Μια παλιά γλυκιά απόλαυση

Εντάξει υπάρχει το γεμιστό τσουρέκι του Τερκενλή, η Ευφροσύνη του Αγαπητού και η τάρτα του Plaisir αλλά αν θες επιδόρπια με άρωμα φρέσκου γάλακτος που δεν θα συνοδεύονται με τις τύψεις μιας θερμοδοβόμβας κάνε όπως οι παλιοί και επέστρεψε στα βασικά. Ανοίγοντας την παλιά τζαμένια πόρτα η μυρωδιά της φρέσκιας κρέμας είναι το πρώτο που […]

Parallaxi
μια-παλιά-γλυκιά-απόλαυση-37274
Parallaxi
_dsc2183_0.jpg

Εντάξει υπάρχει το γεμιστό τσουρέκι του Τερκενλή, η Ευφροσύνη του Αγαπητού και η τάρτα του Plaisir αλλά αν θες επιδόρπια με άρωμα φρέσκου γάλακτος που δεν θα συνοδεύονται με τις τύψεις μιας θερμοδοβόμβας κάνε όπως οι παλιοί και επέστρεψε στα βασικά. Ανοίγοντας την παλιά τζαμένια πόρτα η μυρωδιά της φρέσκιας κρέμας είναι το πρώτο που χτυπάει τα ρουθούνια σου. Μέσα στη μικρή Δορκάδα μεταφέρεσαι στη Θεσσαλονίκη του ’60 και στους μαγαζάτορες που δήλωναν με περηφάνια ότι ήταν μάστορες σε δύο, τρία προϊόντα. Έτσι και ο Ταξιάρχης Τομαράς που άνοιξε την πρώτη Δορκάδα στο Τσινάρι το 1957 και τη μετέφερε το 1961 στο νούμερο 91 της Κασσάνδρου, όπου παραμένει μέχρι σήμερα, μπορούσε να υπερηφανεύεται ότι είχε ένα από τα καλύτερα γαλακτοπωλεία της Θεσσαλονίκης που έφτιαχνε γιαούρτι, βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Μέσα στη δεκαετία του ’60 ο Ευθύμιος και ο Γιώργος Γκαβαλίνης έρχονται στη Θεσσαλονίκη από τη Στερεά Ελλάδα για να δουλέψουν στον ξάδερφο τους και στο μικρό γαλακτοπωλείο της Κασσάνδρου. Τα δύο αδέλφια μπαίνουν συνέταιροι στην επιχείρηση και μετά το ’70 λανσάρουν το φημισμένο παγωτό της Δορκάδας από ολόπαχο πρόβειο γάλα και τα πρώτα γλυκά ταψιού: μπακλαβά, κανταΐφι και ρεβανί. Ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει στο μικρό γαλακτοζαχαροπλαστείο όλα αυτά τα χρόνια. Και κυρίως η γεύση και η ποιότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ

*Κασσάνδρου 91, τηλ 2310234675

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα