Μαγειρική

Τα μικρά μυστικά της κουζίνας για τέλεια μακαρόνια!

7 μυστικά για όλες τις συνταγές που ξέρεις.

Parallaxi
τα-μικρά-μυστικά-της-κουζίνας-για-τέλε-422449
Parallaxi

Νούμερα, σχέδια, σάλτσες, κατσαρόλες, τηγάνια, φούρνος… όπως και να μαγειρέψεις τα μακαρόνια, θα μείνουν για πάντα η πιο νόστιμη και γρήγορη λύση. Όμως, υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά επιτυχίας, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Δρίσκα, για τα τέλεια ζυμαρικά, για όλες τις συνταγές που έχεις κατά νου! Δώσε προσοχή:

#1 Σκεύη

Για τα μακριά ζυμαρικά πρέπει να επιλέγεις την ψηλή κατσαρόλα, όχι χαμηλή.

#2 Αναλογία

Για το βράσιμο η σωστή αναλογία είναι επτά γραμμάρια αλάτι για 100 γραμμάρια ζυμαρικών σε ένα λίτρο νερό.

#3 Αλάτι

Το αλάτι προστίθεται αφού το νερό έχει φτάσει σε σημείο βρασμού. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει ξανά, ρίχνεις και τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.

#4 Ανακάτεμα

Ανακάτευε τα ζυμαρικά συνέχεια, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά, μην τα αφήνεις.

#5 Εργαλεία

Πρόσεξε επίσης τα κοντά ζυμαρικά να τα ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα ενώ τα μακριά με μια πιρούνα.

#6 Λάδι

Όταν φτιάχνεις σαλάτα ζυμαρικών, ξεπλένεις με νερό, τα στραγγίζεις και τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

#7 Φούρνος

Όταν ακολουθεί ψήσιμο στο φούρνο, βράζεις τα ζυμαρικά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία.

Διαβάστε σχετικά: Η γεύση της άνοιξης στη Θεσσαλονίκη: 5 εύκολα smoothies να φτιάξεις στο σπίτι! 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα