Taste me: Μία συνάντηση και μία συνταγή για βασιλόπιτα
Συνάντησα το Χρήστο Ιωαννίδη τις πρώτες μέρες του 2007, σε μία κοπή πίτας. Πέντε χρόνια μετά, με αφορμή την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, βρεθήκαμε ξανά σε ένα ξενοδοχείο στη Βαλαωρίτου και μιλήσαμε για το φαγητό, τη ζωή και τα κουλουράκια. Το μυθιστόρημά του “Κάτι άλλαξε” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τετράγωνο. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4GdZy0BGxZE Η συνταγή 240 […]
Συνάντησα το Χρήστο Ιωαννίδη τις πρώτες μέρες του 2007, σε μία κοπή πίτας. Πέντε χρόνια μετά, με αφορμή την έκδοση του πρώτου του βιβλίου, βρεθήκαμε ξανά σε ένα ξενοδοχείο στη Βαλαωρίτου και μιλήσαμε για το φαγητό, τη ζωή και τα κουλουράκια. Το μυθιστόρημά του “Κάτι άλλαξε” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τετράγωνο.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4GdZy0BGxZE
Η συνταγή
240 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αβγά
170 γρ γιαούρτι στραγγιστό
450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις στο οποίο ανακατεύουμε
2 κγ baking powder
ξίσμα από ένα πορτοκάλι
ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Συνεχίζουμε με τα αβγά, το γιαούρτι και το αλεύρι και ξίσμσα πορτοκαλιού. Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Τσεκάρουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα, ίσως να χρειαστεί λίγο ακόμη ψήσιμο. Αφήνουμε να κρυώσει, βάζουμε το νόμισμα από την κάτω πλευρά και διακοσμούμε ανάλογα με το γούστο μας.
* Ευχαριστούμε το COLORS/Rooms & Apartments για τη φιλοξενία.