Τα μικρά μυστικά της κουζίνας για τέλεια μακαρόνια!
7 μυστικά για όλες τις συνταγές που ξέρεις.
Νούμερα, σχέδια, σάλτσες, κατσαρόλες, τηγάνια, φούρνος… όπως και να μαγειρέψεις τα μακαρόνια, θα μείνουν για πάντα η πιο νόστιμη και γρήγορη λύση. Όμως, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά επιτυχίας, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Δρίσκα, για τα τέλεια ζυμαρικά, για όλες τις συνταγές που έχεις κατά νου! Δώσε προσοχή:
#1 Σκεύη
Για τα μακριά ζυμαρικά πρέπει να επιλέγεις την ψηλή κατσαρόλα, όχι χαμηλή.
#2 Αναλογία
Για το βράσιμο η σωστή αναλογία είναι επτά γραμμάρια αλάτι για 100 γραμμάρια ζυμαρικών σε ένα λίτρο νερό.
#3 Αλάτι
Το αλάτι προστίθεται αφού το νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει ξανά, ρίχνεις και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
#4 Ανακάτεμα
Ανακάτευε τα ζυμαρικά συνέχεια, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, μην τα αφήνεις.
#5 Εργαλεία
Πρόσεξε επίσης τα κοντά ζυμαρικά να τα ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα ενώ τα μακριά με μια πιρούνα.
#6 Λάδι
Όταν φτιάχνεις σαλάτα ζυμαρικών, ξεπλένεις με νερό, τα στραγγίζεις και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
#7 Φούρνος
Όταν ακολουθεί ψήσιμο στο φούρνο, βράζεις τα ζυμαρικά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.