Οδηγός: Που να βγείτε αυτό το χειμώνα εκτός κέντρου!
Μείνετε updated με τον πιο ενημερωμένο fun οδηγό για τα best of spots, περιφερειακά της πόλης.
Η φετινή χειμερινή σεζόν στη Θεσσαλονίκη αναμένεται hot! Σε μικρή απόσταση από το κέντρο, ανακαλύψτε top προορισμούς για γαστρονομικές -και όχι μόνο- εμπειρίες που αξίζει να ζήσετε!
ΑΝΩ ΠΟΛΗ
ΑΝΩΠΟΛΙΣ
Spot Στην Άνω Πόλη. Place Στη γειτονιά που η διασκέδαση γράφει τη δική της ιστορία, η θέα στα τείχη είναι μαγική, κάτι που λειτουργεί ως φυσικό κάδρο. Εντός του μαγαζιού, το ανατολίτικο στοιχείο παντρεύεται το ανδαλουσιανό, αποπνέοντας αέρα Μεσογείου. Philosophy Ένα σύγχρονο καφενείο, όπου με σεβασμό στις ελληνικές πρώτες ύλες και αγάπη για τη μαγειρική τέχνη ετοιμάζει τον πρώτο καφέ της ημέρας, αργότερα brunch, στη συνέχεια, ένα μεσημεριανό μεζέ με τσίπουρο, αλλά και το βράδυ, ιδιαίτερα cocktails. Taste Πρωινό: στραπατσάδα με λουκάνικο Τζουμαγιάς και τριμμένη φέτα ή pancake με καπνιστή μπριζόλα και κρέμα cheddar. Μεζές: σφακιανή πίτα με μέλι και σουσάμι ή πίτα του βοσκού με μάραθο -vegan πρόταση- και κασεροκεφτέδες με μελίχλωρο Λήμνου. Κυρίως: χοιρινά ribs μαριναρισμενα με bbq espresso sauce ή truffle burger, με χειροποίητο μοσχαρίσιο κιμά. Cellar Το ιδανικό συνοδευτικό για τα πιάτα του καταλόγου είναι η μεγάλη ποικιλία σε μπίρες και αποστάγματα. Highlight Το μαγαζί αξίζει οπωσδήποτε μία επίσκεψη για να θαυμάσετε από κοντά το μοναδικό interior. Tip Η σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα βρήκε τον χώρο της σ’ ένα όμορφο στέκι, που έχει αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή. Info Ακροπόλεως 128, T. 2310 245245, Facebook, Instagram
ΊΓΓΛΙΣ
Spot Άνω Πόλη. Place Ίγγλις παλιά ονομάζονταν η Νέα Αγχίαλος, εκεί που στρατοπέδευε ο εγγλέζικος στρατός στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Εκεί που πρόσφυγες από τη Ρωμυλία έβγαλαν για πρώτη φορά το κρασί με το ομώνυμο όνομα, όπως και η ταβέρνα που άνοιξε ο Μανώλης Μαρμαράς το 1914 και συνεχίζει σήμερα ο Λάζαρος Λαζαρίδης. Philosophy Με σταθερή αισθητική γραμμή, ίδια εδώ και δεκαετίες, και μια αυλή που σκεπάζει μια κληματαριά, συνεχίζει την υπεραιωνόβια παράδοση της κλασικής ταβέρνας της Άνω Πόλης, με το σπιτικό φαγητό του χθες, που πατάει γερά στη γαστρονομία και τις πρώτες ύλες του σήμερα. Taste Μετρημένα ακριβώς όσα πρέπει πιάτα, οι σαλάτες zucchini και ταμπουλέ, η φάβα, ο καβουρμάς, το πικάντικο λουκάνικο, το καπνιστό σκουμπράκι, το Φλωμάρι της Λήμνου στα κυρίως, το κοκκινιστό μοσχαράκι με το ξυνοτύρι, το σπέσιαλ συκώτι στο τηγάνι θα σας κάνουν να νομίσετε ότι μαγείρεψε η μητέρα σας. Cellar Επιλογές από σπιτικές κάβες με ροζέ, λευκά, κόκκινα και τσίπουρα, που θα σας αποζημιώσουν. Highlight Μη χάσετε το Χιουνκιάρ Μπεγιεντί με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και τη θεϊκή πανσέτα στον φούρνο με πουρέ. Tip Στο απόλυτο περιβάλλον της Άνω Πόλης, μουσικές εκπλήξεις όλη την εβδομάδα, από βραδιές με κανονάκι μέχρι τους «Πλήρη ντάξει». Info Ηρoδότου 32, Τ. 6938 191439, Facebook
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΑΝΑΝΤΑΜ ΠΑΠΑΝΤΑΜ
Spot Στην Πυλαία. Place Πέντε χρόνια λειτουργίας κλείνει το μοντέρνο εστιατόριο στην περιοχή που αναβάθμισε κι εκσυγχρόνισε το «σπιτικό φαγητό». Το εστιατόριο -τόσο οικογενειακό όσο και παρεΐστικο- διαθέτει και μπάρα για φαγητό, ενώ τα art deco στοιχεία του υπογραμμίζουν τη φίνα αισθητική του. Philosophy Εδώ, διατηρείται, αυστηρά και από γενιά σε γενιά, μια γευστική πορεία 60 ετών. Κυρίαρχη η ελληνική κουζίνα με αυθεντικές συνταγές από τις γιαγιάδες των ιδιοκτητών, που μεταφράζονται στο σήμερα σε μια σύγχρονη εκδοχή. Taste Ντοματόρυζο με φιλέτο τσιπούρας, λαχανοντολμάς με γαρίδα και κρέμα λεμονιού, χταπόδι μπουγιουρντί είναι από τις σπεσιαλιτέ του μενού. Cellar Θα βρείτε αποστάγματα από έλληνες παραγωγούς και μια σημαντική wine list. Highlight Οποιαδήποτε Κυριακή επιθυμείτε, μπορείτε να παραγγείλετε το κυριακάτικο μενού σας και να το απολαύσετε στο σπίτι. Οι πιθανές προτάσεις πολλές κι ενδιαφέρουσες, όπως λαγός στιφάδο, κόκορας κρασάτος ή νανάκια κοτοπουλάκια. Tip Κάντε οπωσδήποτε κράτηση για να μη συναντήσετε αναμονές. Info Πολυτεχνείου 13, Τ. 2310 323666, Facebook, Instagram
ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ
Spot Στην περιοχή της Πυλαίας. Place Καθαρός και μοντέρνος χώρος -με το λευκό να κυριαρχεί και το σχεδόν νησιωτικό στιλ του έντονο- ξεχώρισε από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, καταφέρνοντας να διατηρεί μια αρμονία, που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστών θαμώνων του. Λειτουργεί σε δύο επίπεδα -το ένα μεταμορφώνεται σε open space τους ζεστούς μήνες-, αλλά και με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Philosophy Έκλεισε πλέον τα 15 του χρόνια και με τον ενθουσιασμό του έφηβου, αλλά την προσήλωση του ενήλικα, συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: να προσφέρει καθαρές γεύσεις και δημιουργική κουζίνα, από ΑΑ πρώτες ύλες, αποτελώντας κλασική πια αξία στον χώρο της ψαροφαγίας στη Θεσσαλονίκη και μια διαχρονική επιλογή με ποιότητα. Taste Τα θαλασσινά, οι ωμές κοπές και τα φρέσκα ψάρια από καΐκια Χαλκιδικής συνθέτουν έναν ενδιαφέροντα κατάλογο, που εμπλουτίζεται από σαλάτες και ορεκτικά μ’ ένα μεσογειακό twist. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την πεντανόστιμη ψαρόσουπα από σκορπίνα και μπακαλιάρο, το κριθαρώτο με φρέσκια γαρίδα, το καρπάτσιο, το ταρτάρ, το σεβίτσε -όλα τα ωμά/μαριναρισμένα είναι εξαιρετικά. Cellar Η wine list προσφέρει πολλές επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Highlight Η εξυπηρέτηση παίρνει 10’, όπως και η ατμόσφαιρα με τη σωστά επιλεγμένη μουσική για κάθε στιγμή της ημέρας. Tip Όσο περιμένετε για το τραπέζι σας, μπορείτε ν’ απολαύσετε ένα ποτήρι κρασί στο prive μπαρ, δίπλα από την κεντρική σάλα. Info Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Τ. 2310 302882, Facebook, Instagram
ΝΕΑ ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ
Spot Μπροστά στη θάλασσα. Place Σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, το κλασικό αυτό εστιατόριο σας ταξιδεύει κατευθείαν στο καλοκαίρι, οποιαδήποτε εποχή κι αν το επισκεφθείτε. Η μίνιμαλ αισθητική, με την πέτρα και το ξύλο να συνθέτουν το σκηνικό του, του προσδίδει έναν φίνο χαρακτήρα και μια καθαρότητα, που όλοι αναζητάμε. Ο κήπος του δε, αποτελεί το highlight, κυρίως τους πιο θερμούς μήνες. Philosophy Η δεύτερη γενιά του εστιατορίου ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας στην απόλαυση του φαγητού, με άξονα την ποιότητα, την πίστη σε παραδοσιακά, τοπικά υλικά, τις σύγχρονες τεχνικές, αλλά κυρίως τη γεύση. Taste Με επικεφαλής τον βραβευμένο chef Ιωάννη Χαντάκη, ο κατάλογος δε θα μπορούσε παρά να αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Ενδεικτικά, συστήνω το φιλέτο μοσχαρίσιο σε νιόκι πατάτας, κρέμα πορτσίνι και καρπάτσιο τρούφας και το χειροποίητο παγωτό από χαρούπι, ανθότυρο και μέλι Κρήτης με συριανό λουκούμι ή σοκολάτα. Cellar Η στήριξη στους μικρούς, έλληνες παραγωγούς είναι εμφανής μέσα από τη wine list, που έχει καταρτιστεί βάση χιλιομετρικής απόστασης από το εστιατόριο, στα 60 χλμ., για να αφήνει το μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον. Highlight Πρόσφατα, διακρίθηκε στα World Restaurant Awards με το βραβείο Top Meat Restaurant Head Chef. Tip Η σταθερή επιλογή ΑΑ πρώτων υλών τόσα χρόνια το κατατάσσει δίκαια στις διαχρονικές γαστρονομικές αξίες της πόλης. Info Θεμ. Σοφούλη 64Α, T. 2310 029085, Facebook, Instagram
LAIKA THE COSMONAUT KAFE
Spot Αλατίνη. Place Μίνιμαλ αισθητική, ιδιαίτερο στιλ και μια παρείστικη ατμόσφαιρα χαρακτηρίζουν τη μικρή και φιλόξενη αυτή όαση στην Ανθέων, που κρατάει το καλύτερο στην πίσω πλευρά, έναν μυστικό κήπο μπροστά στο ιστορικό κτίριο Αλατίνη. Ο Μίμης και η Ελεάννα κατάφεραν με όλους τους τρόπους να προσφέρουν την απόλυτη αίσθηση φιλοξενίας και σεβασμό στον πελάτη τους. Philosophy Η αγάπη για την εστίαση, τις καλές μουσικές και την ανθρώπινη, ουσιαστική επαφή δημιούργησαν ένα καφενείο-χώρο εκθέσεων-bar, στέκι για απαιτητικούς. Η χαλαρή και φιλική του ατμόσφαιρα, το καθιστά ιδανικό για χαλαρό ποτό, φαγητό και αληθινή επικοινωνία. Taste Εδώ, η απόλαυση του καφέ ξεκινάει από νωρίς, συνεχίζετε μ’ ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα, και συνοδεύετε με πιάτα τυριών και αλλαντικών από εξαιρετικούς παραγωγούς ή πιάτα ημέρας -φτιαγμένα με περισσή αγάπη και φροντίδα. Μανιτάρια και σπαράγγια σοτέ, μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ φρέσκου αρακά, αποδομημένη guacamole. Cellar Τα cocktails είναι μοναδικά και συνοδεύονται από φρούτα εποχής, ενώ η λίστα με ελληνικές μπίρες από εκλεκτές μικρές ζυθοποιίες και τα επιλεγμένα κρασιά ικανοποιούν κάθε προτίμηση. Highlight Οι εκθέσεις ζωγραφικής που φιλοξενεί κατά καιρούς συστήνει νέους καλλιτέχνες στο κοινό. Info Γεώργιου Παπανδρέου 53, Τ. 2310 238462, Facebook, Instagram
MARE E MONTI
Spot Στο Πανόραμα. Place Ο χώρος θυμίζει ιταλική τρατορία. H φίνα αισθητική της υπογραμμίζει ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων. Extra bonus, o γλυκός, χαμηλός φωτισμός και η open-air kitchen. Philosophy Η παράδοση στην ιταλική, αστική comfort κουζίνα συνεχίζεται! Το μενού είναι γεμάτο αυθεντικές και απείραχτες συνταγές από γιαγιάδες και μαμάδες. Στο Πανόραμα ή στη νέα street εκδοχή του στην Αγορά Μοδιάνο. Taste Ο σεφ έχει αδυναμία στα χειροποίητα, ιταλικά ζυμαρικά που παρασκευάζονται με τοπικές συνταγές της Ιταλίας. Για το φετινό φθινόπωρο, η top πρόταση είναι τα Agnolotti Piemontesi, μία παραδοσιακή συνταγή από το Piemonte, με χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι Brasato και τα spaghetti alle Triglie με φρέσκο μπαρμπούνι. Cellar Η κάβα αποτελείται από επιλεγμένες ετικέτες του ιταλικού κι ελληνικού αμπελώνα. Highlight Φέτος, το εστιατόριο συμπληρώνει 25 χρόνια συνεχούς γαστρονομικής δημιουργίας με βάση την ιταλική κουζίνα, από τις 20/10/1998, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό της πόλης. Tip Κάντε οπωσδήποτε κράτηση. Ανοιχτά Τρίτη – Παρασκευή 18.00 – 24.00, Σάββατο 14.00 – 24.00 & Κυριακή 13.00 – 18.30. Info Βενιζέλου 13, Τ. 2310 343344, “Pasta Fresca”, Αγορά Μοδιάνο, Τ. 698 4144375, Facebook, Instagram
MISTRAL SEASIDE BAR
Spot Στην Καλαμαριά. Place Προνομιακή θέση μπροστά στη θάλασσα, ειδυλλιακό surroundings με τη μαγευτική θέα και chic boho interior συνθέτουν έναν προορισμό που πολλά μαγαζιά στην Ευρώπη θα ζήλευαν. Φέρνοντας το νησί στην πόλη, καταφέρνει να σε βάζει στο κλίμα του κάθε εποχή, αποτελώντας διαχρονικά κορυφαίο προορισμό. Εδώ, θα δείτε τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα, θα γευτείτε κουζίνα υψηλών προδιαγραφών και θα απολαύσετε το ποτό σας, σε μια μοναδική ατμόσφαιρα, που σας δίνει την αίσθηση endless διακοπών. Philosophy Μετά από 30 χρόνια παρουσίας στον fun χάρτη της πόλης, καταφέρνει να παραμένει updated και να καινοτομεί με τις διαρκείς ανανεώσεις και πειραματισμούς του. Με μότο “Cycladic aesthetic in town”, καταφέρνει να διατηρεί πάντα, εντός κι εκτός μας, το καλοκαίρι! Taste Από τον πρώτο αρωματικό καφέ illy και το λαχταριστό brunch μέχρι την cocktail hour, το Mistral σας υποδέχεται για lunch ή dinner, παρουσιάζοντας ένα μενού με ελληνικές και διεθνείς προτάσεις, που στηρίζεται κυρίως στην εποχικότητα της πρώτης ύλης. Ξεχωρίσαμε το φιλέτο μοσχαρίσιο, τη Mojito salad, το Μεσογειακό κριθαρότο και το Φιλέτο σολομού. Highlight Μη χάσετε τις εμφανίσεις της Marianna Voulgari & live sax, που ξεκινάνε σύντομα, τα βράδια του Σαββάτου τον dj Manolis Stavroulakis στα decks και τις Κυριακές το απόγευμα, την dj litok & friends. Ακολουθώντας το μαγαζί στα social, θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή όλα τα events που διοργανώνει και που δε θέλετε να χάσετε. Tip Ανακαλύψτε τον πλέον ιδανικό χώρο για διοργανώστε κάθε είδους custom made εταιρική εκδήλωση, αλλά και προσωπικά και κοινωνικά events, που θα έχουν την αρτιότερη οργάνωση και όλα τα πλεονεκτήματα του απόλυτου seaside bar-restaurant της πόλης. Info Τήνου 4, Kαλαμαριά, Τ. 2310 444845, Facebook, Instagram
ΜΠΟΝΜΠΟΝΕΛΛΑ
Spot Περιοχή Παπάφειο. Place Η αισθητική των 60’s-70’s -από τα έπιπλα και τις ταπετσαρίες έως τα μικρότερα διακοσμητικά- είναι χαρακτηριστική, σ’ ένα μαγαζί που θυμίζει κυριολεκτικά σαλόνι σπιτιού μιας άλλης εποχής, μακρινής, αλλά τόσο οικείας και αγαπημένης. Philosophy Το μοναδικό μαγαζί που στηρίζει έμπρακτα του μικρούς έλληνες παραγωγούς, καθώς το 80% της λίστας του είναι ελληνικά αποστάγματα -κυρίως από νησιά- και ποτά. Cellar Όλα τα ποτά και τα κοκτέιλ φτιάχνονται από ελληνικές πρώτες ύλες -τζιν, βότκα, τεκίλα από την Αμοργό (από φραγκόσυκα). Εδώ, θα δοκιμάσετε μέχρι κοκτέιλ με κάνναβη. Ιδιαίτερα σε γεύση, τα Volcano και Kantanella. Highlight Winterails: Τα ζεστά κοκτέιλ του είναι μοναδικά. Δοκιμάστε ζεστό μοχίτο και ξαναγνωρίστε το αγαπημένο σας κοκτέιλ από την αρχή! Tip Αν δεν έχετε διάθεση για κοινωνική συναναστροφή και κόσμο, απλώς παραγγείλετε το κοκτέιλ που αγαπάτε για εσάς και την παρέα στον χώρο σας. Info Κων. Καραμανλή 21, Τ. 6947 808848, Facebook, Instagram
ONORA
Spot Στο Πανόραμα. Place Ένας ζεστός και chic φωτεινός χώρος με διακόσμηση που δίνει έμφαση στην τερακότα, τις γήινες υφές και τα χρώματα. Μαζί με τα επιλεγμένα μεσογειακά -και όχι μόνο- φυτά συνθέτουν ένα ζεν περιβάλλον, κατάλληλο για την απόλαυση του ουρανίσκου. Τις εντυπώσεις κλέβει η ανοιχτή κουζίνα, όπου ξεχωρίζει το επιβλητικό molteni και η ανοιχτή ψησταριά με κάρβουνα. Philosophy Η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στο moto του chef “sharing is caring”, κάτι που εκφράζεται κυρίως από τις γευστικές του προτάσεις, αλλά και από την άψογη εξυπηρέτηση. Τα πιάτα είναι δομημένα για τη μέση και τα μοιράζονται όλοι στο τραπέζι. Μαγειρεύονται a la minute και σερβίρονται μόλις ετοιμαστούν. Taste Μεσογειακή κουζίνα με ελληνικές ρίζες, που συνδυάζει τεχνικές, υλικά και συνταγές από τη θητεία του Σεφ στην Ισπανία, την Ιταλία και φυσικά, τη Γαλλική Ριβιέρα, όπου έχει εγκατασταθεί τα τελευταία 10 χρόνια. Γι’ αυτόν τον λόγο, χαρακτηρίζει ο ίδιος την κουζίνα του “meditegrecian”. Η μελιτζάνα στα κάρβουνα με καπνιστό χέλι και πράσινο μήλο, τα Σαΐτια Μάνης, το χειροποίητο φύλλο γεμιστό με γωνιανή και τρούφα, το καρπάτσιο από μοσχάρι με ταραμά, πίκλες, σέλερι, η κοπή ribeye με σάλτσα bearnaise και σάλτσα πιπεριών και το καραμελωμένο τσουρέκι με καμένη κρέμα συνοδευόμενο με παγωτό ελληνικού καφέ είναι από τα must try. Cellar Η λίστα κρασιών δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, χωρίς ν’ απουσιάζουν οι επιλογές από τον διεθνή κι επιλεγμένα φυσικά κρασιά. Highlight Η αίσθηση οικειότητας και φυσικής ευγένειας στο σέρβις καθιστούν τη φιλοξενία στον χώρο ανεπανάληπτη. Tip Με έμπνευση από τα κυριακάτικα τραπέζια και τις οικογενειακές στιγμές, η συνολική εμπειρία καθίσταται τόσο οικεία και μοναδική. Info Παπαδόπουλου 17, Τ. 2310 341800, Facebook, Instagram
ΔΥΤΙΚΑ
IBERICO
Spot Δυτική είσοδος Θεσσαλονίκης. Place Κλασική αισθητική και industrial αρχιτεκτονική συνδυάζονται αρμονικά στο interior, με τον μοντέρνο σχεδιασμό στον φωτισμό να τραβάει την προσοχή. Τα ψυγεία με τις γυάλινες πόρτες και οι επιτοίχιες κάβες δίνουν το στίγμα της λειτουργικής διακόσμησης. Philosophy Ο τρίτος χρόνος λειτουργίας του εστιατορίου το βρίσκει στη καλύτερή του φάση, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητά του. Διεθνής κουζίνα κρεατοφαγίας, υψηλή αισθητική, αυστηρή επιλογή ποιοτικής πρώτης ύλης και η μοναδική αίσθηση φιλοξενίας αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του. Taste Εδώ, αποθεώνονται οι συνταγές από ξυλόφουρνο και οι διαφορετικές κοπές κρεάτων, τα οποία προέρχονται από τις πιο σημαντικές ελληνικές φάρμες. Η κρεατόπιτα και τα μοσχαρίσια μάγουλα είναι από τα best of του μενού. Cellar Οι wine lovers θα ανακαλύψουν μια από τις μεγαλύτερες λίστες κρασιού στην πόλη. Με 280 ξένες κι ελληνικές ετικέτες σίγουρα θ’ απολαύστε κάτι που θα σας ικανοποιήσει. Highlight Επιλέξτε προτάσεις από τον ξυλόφουρνο, όπως πίτες, ζυμάρια και κάποια πιάτα. Tip Η κράτηση θεωρείται απαραίτητη, ενώ αν σχεδιάζετε κάτι ιδιαίτερο, ζητήστε τον prive χώρο. Υπάρχει άνετο πάρκινγκ. Info Νικ. Μάντζαρου 18 &, Κώττα Ρούλια, Τ. 2310 532800, Facebook, Instagram
REGIONAL
AELIOS PETRA
Spot Πλαγιά Παλίτζια Place Σκαρφαλωμένο στην πανέμορφη αυτή πλαγιά, με θέα που κόβει την ανάσα στη Θεσσαλονίκη και τον Όλυμπο, συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν κάθε forest restaurant cafe: αποχρώσεις της παλέτας του βουνού, μεγάλες ξύλινες επιφάνειες, επενδύσεις με πέτρα, ρουστίκ διάκοσμος. Philosophy Στον πυρήνα λειτουργίας του υπάρχει η επιθυμία για μια ολοκληρωμένη εμπειρία αισθήσεων για τους λάτρεις του ποιοτικού φαγητού. Taste Γνώριμες γεύσεις, εκτελεσμένες με σύγχρονη ματιά, προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Το ανανεωμένο μενού του χειμώνα περιλαμβάνει τόσο πιάτα από την ελληνική δημιουργική κουζίνα όσο και παραδοσιακές γεύσεις -αγριογούρουνο, μάγουλα, ελάφι-, με έμφαση στις premium κοπές από κορυφαίες φάρμες του κόσμου. Καθημερινά, επιλέγετε και από τα πιάτα ημέρας, που διαμορφώνονται ανάλογα την εποχικότητα. Cellar Οινική λίστα από ελληνικές ετικέτες της Β. Ελλάδος. Εξαιρετική ποιότητα στον καφέ και προσεγμένη λίστα ποτών και cocktails. Highlight Πρόκειται για ένα ταξίδι γεύσεων σε συνδυασμό με το υπέροχο περιβάλλον και την απερίγραπτη θέα, που κάνουν την εμπειρία μοναδική. Tip Τις Κυριακές, έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε το κρέας της αρεσκείας σας, καθώς ετοιμάζονται σούβλες με κατσικάκια και αρνάκια. Info Β’ Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης, Τ. 2310 358880, Facebook, Instagram
TZAKI HO
Spot Χορτιάτης. Place Οι μέρες μικραίνουν και το τζάκι ανάβει. Αν αναζητάτε μια μίνι, απόδραση 30’ από το κέντρο της πόλης, αυτός είναι ο προορισμός σας. Μια γευστική όαση, που προσφέρει μια country dining εμπειρία σ’ ένα ζεστό, αλλά σύγχρονο περιβάλλον με country style. Philosophy Το Tzaki Ho αναβάθμισε την κλασική ταβέρνα για κρέας και μας παρουσίασε τις άριστες κοπές του, την απόλυτη ποιότητα των υλικών του και προηγμένες τεχνικές μαγειρέματος. Taste Νέες κοπές, τοπικά υλικά και πολύ «χωριάτικη» αγάπη είναι τα συστατικά της γευστικής επιτυχίας και καθιέρωσής του. Καθαρά ελληνικά πιάτα, μοναδικά παρουσιασμένα, με απόλυτη ισορροπία γεύσης και χρωμάτων, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και όλες οι παρασκευές χειροποίητες -από τη θεϊκή μουστάρδα μέχρι τη μαρμελάδα ντομάτας. Cellar Ο εντυπωσιακός -handmade- συντηρητής κρασιών φιλοξενεί 400 ετικέτες στην ιδανική θερμοκρασία. Highlight Εδώ, υπάρχει κάτι για τον καθένα: οι μεγάλοι απολαμβάνουν αυθεντικές γεύσεις, οι οινόφιλοι δοκιμάζουν εξαιρετικούς οίνους, ενώ τα παιδιά παίζουν με ελευθερία και ασφάλεια! Tip Διατηρώντας μια παράδοση 50 ετών, η τρίτη γενιά του εστιατορίου συνεργάστηκε με τον Νίκο Νυφούδη, διαμορφώνοντας έναν χώρο για μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία. Info Δράγου 2, Χορτιάτης, Τ. 2310 349266, Facebook, Instagram
ΑΛΥΣΙΔΕΣ
ΣΑΒΒΙΚΟΣ
Spot Κέντρο, One Salonica Taste Ένα γνήσιο ελληνικό street food, που αποθεώνει την κρεατοφαγία. Philosophy Η αρχή έγινε με μια καντίνα, πριν περίπου 75 χρόνια. Από τότε οι προσεγμένα επιλεγμένες πρώτες ύλες από τοπικές φάρμες μετατρέπονται σε παραδοσιακές ή και σύγχρονες συνταγές, στο χέρι, στο σπίτι και στο πιάτο. Άλλωστε, είναι η πρώτη σκέψη μας όταν αναζητάμε ένα καθαρό και νόστιμο σουβλάκι! Taste Σουβλάκια, πολίτικα σουτζουκάκια, χοιρινές πανσέτες, κυπριακή σεφταλιά. Highlight Δοκιμάστε τη μοναδική Γυρλού σε τέσσερις αγαπημένες εκδοχές: κοτόπουλο με σος κάρι, χοιρινό, βοδινό και μανιτάρι και vegan. Tips Ζητήστε τα παραδοσιακά σουτζουκάκια με μπούκοβο σε γιαουρτλού ή σε χειροποίητη πίτα. Και σαν starter, προτιμήστε τα τηγανητά κολοκυθάκια ή μια πατάτα φούρνου με δροσερή σος. Info Πλατεία Αριστοτέλους 8, Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) με Δωδεκανήσου γωνία, One Salonica Outlet Mall (2ος όροφος) Κώττα Ρούλια 10, Facebook, Instagram
BROTHERS IN LAW
Spot Κέντρο, Τούμπα, Καλαμαριά Place Κάθε εστιατόριο της αλυσίδας αντανακλά τη σύγχρονη άποψη για το σύγχρονο fast food με τους μοντέρνους χώρους και την ποπ/ιndustrial αισθητική τους. Ιδιαίτερη προσθήκη, η οpen kitchen. Philosophy Η ελληνική εκδοχή του comfort food. Εδώ, θα βρείτε από κλασικά μπέργκερ μέχρι τα favorite Mac ‘n Cheese, καθώς και συνδυασμούς που ξαφνιάζουν. Η ποιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη για όλα τα υλικά και παρά τον όγκο της δουλειάς, διατηρείται στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Taste Φέτος, δοκιμάστε από τα premium, το Μετσοβόνε burger, το Smash από τα new entry, το chicken feta με τραγανό μπούτι κοτόπουλο από τα signatures, γλυκοπατάτα με τρούφα και chicken nuggets. Highlight 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και παραμένουν το ίδιο δημοφιλή σε κάθε ηλικία. Tip Στην Κομνηνών 3, η ιστορία συνεχίζεται για τους φίλους των burgers. Έτσι, σε όποια πλευρά της πόλης κι αν βρίσκεστε, δε σας λείπει το αγαπημένο σας food spot, που γνωρίζει καλά πώς μια πετυχημένη γεύση μπορεί να αποδοθεί μόνο αν στη συνταγή της κυριαρχούν η αγάπη και η δημιουργικότητα. Info Παύλου Μελά 30, Τ. 2310 270707, Κομνηνών 3, Τ. 23160 22222, Βας. Όλγας 275-Καλαμαριά, Τ. 2310 410707, Γρηγορίου Λαμπράκη 244, Τούμπα, Τ. 2310 900080, Facebook, Instagram
PAX BURGERS
Spot Κέντρο & Πυλαία Place Μοντέρνος, βιομηχανικός χώρος, που εκπέμπει ζωηρά vibes. New age διακόσμηση και neon στοιχεία, που συνδυάζονται αρμονικά. Philosophy Αμερικανικής επιρροής κουζίνα για τους burger lovers. Taste Το νέο burger του Σταύρου Βαρθαλίτη, «Ω ΝΑ ΣΟΥ» aka Triple Bacon αποτελεί τη limited edition πρόταση. Η λαχταριστή baconnaise τοποθετείται στο αφράτο ψωμάκι, το iceberg και η φρέσκια ντομάτα ακολουθούν και στο ζουμερό μπιφτέκι προστίθενται λιωμένο cheddar ωρίμανσης, bacon jam και bacon. Το δεύτερο ψωμάκι «αγκαλιάζει» όλα τα υλικά και το burger σερβίρεται με τραγανές, τηγανητές πατάτες. Highlight Tα μπιφτέκια είναι από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και ψήνονται στη σχάρα τη στιγμή της παραγγελίας, εξασφαλίζοντας απόλυτα γευστικό αποτέλεσμα! Tip Τα αφράτα, χειροποίητα ψωμάκια παρασκευάζονται βάση μιας αποκλειστικής συνταγής και δεν περιέχουν συντηρητικά. Οι sauces και οι φρέσκες τηγανητές πατάτες είναι όλες χειροποίητες. Info Ελ. Βενιζέλου & Καλαποθάκη 8, Τ. 2310 221852 & Mediterranean Cosmos, 11o Χλμ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Τ. 2310 028650, https://www.paxburgers.gr/, Facebook , Instagram
TGI FRIDAYS™
Spot Κέντρο & Mediterranean Cosmos Place Το πιο ροκ burgerάδικο με τα μεγάλα ευρύχωρα τραπέζια, τις οθόνες που προβάλλουν fashion και sport εκπομπές, αθλητικά memorabilia, φωτογραφίες από ροκ σταρ και brands της αμερικανικής κουλτούρας. Philosophy Η κουζίνα του είναι καθαρά αμερικανική και περιλαμβάνει λίγο από Tex-Mex street food και cocktails, σ ένα χαλαρό περιβάλλον για κάθε ηλικία. Taste Ο ανανεωμένος κατάλογος αποκτά φθινοπωρινή διάθεση. Comfort γεύσεις made in USA μάς επανασυστήνουν την all time classic αμερικανική κουλτούρα. Top choices: το απόλυτο ορεκτικό Creamy Parmesan and Spinach Dip, η Orange and Walnut Salad, το New Orleans Chicken, το Steak Burger, το vegan Portobello Burger. Cellar Έμπειροι bartenders δημιουργούν signature cocktails, όπως τα Fridays™ Classic Margarita, Spicy Pineapple Margarita και Tropical Island. Highlight O προσωπικός σας σερβιτόρος φροντίζει να μη σας λείψει τίποτα. Tip Γιορτάστε εδώ τα γενέθλιά σας με μοναδικό τρόπο! Info www.tgifridays.gr