Taste me: Η αυθεντική ιταλική Carbonara
Μία εξαιρετικά απλή συνταγή, που έχει γνωρίσει αμέτρητες παραλλαγές αλλά και κακοποιήσεις. Αγαπημένο πιάτο των ανθρακορύχων, η carbonara, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση, άρωμα και θερμίδες. Ο Max από τη rosticceria di Salonicco (Αρμενοπούλου 27), μας δείχνει την αυθεντική ‘‘αστική’’ εκδοχή της συνταγής, χρησιμοποιώντας αβγά, pecorino και guanciale, ένα αλλαντικό από χοιρινά μάγουλα. Υλικά […]
Μία εξαιρετικά απλή συνταγή, που έχει γνωρίσει αμέτρητες παραλλαγές αλλά και κακοποιήσεις. Αγαπημένο πιάτο των ανθρακορύχων, η carbonara, είναι ένα πιάτο πλούσιο σε γεύση, άρωμα και θερμίδες. Ο Max από τη rosticceria di Salonicco (Αρμενοπούλου 27), μας δείχνει την αυθεντική ‘‘αστική’’ εκδοχή της συνταγής, χρησιμοποιώντας αβγά, pecorino και guanciale, ένα αλλαντικό από χοιρινά μάγουλα.
Υλικά για 2 άτομα
200 γρ penne
2 αβγά
200 γρ pecorino
200 γρ guanciale
ένα ποτήρι λευκό κρασί
πιπέρι
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Χτυπάμε τα αβγά με το σύρμα και προσθέτουμε τη μισή ποσότητα τυριού, τριμένο ψηλό. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά το guanciale και σβήνουμε με λευκό κρασί.
Βράζουμε το νερό. Αλλατίζουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τους, ανακατεύοντας τακτικά. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκα ζυμαρικά, δεν αναλατεύουμε για να μην διαλυθούν. Στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε στο μπολ με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα, προσθέτοντας το υπόλοιπο τριμένο τυρί και φρέσκο πιπέρι.
Προσοχή! Κρέμα γάλακτος, σκόρδο, κρεμμύδι, ζαμπόν ή κάποιο άλλο χοιρινό όπως ζαμπόν, πανσέτα ή λουκάνικα, δεν έχουν καμία θέση στη συνταγή αυτή.
Συμβουλή! Όσο πιο ρευστή είναι η σάλτσα, τόσο πιο “μικρά” τα ζυμαρικά που θα πρέπει να επιλέξουμε.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bG7MdiN15ss