Μαγειρική

TASTE: Κασερόπιτα με κρεμμύδι για τις δύσκολες ώρες του χειμώνα

Σούπερ συνταγή για τα φθινοπωρινά πρωινά του Σαββατοκύριακου στο σπίτι.

Parallaxi
taste-κασερόπιτα-με-κρεμμύδι-για-τις-δύσκο-369336
Parallaxi

Στην Ελλάδα λατρεύουμε τις πίτες σε κάθε τους εκδοχή. Τι καλύτερο μπορείς να έχεις άλλωστε για πρωινό ή απογευματινό, τώρα που ο καιρός κρυώνει, για να συνοδεύσει τον καφέ και την χαλάρωση στο σπίτι; Η ευτυχία κρύβεται στους ήχους από τα τραγανά φύλλα και στην ζεστή γέμιση που προκαλεί συγκινήσεις στον ουρανίσκο. Αφεθείτε και δοκιμάστε το.

Η συγκεκριμένη συνταγή, προέρχεται από μία παραλλαγή πίτας που φτιάχνουν σε διάφορες εκδοχές στο εξωτερικό και περιέχει συνήθως ως βάση της, γλυκοπατάτες κρεμμύδια και τσένταρ.

Αν στη συγκεκριμένη συνταγή θέλετε να προσθέσετε και γλυκοπατάτα, την ακολουθείτε κανονικά με την διαφοροποίηση ότι θα ψήσετε στον φούρνο τις γλυκοπατάτες χωρίς να τις καθαρίσετε (περίπου 500γρ για αυτή τη συνταγή) μέχρι να γίνουν τρυφερές. Θα χρειαστεί περίπου 40 λεπτά στους 220 βαθμούς. Έπειτα θα τις καθαρίσετε και θα τις κόψετε σε λεπτές φέτες ενσωματώνοντάς τες στο μείγμα με τα κρεμμύδια.

Υλικά

3 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κλωνάρια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, μαυροπίπερο και πάπρικα σε σκόνη 2 φύλλα ζύμης για πίτα, θερμοκρασία δωματίου (ταιριάζει εξαιρετικά τόσο η σφολιάτα όσο και το χωριάτικο φύλλο) 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο 150 -200 γραμμάρια τσένταρ, χοντροκομμένα ή μιξ τυριών της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βήμα 1ο: Ψήστε το κρεμμύδι στους 220 βαθμούς στον φούρνο. Απλώστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, και αφού το ραντίσετε με το λάδι, ρίξτε το δεντρολίβανο και το μαυροπίπερο και απλώστε το στην επιφάνεια. Για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2ο: Βγάλτε το από το φούρνο χωρίς να τον κλείσετε και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.

Βήμα 3ο: Σε ένα στρόγγυλο ταψί, απλώστε το ένα φύλλο πίτας και αφήστε το να προεξέχει γιατί στο τέλος θα την σκεπάσετε. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα με τα κρεμμύδια αφήνοντας περίπου 5 εκατοστά από τα τοιχώματα του ταψιού για να μπορέσετε να “σφραγίσετε” την πίτα. Απλώστε ομοιόμορφα και το τυρί τσένταρ. Προσθέστε λίγο μαυροπίπερο και λίγη πάπρικα γλυκιά σε σκόνη. Σκεπάστε την πίτα με το δεύτερο φύλο και σφραγίστε την χρησιμοποιώντας στις ενώσεις των δύο φύλων, λίγο αυγό. Μπορείτε να περάσετε με ένα πινέλο ελαφρώς αυγό πάνω από το φύλλο.

Βήμα 4ο: Ψήνετε στους 200 βαθμούς, μέχρι να γίνουν τα φύλλα σας τραγανά και αποκτήσουν ωραίο χρώμα. Περίπου 20-30 λεπτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

TASTE: Το Cinnabon είναι η γλυκιά κόλαση στο πιάτο σου!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα