Παγωτό λαχταριστό made in SKG!
Άντε ήρθε η ώρα του ουρανίσκου να δροσιστεί.
Πέντα αγαπημένα σημεία για καλό παγωτό στην πόλη.
Φρέσκο χειροποίητο και όχι από έτοιμα μείγματα σκόνης, στον “παγωμένο” ναό της Βογατσικου, το Vanilla, την gelateria με γεύσεις απευθείας από τις αυθεντικές συνταγές παγωτού της “μαμάς Ιταλίας”. Στη Vanilla Gelateria παρασκευάζει πλέον κάθε μέρα ο Λουίζος Συμεωνίδης (ιδιοκτήτης και καταρτισμένος στην τέχνη του παγωτού με σπουδές) με τη βοηθό, του 18 διαφορετικές γεύσεις παγωτού, οι 12 από τις οποίες είναι σταθερές, ενώ οι 6 αλλάζουν διαρκώς, με νέες δημιουργικές ιδέες. Στα must το γνωστό τους παγωτό με φυστίκι αιγίνης ή με σοκολάτα και τσίλι.
Για Ιταλία λέγαμε, από Ιταλία ήρθε αυθεντικός και γνήσιος στην Θεσσαλονίκη και άνοιξε τον επίσης ναό Gelati e Amore στην Σβώλου το οποίο για όλη την πόλη θα είναι πάντα Παγωτό Ιταλός. Στον Ιταλό, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι Θεσσαλονικείς λοιπόν, θα βρείτε παγωτό με γεύσεις νουτέλα και γκραντ μόκα αλλά και τη συνταγή-πατέντα του καταστήματος: παγωτό μιλφέιγ και γεύση καραμέλα μπισκότο. Ασύγκριτη η σοκολάτα του αλλά ο φράνκο φροντίζει να σε ιντριγκάρει συνεχώς με γεύσεις καινούριες, όπως μπλακ φόρεστ και τιραμισού. Γεύσεις τρελές χειμώνα καλοκαίρι και στα + σίγουρα μπαίνει το παγωτό με γεύση cheesecake. Αν δεν ξέρει ένας γνήσιος Ιταλός πως γίνεται το παγωτό, τότε ποιος.
Παγωτό για καλομαθημένους λένε, και ισχύει. Στα καταστήματα Fregio “καλοκαίρια και χειμώνες περιμένουν να φανείς” και να που φαίνεσαι τελικά γιατί δεν είναι άδικα ο πιο γνωστός και εγγυημένος για τους περισσότερους ναός του παγωτού στην πόλη. Με νέες γεύσεις συχνά πυκνά ποτέ δεν βαριέσαι στα fregio και σίγουρα δεν ξεμένεις. Στέκεσαι αναποφάσιστος μπροστά σε γεύσεις απίστευτες όπως φουντελίνα, μπραζιλιάνο, cookies, cheese cake, “μπαμπά”, κανταϊφι, kinder bueno, σοκολάτα- βατόμουρο, passion fruit, Baileys και μιλφέιγ. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα σοκοβατόμουρο.
Gelatomagia και πως αλλιώς όταν πρόκειται για φρεσκότατα παγωτά με γεύσεις από πραλίνα φουντουκιού μέχρι παγωτό γιαούρτι με φρούτα του δάσους και από παγωτά με μπαχαρικά μέχρι παγωτά με στέβια χωρίς λιπαρά για διαβητικούς αλλά και παγωτά ειδικά φτιαγμένα με βάση το ρύζι και την σόγια για ανθρώπους δυσανεκτικούς στο γάλα και τα παράγωγά του. Ιδιοκτήτης ο Massimiliano Ceci και σου σερβίρει χειροποίητο ιταλικό παγωτό με σπασμένα ελληνικά και ακαταμάχητη ιταλική προφορά. Στα + εκτός της καταπληκτικής κρέμα καταλάνα, πραλίνας και γεύσης μπισκότο, οι χειροποίητες γρανίτες με 100% φυσικό χυμό ή πολτό φρούτων εποχής.
Παρφέ. Η εταιρία ξεκίνησε τη ζαχαρένια της δραστηριότητα από την πόλη των Σερρών, το 1981. Πριν λίγα χρόνια εγκατέστησε τα ψυγεία της στη Λεωφόρος Νίκης και με θέα στη θάλασσα έχει γίνει ήδη αγαπημένο στέκι, που δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια μόλις ανοίξεις τον κατάλογό του. Το παγωτό που θα σου σερβίρουν στα τραπεζάκια έξω είναι απλώς υπερπαραγωγή. Με γεύσεις από γαλλική παττισερί, ιταλική αλλά και αμερικάνικη σχολή παγωτού και βελγική σοκολατερί, υπόσχεται να σας φτιάξει το υπόλοιπο της μέρας σας. Γιαούρτι με ροδάκινο και πορτοκάλι, βελγική σοκολάτα, κρέμα κροκάν και καρπούζι που μπορείτε να τα συνδυάσετε με υπέροχες βάφλες. Σκέτη αμαρτία.
*Παρφέ, Λεωφόρος Νίκης 77
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: I scream for ice cream