονειρική κρέμα τυριού. Φτιάχνεται εύκολα, είναι ιδανικό για πλήθος κόσμου και έχει καλοκαιρινή γεύση σε κάθε μπουκιά. Απολαύστε το σε πικνίκ, πάρτι ή απλά κόψτε το σε φέτες για μια καθημερινή απόλαυση. Υλικά
Κέικ
1 κιλό φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες (περίπου 2 1/2 φλιτζάνια) 1 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 1 φλιτζάνι (2 μπαστούνια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 8 σταγόνες κόκκινο χρώμα τροφίμων (προαιρετικά)
Γέμιση
4 κουταλιές τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 2 1/2 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για το κέικ: Προθερμάνετε το φούρνο στους 350. Αλείψτε με βούτυρο ή λάδι ένα ταψί. Συνδυάστε 1¾ φλιτζάνια φράουλες και ¼ φλιτζανιού ζάχαρη σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιήστε μέχρι να γίνουν λείες (θα έχετε περίπου 1½ φλιτζάνι πουρέ).
Χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα σε ένα μεσαίο μπολ. Συνδυάστε το βούτυρο και τα υπόλοιπα 1½ φλιτζάνια ζάχαρη σε ένα μίξερ βάσης με το εξάρτημα φτερό και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, 3 έως 4 λεπτά. Χτυπήστε τα αυγά, ένα-ένα, μέχρι να ενωθούν. Χτυπήστε μέσα την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, τον πουρέ φράουλας και το χρώμα τροφίμων. Μειώστε την ταχύτητα του μίξερ σε χαμηλή και χτυπήστε σταδιακά το μείγμα αλευριού μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρετε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήστε μέχρι το κέικ να σταθεροποιηθεί και μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 16 έως 18 λεπτά, γυρίζοντας το ταψί στα μισά του χρόνου. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς στη φόρμα σε σχάρα, τουλάχιστον 1 ώρα.
Για την επικάλυψη: Συνδυάστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ βάσης με το εξάρτημα σύρμα και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές, 2 έως 3 λεπτά.
Απλώστε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω στο κέικ. Τοποθετήστε από πάνω τις υπόλοιπες φράουλες.
Σαλάτα Noodle Ramen
Αυτή η τραγανή σαλάτα με νουντλς ράμεν είναι ένας φρέσκος, εύκολος τρόπος να αναβαθμίσετε τα στιγμιαία νουντλς. Τα καβουρδισμένα κάσιους, το σουσάμι και ένα γλυκό-αρωματικό ντρέσινγκ φέρνουν τόνους γεύσης και υφής. Σερβίρετε την ως συνοδευτικό για πικνίκ ή προσθέστε κοτόπουλο για να την μετατρέψετε σε ένα πλούσιο κύριο πιάτο.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
2 πακέτα νουντλς ράμεν (οποιαδήποτε γεύση) 1/2 φλιτζάνι ωμά κάσιους, χοντροκομμένα 3 κουταλιές της σούπας λευκό σουσάμι 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για γεύση 1 σακούλα μείγμα λαχανοσαλάτας 3 φλιτζάνια φέτες μανταρινιού μουλιασμένα σε χυμό ή νερό (1 φλιτζάνι) 6 πράσινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
Για το ντρέσινγκ:
1/4 φλιτζανιού ξίδι 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας Χυμός από 1 λάιμ (1 έως 2 κουταλιές της σούπας) 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι ή κανονικό λάδι 2 κουταλάκια του γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα: Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F.
Ενώ είναι ακόμα στις συσκευασίες, χτυπήστε τις συσκευασίες των ζυμαρικών ράμεν στον πάγκο ή χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να συνθλίψετε τα ζυμαρικά ράμεν σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με στεφάνι. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια ζυμαρικών δεν είναι μεγάλα. Πασπαλίστε τα ζυμαρικά με τα κάσιους, το σουσάμι και το αλάτι. Κρατήστε τα πακέτα καρυκευμάτων για άλλη χρήση.
Ψήστε μέχρι το μείγμα ζυμαρικών να πάρει χρώμα και να αρωματιστεί, 10 έως 13 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
Για το ντρέσινγκ: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το ξίδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το τζίντζερ και το πιπέρι. Ανακατεύοντας συνεχώς, ρίξτε το φυτικό λάδι και το καβουρδισμένο σησαμέλαιο μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το μείγμα λαχανοσαλάτας, τις φέτες πορτοκαλιού και το πράσινο κρεμμύδι. Προσθέστε τα καβουρδισμένα ζυμαρικά ράμεν, τα κάσιους και το σουσάμι. Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας για να συνδυαστούν. Προσθέστε περισσότερο αλάτι κατά βούληση.
Σερβίρετε αμέσως ή σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο για 2 ημέρες.
Τάρτες καλοκαιρινών λαχανικών
Αυτές οι εύκολες καλοκαιρινές τάρτες ξεκινούν με αφράτη σφολιάτα και μια κρεμώδη βάση πέστο-ρικότα. Φρέσκα κολοκυθάκια, και ντοματίνια προσθέτουν όμορφο χρώμα και γεύση. Είναι ιδανικές για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα ή ένα απλό, ευχάριστο ορεκτικό για το πλήθος.
Yλικά
2/3 φλιτζάνι τυρί ρικότα από πλήρες γάλα 1/3 φλιτζάνι πέστο (κατά προτίμηση αγορασμένο από κατάστημα ψυγείου ή σπιτικό) 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 μέτριο κολοκυθάκι 1 μέτρια κίτρινη κολοκύθα 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 πακέτοκατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη 1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο Ελαιόλαδο, για το περιτύλιγμα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 1/4 φλιτζανιού φρέσκο βασιλικό, κομμένο σε φετούλες
Εκτέλεση
Τοποθετήστε μια σχάρα φούρνου στο πάνω τρίτο του φούρνου και μια δεύτερη σχάρα φούρνου στο κάτω τρίτο του φούρνου. Προθερμάνετε το φούρνο στους 400°. Στρώστε 2 λαμαρίνες με λαδόκολλα. Στρώστε ένα άλλο ταψί με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το πέστο, ¼ φλιτζανιού από την παρμεζάνα και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τα κολοκυθάκια και τα κίτρινα κολοκύθια σε φέτες. Απλώστε τα λαχανικά στη λαμαρίνα που είναι στρωμένη με πετσέτα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε μια επιφάνεια εργασίας, ξεδιπλώστε τα φύλλα σφολιάτας και κόψτε καθένα από αυτά κατά μήκος σε 3 ορθογώνια. Τοποθετήστε τη ζύμη στα έτοιμα φύλλα ψησίματος. Αφήνοντας ένα περιθώριο ¼ του ταψιού, τρυπήστε το κέντρο των ορθογωνίων σφολιάτας με ένα πιρούνι και αλείψτε το περιθώριο με το χτυπημένο αυγό.
Βάλτε περίπου 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα ρικότας σε κάθε φύλλο σφολιάτας, απλώνοντας μέσα στο περίγραμμα. Σκουπίστε τα κολοκυθάκια και τα κίτρινα κολοκύθια και τοποθετήστε τα πάνω στις τάρτες. Τοποθετήστε τις ντομάτες γύρω από τα λαχανικά και περιχύστε τις τάρτες με ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με το πιπέρι και το υπόλοιπο ¼ φλιτζανιού παρμεζάνα.
Ψήστε μέχρι η σφολιάτα να ροδίσει, 18 έως 20 λεπτά, γυρίζοντας τα ταψιά και αλλάζοντας τα μεταξύ της πάνω και της κάτω σχάρας μετά από 15 λεπτά. Αφήστε τις τάρτες να κρυώσουν για 5 λεπτά στα ταψιά πριν τις μεταφέρετε σε μια σχάρα.
Πασπαλίστε με το βασιλικό πριν το σερβίρισμα.
Σαλάτα Caprese
Το καλοκαίρι είναι η εποχή της ντομάτας και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το γιορτάσετε από μια φρέσκια σαλάτα καπρέζε, ειδικά όταν ολοκληρώνεται με σπιτικό γλάσο βαλσάμικου.
Υλικά
2 φλιτζάνια βαλσάμικο ξύδι 3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες 12 oz. φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, σε χοντρές φέτες Φρέσκα φύλλα βασιλικού Ελαιόλαδο, για το ραντισμό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το βαλσάμικο ξύδι να πάρει βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι το βαλσάμικο να μειωθεί και να γίνει ένα παχύρρευστο γλάσο, 10 έως 20 λεπτά. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και μεταφέρετε το σε ένα μπολ ή σε μια κούπα. Αφήστε το να κρυώσει.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, τοποθετήστε τις φέτες ντομάτας και μοτσαρέλας σε μια πιατέλα. Τοποθετήστε φύλλα βασιλικού ανάμεσα στις φέτες. Ρίξτε ελαιόλαδο πάνω από τη σαλάτα, ρίχνοντας λίγο σε κάθε φέτα. Κάντε το ίδιο με τη μείωση βαλσαμικού, κάνοντας σχέδια αν θέλετε. Αποθηκεύστε την επιπλέον μείωση βαλσαμικού στο ψυγείο για μελλοντική χρήση.
Τέλος, πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε ως μεσημεριανό γεύμα, με τραγανό ψωμί, ή σερβίρετε μαζί με ένα κύριο πιάτο μοσχαρίσιο κρέας για δείπνο.
Ranch Slaw
Αναβαθμίστε τη λαχανοσαλάτα με σπιτική σάλτσα ranch και πολλά φρέσκα μυρωδικά. Είναι κρεμώδης, πικάντικη και εγγυημένα όλοι θα γυρίσουν πίσω για δεύτερο πιάτο.
Υλικά
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα 1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα 2 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα 1 κουταλιά της σούπας αποσταγμένο λευκό ξύδι 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη 2 πινελιές καυτερής σάλτσας 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για γεύση 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, συν περισσότερο για γεύση 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο 1 σακουλάκι με τεμαχισμένο μείγμα λαχανοσαλάτας 1 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρότα 2 κρεμμυδάκια, σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Χτυπήστε τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το βουτυρόγαλα, το ξύδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι σε σκόνη, τη καυτερή σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Ανακατέψτε το μαϊντανό και τον άνηθο.
Προσθέστε το μείγμα λαχανοσαλάτας, τα καρότα και τα κρεμμυδάκια και ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν. Αλατοπιπερώνετε με περισσότερο αλάτι και πιπέρι, αν θέλετε.
Μανιτάρια σχάρας
Αν σας αρέσουν τα μανιτάρια, περιμένετε να τα δοκιμάσετε ζεστά από τη σχάρα με σάλτσα βουτύρου σόγιας με σκόρδο. Είναι ένα απαραίτητο συνοδευτικό για τα καλοκαιρινά δείπνα!
Υλικά
4 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού, συν 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (από 1 λεμόνι) 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή καστανή ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 1 1/2 κιλό μανιτάρια κρεμίνι, κομμένα 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σταυρωτά σε κομμάτια 1 1/2 ιντσών 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκα φύλλα θυμαριού
Εκτέλεση
Σε ένα δοχείο μέτρησης, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη σάλτσα σόγιας, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, το μέλι, το πιπέρι και το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα μανιτάρια, το αλάτι και το μισό μείγμα βουτύρου, ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά. Καλύψτε και μαρινάρετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Κρατήστε το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.
Προθερμάνετε τη σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (400°F έως 425°F).
Περάστε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια εναλλάξ σε 6 σουβλάκια (12 ιντσών).
Ψήστε τις σούβλες στο γκριλ, σκεπασμένες, μέχρι να σχηματιστούν σημάδια στα μανιτάρια, περίπου 3 λεπτά. Γυρίστε τα σουβλάκια και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να σχηματιστούν σημάδια στην άλλη πλευρά, 3 έως 4 λεπτά ακόμα. Ξεσκεπάστε τη σχάρα και αλείψτε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια με λίγο από το μείγμα βουτύρου που κρατήσατε. Ψήστε στη σχάρα, χωρίς κάλυμμα, γυρίζοντας τα σουβλάκια περιστασιακά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν καλά και να μαλακώσουν, 1 έως 2 λεπτά ακόμα.
Μεταφέρετε τα σουβλάκια σε πιατέλα σερβιρίσματος και αλείψτε τα με περισσότερο από το μείγμα βουτύρου. Πασπαλίζετε με το θυμάρι πριν το σερβίρισμα.
Σαλάτα με καλαμπόκι
Δώστε στο φρέσκο καλαμπόκι μια κρεμώδη, πικάντικη πινελιά με αυτή τη συνταγή σαλάτας που φτιάχνεται με αβοκάντο, queso fresco και σάλτσα chipotle-lime. Έχει επίσης jalapeño και πιπέρι τσίλι chipotle για επιπλέον λάκτισμα. Υλικά
1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ 2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι chipotle, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι Για τη σαλάτα: 4 μεγάλα στάχυα κίτρινου καλαμποκιού, ξεφλουδισμένα 2 ντομάτες δαμάσκηνο, ψιλοκομμένες 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 1 jalapeño, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο, συν φύλλα για το γαρνίρισμα 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο queso fresco, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα Φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση Για το ντρέσινγκ τσιπότλε-λάιμ: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί την ξινή κρέμα, τη μαγιονέζα, το χυμό λάιμ, τη καυτερή σάλτσα, το αλάτι kosher, τη σκόνη τσίπουρου chipotle, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Αφήστε το στην άκρη.
Για τη σαλάτα: Εν τω μεταξύ, βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αλατίστε γενναιόδωρα. Προσθέστε τα στάχυα καλαμποκιού και βράστε για 3 λεπτά. Αφαιρέστε το καλαμπόκι από την κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Κόψτε τους κόκκους από το καλαμπόκι (θα πρέπει να έχετε περίπου 4 φλιτζάνια καλαμπόκι).
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε απαλά το καλαμπόκι, τις ντομάτες, το αβοκάντο, το κόκκινο κρεμμύδι, το jalapeño, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο και το queso fresco. Περιχύστε με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν. Πασπαλίστε με περισσότερο κόλιανδρο, queso fresco και σκόνη τσίλι chipotle. Σερβίρετε με φέτες λάιμ.
Συμβουλή: Αντικαταστήστε αυτή τη συνταγή με 4 φλιτζάνια στραγγισμένο καλαμπόκι σε κονσέρβα στη θέση του φρέσκου καλαμποκιού.
Νοτιοδυτική σαλάτα ζυμαρικών
Φρέσκα λαχανικά, καπνιστές πιπεριές chipotle και ένα κρεμώδες νοτιοδυτικό ντρέσινγκ κάνουν αυτό το πιάτο ιδανικό για ένα μαγείρεμα. Είναι επίσης ιδανικό για να το φτιάξετε νωρίτερα.
Yλικά
2 κουτιά
καλαμπόκι, ξεφλουδισμένα 1 (16-oz.) κουτί μέτρια ζυμαρικά με κέλυφος 3/4 φλιτζανιού ξινή κρέμα 3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα 1 πακέτο (1 ουγγιά) μείγμα καρυκευμάτων ranch 2 έως 3 πιπεριές chipotle σε adobo, χωρίς σπόρους 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ συν 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο 1 κιλό ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 (15-oz.) κονσέρβα φασόλια pinto, στραγγισμένα και ξεπλυμένα 2 αβοκάντο, σε κύβους 1 πορτοκαλί πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη 1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο 1 φλιτζάνι τεμαχισμένο μεξικάνικο τυρί
Εκτέλεση
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε βρασμό. Βράστε το καλαμπόκι μέχρι να μαλακώσει, 4 έως 5 λεπτά. Αφαιρέστε το καλαμπόκι από την κατσαρόλα με ένα λεπτό σουρωτήρι και ξεπλύνετε με κρύο νερό για να κρυώσει.
Προσθέστε τα ζυμαρικά στην ίδια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μαγειρέψτε για 1 λεπτό περισσότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα, ξεπλύνετε με κρύο νερό και αφήστε τα να κρυώσουν.
Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε την ξινή κρέμα, τη μαγιονέζα, το μείγμα καρυκευμάτων ranch, τις 2 πιπεριές chipotle, το ξύσμα λάιμ, το χυμό λάιμ και το κύμινο. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Δοκιμάστε και προσθέστε μια τρίτη πιπεριά chipotle, αν θέλετε.
Κόψτε το καλαμπόκι από τα κοτσάνια. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το καλαμπόκι, τα ζυμαρικά που έχουν κρυώσει, τις ντομάτες, τα φασόλια, το αβοκάντο, την πιπεριά, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το τυρί. Διπλώστε για να ενωθούν. Διπλώστε απαλά το ντρέσινγκ. Σερβίρετε με απλή ψύξη.
Σαλάτα γλυκοπατάτας
Όσον αφορά τις σαλάτες πατάτας, αυτή είναι η κορυφαία στη λίστα. Είναι κρεμώδης και φρέσκια χάρη στον άνηθο, αλλά έχει επίσης αυτό το λαχταριστό τραγανό από το τραγανό μπέικον.
Υλικά 3 μικρές πατάτες 2/3 φλιτζάνι μαγιονέζα 1/2 φλιτζάνι ξινή κρέμα 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα dijon 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένος άνηθος 6 φέτες μαγειρεμένο μπέικον, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τις με νερό. Αλατίζουμε. Φέρτε το νερό σε βρασμό σε δυνατή φωτιά και, στη συνέχεια, μειώστε το σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν με το πιρούνι, περίπου 20 λεπτά. Στραγγίξτε τις πατάτες, αφήστε τις να κρυώσουν ελαφρώς και κόψτε τις στη μέση ή στα τέσσερα (ανάλογα με το μέγεθος των πατατών). Αφήστε τις να κρυώσουν εντελώς, περίπου 1 ώρα.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε με σύρμα τη μαγιονέζα, την ξινή κρέμα, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε το σέλινο, τον άνηθο και τις κρυωμένες πατάτες στο μπολ με το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν. Συμπληρώστε με τραγανό μπέικον λίγο πριν το σερβίρισμα.
Καρπούζι στη σχάρα
Το καρπούζι είναι απαραίτητο σε κάθε καλοκαιρινό μπάρμπεκιου, αλλά το καρπούζι στη σχάρα θα εκπλήξει όλους τους φίλους και την οικογένειά σας. Είναι τόσο διασκεδαστικό να το φτιάξετε και να το φάτε.
Yλικό
Φυτικό λάδι, ή λάδι για το ψήσιμο στη σχάρα 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι Ξύσμα από ένα λάιμ 1/4 μεγάλο καρπούζι (περίπου 5 κιλά), κομμένο σε φέτες πάχους 1 ίντσας Φρέσκο κόλιανδρο και φέτες λάιμ για το σερβίρισμα.
Εκτέλεση
Ζεστάνετε μια ψησταριά αερίου ή κάρβουνων σε υψηλή θερμοκρασία (περίπου 450˚ έως 500˚) και λαδώστε τις σχάρες της ψησταριάς με φυτικό λάδι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λάιμ. Τσιμπήστε το μείγμα με τις άκρες των δακτύλων σας για να ενωθούν όλα τα συστατικά.
Τοποθετήστε τις φέτες καρπουζιού σε μία στρώση σε ένα δίσκο. Κρατήστε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα αλατιού- αφήστε το στην άκρη. Πασπαλίστε τις φέτες καρπουζιού με το μισό από το υπόλοιπο μείγμα αλατιού. Αναποδογυρίστε και πασπαλίστε τις φέτες με το άλλο μισό μείγμα αλατιού. Τοποθετήστε τις σε μια σχάρα ψύξης πάνω από ένα δίσκο και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες, πιέστε σταθερά τις φέτες για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία.
Τοποθετήστε τις φέτες στη σχάρα σε άμεση φωτιά και ψήστε για 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα. Αφαιρέστε το καρπούζι από τη σχάρα και τοποθετήστε το σε δίσκο ή πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με το μείγμα αλατιού που κρατήσατε και τον κόλιανδρο. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, αν θέλετε. Ζεστάνετε μια ψησταριά αερίου ή κάρβουνων σε υψηλή θερμοκρασία (περίπου 450˚ έως 500˚) και λαδώστε τις σχάρες της ψησταριάς με φυτικό λάδι.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα λάιμ. Τσιμπήστε το μείγμα με τις άκρες των δακτύλων σας για να ενωθούν όλα τα συστατικά.
Τοποθετήστε τις φέτες καρπουζιού σε μία στρώση σε ένα δίσκο. Κρατήστε 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα αλατιού- αφήστε το στην άκρη. Πασπαλίστε τις φέτες καρπουζιού με το μισό από το υπόλοιπο μείγμα αλατιού. Αναποδογυρίστε και πασπαλίστε τις φέτες με το άλλο μισό μείγμα αλατιού. Τοποθετήστε τις σε μια σχάρα ψύξης πάνω από ένα δίσκο και αφήστε τις να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Χρησιμοποιώντας χαρτοπετσέτες, πιέστε σταθερά τις φέτες για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία.
Τοποθετήστε τις φέτες στη σχάρα σε άμεση φωτιά και ψήστε για 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα. Αφαιρέστε το καρπούζι από τη σχάρα και τοποθετήστε το σε δίσκο ή πιατέλα σερβιρίσματος. Πασπαλίστε με το μείγμα αλατιού που κρατήσατε και τον κόλιανδρο. Σερβίρετε με φέτες λάιμ, αν θέλετε.
Τάρτα Ντομάτας
Όταν οι ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες είναι στην εποχή τους, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Φαίνονται τόσο όμορφες σε αυτή την αλμυρή πίτα. Υλικά
Συστατικά 1 Σφουλιάτα Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα 2 3/4 lb. μέτριες ντομάτες 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα 1 μεγάλο αυγό, συν 1 κρόκο αυγού 2 κουταλάκια του γλυκού καυτερή σάλτσα (προαιρετικά) Τεμαχισμένο τυρί τσένταρ 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένο μπλε τυρί 3 πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι 1 1/2 κουταλιά της σούπας απλό κίτρινο καλαμποκάλευρο Φρέσκα μυρωδικά (όπως άνηθος, μαϊντανός ή σχοινόπρασο), για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε 1 μπάλα ζύμης πίτας σε κύκλο 13 ιντσών. Μεταφέρετε την κρούστα σε ένα βαθύ πιάτο πίτας. Κόψτε τις άκρες έτσι ώστε η κρούστα να προεξέχει από το πιάτο πίτας κατά 1/2 ίντσα. Βάλτε τις άκρες της κρούστας από κάτω για να είναι ίσες με την άκρη του σκεύους και πιέστε γύρω γύρω με τις μύτες ενός πιρουνιού. Τοποθετήστε την κρούστα στο ψυγείο για 1 ώρα (ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά).
Εν τω μεταξύ, κόψτε τις ντομάτες σταυρωτά σε φέτες. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, σπρώξτε έξω όσους περισσότερους από τους υδαρείς σπόρους της ντομάτας μπορείτε. Τοποθετήστε τις φέτες επίπεδες σε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε τις παντού με το αλάτι. Αφήστε τις να στραγγίξουν για 30 λεπτά και, στη συνέχεια, σκουπίστε τις πολύ στεγνά.
Ενώ οι ντομάτες στραγγίζουν, σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί τη μαγιονέζα, το αυγό, τον κρόκο αυγού και τη καυτερή σάλτσα (αν χρησιμοποιείτε). Ανακατέψτε το τυρί τσένταρ, το μπλε τυρί, το πράσινο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 425°F. Πασπαλίστε με το καλαμποκάλευρο τον πάτο της κρούστας. Σκουπίστε τις φέτες ντομάτας για άλλη μια φορά και τοποθετήστε το ένα τρίτο των ντοματών στον πυθμένα της κρούστας, επικαλύπτοντάς τες ελαφρώς για να χωρέσουν. Τοποθετήστε από πάνω το μισό μείγμα μαγιονέζας. Επαναλάβετε με άλλη μια στρώση ντομάτες και άλλη μια στρώση μείγματος μαγιονέζας. Τοποθετήστε τις υπόλοιπες ντομάτες από πάνω, πιέζοντας απαλά την τελευταία στρώση μέσα στο μείγμα μαγιονέζας. Ψήστε για 20 λεπτά. *Πηγή thepioneerwoman.com