TASTE: Το Cinnabon είναι η γλυκιά κόλαση στο πιάτο σου!

Ετοίμασέ το και θα κάνεις την πιο γλυκιά αμαρτία της ζωής σου.

Parallaxi
taste-το-cinnabon-είναι-η-γλυκιά-κόλαση-στο-πιάτο-σ-367342
Parallaxi

Χωρίς υπερβολές, αυτό το γλυκό με μία λέξη μόνο περιγράφεται: αμαρτία. Από τη σύλληψη της ιδέας του μέχρι την εκτέλεση και την απόλαυσή του, είναι μια εμπειρία που μεταφέρει την «κόλαση» στο πιάτο σου και προσθέτει όλη τη γεύση που λείπει από την καθημερινή ρουτίνα σου. Δοκίμασε να φτιάξεις cinnabon στο σπίτι και θα καταλάβεις!

ΥΛΙΚΑ:

Για την ζύμη:

1 κούπα χλιαρό γάλα, 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 1/3 της κούπας βούτυρο λιωμένο, 4 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη, 1 φακελάκι μαγιά ξερή

Για τη γέμιση:

1 κούπα καστανή ζάχαρη με μελάσσα, 2 1/2 κ.σ. κανέλα τριμμένη, 1/4 της κούπας βούτυρο μαλακωμένο (για να αλείψεις τη ζύμη), 1/2 ως 1 κούπα σταφίδες ξανθές, 1/2 κούπα τριμμένα καρύδια

Για το γλάσο:

2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη, 3 κ.σ. ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για την ζύμη:

Αρχικά, βάζουμε το χλιαρό γάλα σε ένα πιάτο και ρίχνουμε την ξηρή μαγιά. Το αφήνουμε στην άκρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει η μαγιά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά στον αρτοζυμωτή, και τα υπόλοιπα στερεά υλικά. Το βάζουμε στο πρόγραμμα για ζύμη και το αφήνουμε να κάνει τη δουλειά του. Όσοι δεν διαθέτουν αρτοζυμωτή, ακολουθούν τη γνωστή διαδικασία για να φτιαχτεί η ζύμη (βάζουμε τα στερεά υλικά κοσκινισμένα σε ένα μπολ, ανοίγουμε «λακουβίτσα», ρίχνουμε το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε λεία ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Αφήνουμε τη ζύμη μας σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, τουλάχιστον μία ώρα).

Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα του αρτοζυμωτή, έχουμε στα χέρια μας έτοιμη τη ζύμη, φουσκωμένη στο διπλάσιο. Τη βγάζουμε, την ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, μεγέθους όσο και ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Παίρνουμε το μαλακωμένο βούτυρο και καλύπτουμε μ’ αυτό όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Για την γέμιση:

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Ακολουθεί το τριμμένο καρύδι και τέλος οι σταφίδες.

Ρολλάρισμα της ζύμης:

Πιάνουμε τη ζύμη από το πάνω άκρο της, κι αρχίζουμε σιγά-σιγά να την τυλίγουμε σε ρολό, πιέζοντας μαλακά, μέχρι να γίνει σαν μακρύ σαλάμι. Όταν φτάσουμε κοντά στο τέλος, βρέχουμε λίγο την άκρη της ζύμης για να κολλήσει. Κόβουμε τη ζύμη μας σε ισομεγέθη κομμάτια και τα τοποθετούμε ξαπλωτά σε βουτυρωμένο ταψί.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε ξανά σε ζεστό χώρο μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος τα Cinnabon μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου είκοσι λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνειά τους.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο μας. Μόλις ψηθούν τα Cinnabon κι ενώ είναι ακόμη ζεστά, τα περιχύνουμε με το γλάσο, φροντίζοντας να πάει παντού, ώστε να ποτίσει το γλυκό. Voila! Ό, τι πιο γευστικό έχετε φάει τον τελευταίο καιρό:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: TASTE: 9 μαύρα φαγητά που έγιναν το απόλυτο trend!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα