Featured

Η πιο αυθεντικά panasian απόλαυση στη Θεσσαλονίκη!

Ένα πραγματικό ταξίδι στην Ασία μέσα από την κουζίνας της χωρίς να κουνηθείς από τη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
η-πιο-αυθεντικά-panasian-απόλαυση-στη-θεσσαλο-531303
Parallaxi

To απόλυτο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης για να απολαύσεις μοντέρνα ασιατική κουζίνα καθώς και επιλογές Ελληνικής δημιουργικής κουζίνας.

Στο ισόγειο του ξενοδοχείου ΜΕΤ σχεδιασμένο από το κορυφαίο αρχιτεκτονικό γραφείο Andy Martin & Associates του Λονδίνου. Με μια cool, elegant και relaxed ατμόσφαιρα που πετυχαίνουν οι γραμμές και οι επιλογές υλικών και σχεδιασμού, μετά από αλλεπάλληλα ταξίδια και προσεκτική παρατήρηση σπουδαίων επιλογών στην Ινδονησία, το Χονγκ-Κονγκ και την Ταϊλάνδη, αποφεύγοντας τη χρήση στερεοτύπων που σου έρχονται στο νου στο άκουσμα των ασιατικών εστιατορίων, με επιλογή επίπλων, φωτισμού και αντικειμένων που εξασφαλίζουν τη διακριτικότητα, το στιλ αλλά και την ιδιωτικότητα μέσα από μια σειρά υπέροχα σεπαρέ. Ένα μείγμα κοσμοπολιτισμού και αρχιτεκτονικής ακροβασίας.

Υπέροχες ασιατικές δημιουργίες με γνώση και φαντασία σ’ ένα όμορφο και ποιοτικό περιβάλλον απογειώνουν τις αισθήσεις, προσφέροντας μια αξέχαστη gourmet εμπειρία. Ένα πλουραλιστικό μενού το οποίο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από shusi και άλλα ασιατικά πιάτα όπως black cod, Baby Chicken miso, πιάτα με ιαπωνικές γεύσεις και πρόκειται γενικά για μια πανασιατική γευστική εμπειρία. Υπέροχες ασιατικές δημιουργίες με γνώση και φαντασία σ’ ένα όμορφο και ποιοτικό περιβάλλον απογειώνουν τις αισθήσεις, προσφέροντας μια αξέχαστη gourmet εμπειρία.

Οραματιστής και καινοτόμος, μοντέρνος και κλασικός, ο Δημήτρης Τσανανάς είναι ένας chef που δημιουργεί και εμπνέεται από την Ελληνική και την Πανασιατική κουζίνα. Με εικοσιπενταετή εμπειρία στον τομέα της γαστρονομίας, δεν αποτελεί απλά κομμάτι της ξενοδοχειακής κουζίνας, αλλά είναι ένας από τους βασικούς δημιουργούς της.

Στα πιάτα του η Ελληνική παράδοση συναντά την νέα εποχή και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά.

Από την Ελλάδα στην Ασία οι εμπνευσμένες και πρωτότυπες συνταγές της Pan- Asian γαστρονομίας ξεχειλίζουν φαντασία και δυναμισμό, πάντα βασισμένες στα αυθεντικά πιάτα.

Τα μενού του The MET έχουν την υπογραφή του τα τελευταία δέκα χρόνια.

Με κεντρική φιλοσοφία το ”ξυπνά τις αισθήσεις” και επιλογές υλικών και συνδιασμών που καταφέρνουν να το κάνουν με απόλυτη επιτυχία, το Chan προσφέρει την απόλυτη κάρτα για μια αληθινή πανδαισία ασιατικής κουζίνας. Καλωσόρισμα με χτένια σε σάλτσα φυστικιού, spring rolls, υπέροχο ταρτάρ τόνου, shashimi τόνου, λαυράκι και σολωμού, τόνο τατάκι και γαρίδες τεμπούρα.

Σαλάτες δροσερές με πάπια, θαλασσινά, μια αναπάντεχη συνάντηση χοιρινού με καβούρι, χτένια κρυμμένα στις παρυφές φυλλωμάτων, θαυμάσια παντρεμένο μεσκλάν με γαρίδες.

Θεϊκά Bao Ban, Gyoza με γαρίδα, χταπόδι, βασιλικά καβουροπόδαρα, λαυράκι σάλτσα εσπεριδοειδώνκαι ponzu ή μοσχαράκι, foie gras, τρούφα, εσπεριδοειδή και ponzu.

Maki rolls με καπνιστός σολομός, αβοκάντο και Μανούρι, αλλά και ρολό Καλιφόρνια με καβούρι, μαγιονέζα, αβοκάντο, μαύρο σουσάμι υπέροχος πικάντικος τόνος με αγγουράκι,  σησαμέλαιο και σόγια.

Δοκιμάστε το ρολό ουράνιο τόξο με καβούρι, μαγιονέζα, αβοκάντο, τόνο, λαυράκι και σολομό ή εναλλακτικά το ρολό από καβούρι, σπαράγγι, Carpaccio Black Angus, μοσχαρίσιο φιλέτο και σάλτσα χελιού ή ακόμα καλύτερα με μελάνι σουπιάς, γαρίδες σχάρας, μαγιονέζα wasabi και psyche αυγοτάραχου.

Αν αγαπάτε το σολωμό, χειροποίητος καπνιστός σολομός με πιπέρι, chips κρεμμυδιού, μαγιονέζα, wasabi!

Ποικιλία από nigiri, δηλαδή ψάρι πάνω σε ρύζι με ξύδι και wasabi, πλατώ από σασίμι και Kushiyaki, λαχανικά, κρέας ή θαλασσινά σε σουβλάκι ψημένα στη σχάρα.

Στα κυρίως Μαύρος μπακαλιάρος Αλάσκας, Σολομός με γαρίδες και χτένια, Φιλέτο σολομού sous vide 48, Στήθος πάπιας σερβιρισμένο με μικρές πιτούλες και σάλτσα δαμάσκηνο, Μοσχαρίσιο rib eye taglliata με μανιτάρια, ή κοτόπουλο νανάκι.

Στις επιλογές του θα βρείτε γενναίες δόσεις ελληνικής κουζίνας δημιουργικά μεταμορφωμένης όπως χειροποίητα ραβιόλια, άγρια μανιτάρια, μοσχαρίσιο ζωμό και κρέμα Κρητικής γραβιέρας, ώριμο κατσικίσιο κορμό με ταρτάρ παντζαριού, ή ριζότο με γεμιστά κολοκυθάκια αυγολέμονο, χοιρινό κιμά και άνηθο και έναν υπέροχο μαύρος χοίρος Όλυμπου με ξινός τραχανά από αλεύρι Ζέας και λαχανικά.

Φινάλε με τιραμισού,  κρέμα γαλακτομπούρεκου με παγωτό καϊμάκι και sauce Anglaise, τάρτα αμυγδάλου με κρέμα πορτοκαλιού με Chantilli με βιολέτα με σάλτσα σοκολάτας και άλλες θεσπέσιες pastry επιλογές.

Μια ολιστική εμπειρία απόλαυσης στη δυτική είσοδο της πόλης σας περιμένει. Ο απόλυτος τρόπος για να γνωρίσει κανείς την κουζίνα της Ασίας, μια από τις πιο σπουδαίες κουζίνες του κόσμου μέσα από μια σπουδαία προσέγγιση σε ένα περιβάλλον βγαλμένο λες από τα καλύτερα αρχιτεκτoνικά περιοδικά του κόσμου.

 

Ώρες Λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή: 20:00 – 01:00 (τελευταία παραγγελία: 00:00)

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα