Σύκο και λευκό τυρί, ο συνδυασμός που θα σε κάνει να λιώσεις
Μετά από αυτή την συνταγή δεν θα ξαναφάτε σύκο... σκέτο.
Σύκο και τυρί, ο συνδυασμός που θα σε κάνει να λιώσεις. Συνοδεύει άψογα ένα ποτήρι δροσερό κρασί και μετά από αυτή τη συνταγή, δεν θα φάτε ποτέ ξανά το σύκο σας… σκέτο. Τώρα που είναι η εποχή τους, δοκιμάστε το. Ιδανικά τυριά που μπορούν να συνοδέψουν το σύκο είναι το κατσικίσιο, το ανθότυρο, το τυρί cottage αλλά και το blue cheese.
Crostini με σύκο και ανθότυρο ή μπλε τυρί
Θα χρειαστείτε:
6 φέτες ψωμί, ελαιόλαδο, ½ x 250 γρ ricotta, 3 μεγάλα σύκα σε λεπτές φέτες, 90g προσούτο, λίγο μέλι
Προετοιμασία:
Κόψτε τις φέτες ψωμί και απλώστε τες σε μία λαδόκολλα. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τες ελαφρώς στο φούρνο για 5-7 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν στην επιφάνεια.
Κόψτε τα σύκα σε λεπτές φέτες (αν έχετε ήδη ελαφρώς αποξηραμένα στο φούρνο ή τον ήλιο) και πασπαλίστε τα με λίγο ξύδι βαλσάμικο και αλάτι. Αν έχετε φρέσκα, αφαιρέστε τον καρπό τους και χρησιμοποιήστε τον με τον ίδιο τρόπο.
Αφού βγάλετε από το φούρνο τις φέτες, αφήστε τες ελαφρώς να ρίξουν τη θερμοκρασία τους για 3-4 λεπτά.
Απλώστε στο ψωμί τυρί ρικότα ή το αγαπημένο σας ανθότυρο και έπειτα το μείγμα από τα σύκα.
Τρίψτε λίγο μαύρο πιπέρι στην κορυφή.
Στην περίπτωση που θέλετε να το συνοδέψετε με μπλε τυρί, τότε απλώστε πρώτα το μείγμα με τα σύκα στο ψωμί και τελειώστε με ένα κομμάτι blue cheese στην κορυφή.
Στην ίδια λογική με λιγότερα υλικά:
Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, δοκιμάστε έτοιμα κριθαρένια παξιμάδια, με λίγο ελαιόλαδο, μία καλή κουταλιά τυρί και ψιλοκομμένα σύκα πασπαλισμένα με βαλσάμικο.
ΔΕΙΤΕ:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ