Ψησταριά η Διαγώνιος: Η παράδοση συνεχίζεται…

Το νέο πρόσωπο μιας σταθερής γευστικής αξίας στη Θεσσαλονίκη.

Σόνια Ταλαντινού
ψησταριά-η-διαγώνιος-η-παράδοση-συνεχ-941573
Σόνια Ταλαντινού

Με αέρα ανανέωσης υποδέχεται τη χειμερινή σεζόν η all time classic Ψησταριά η Διαγώνιος, που εδώ και 45 χρόνια γράφει ιστορία όχι μόνο στη γευστική, αλλά και την κοινωνική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης. Στην Πλατεία Φαναριωτών 2 και Στρατηγού Καλλάρη 13, το 1977 ξεκίνησε μια ιδέα γαστρονομική. Ήταν τόσο απλή στη σύλληψή της, αλλά και τόσο απαιτητική μέχρι να καταφέρει να γίνει μια αγαπημένη και must have αστική συνήθεια.

Κάτι, όμως, άλλαξε εδώ και λίγο καιρό. Με τα μαγαζιά της να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εστίασης της πόλης, η ομάδα των δημιουργών των Γλυκάνισου, Marea Sea Spirit, Stories και Iberico, τα αδέρφια Σταύρος και Χρήστος Σωτηρούδης μαζί με τον Θέοκτιστο Σαρασίδη αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον κ. Τσιμπέρη, μετά την αποχώρηση του κ. Χαντάκη, αναλαμβάνοντας το εμβληματικό εστιατόριο. Διατηρώντας, λοιπόν, τα συστατικά της μακρόχρονης επιτυχίας του, το οδηγούν στο μέλλον. Οι ίδιοι μάς μιλάνε για το νέο τους εγχείρημα.

Πώς αποφασίσατε να εντάξετε τη Διαγώνιο στη λίστα με τα μαγαζιά σας; Ήταν κάτι που προέκυψε περισσότερο, θα λέγαμε, παρόλο που δεν το είχαμε ποτέ στα  σχέδια μας, λόγω του ότι είναι μια ιστορική και πολύ πετυχημένη  επιχείρηση.

Φαινομενικά, η επιλογή δείχνει εύκολη και σίγουρη, από τη στιγμή που  μιλάμε για ένα αναγνωρισμένο και καταξιωμένο food brand 

name με ιστορία. Είναι, όμως, τόσο εύκολο όσο δείχνει; Όχι, δεν είναι  καθόλου εύκολο το εγχείρημα, γιατί καλούμαστε να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα στην οποία η επιχείρηση έχει συνηθίσει τους πελάτες της εδώ και σχεδόν μισό αιώνα!

Πώς σκοπεύετε να διαχειριστείτε το εστιατόριο, ώστε να μπει και η δική σας σφραγίδα σε αυτό; Τι αλλάζετε και τι αφήνετε ίδιο; Έχουμε την πρόθεση να σεβαστούμε απόλυτα την ιστορία του εμβληματικού εστιατορίου και να μην αλλάξουμε τον χαρακτήρα του και το μενού του. Η δική μας  σφραγίδα έχει ξεκινήσει να μπαίνει ήδη κι έχει να κάνει κυρίως με τη βελτίωση των υπηρεσιών του.

Θα επιδιώξετε να ακούσετε και την κακή κριτική ώστε να μπορέστε να αναβαθμίσετε τις υπηρεσίες του; Είναι από τα βασικά  χαρακτηριστικά μας, ότι ακούμε τις κακές κριτικές και ο κόσμος είναι αρκετά «άνετος» μαζί μας, γιατί είναι κάτι που το γνωρίζει καλά.

Ποιο είναι το μυστικό όταν αναλαμβάνεις ένα μαγαζί-θρύλο της πόλης; Ο σεβασμός στην παράδοση.

Πολύ πριν σκεφτείτε να εμπλακείτε στη Διαγώνιο, τι αγαπούσατε ή τι θέλατε να αλλάξετε ως πελάτες; Μια καλύτερη λίστα κρασιών.

Δοκιμασμένη συνταγή τη διατηρείς. Από την άλλη, το κοινό έχει γίνει πιο απαιτητικό και οι εποχές αλλάζουν δραματικά. Αυτό που σας οδηγεί σε σχέση με το status του μαγαζιού; Το κοινό όντως έχει γίνει πιο  απαιτητικό, αλλά σε σχέση με τη Διαγώνιο, αυτό που πιστεύουμε είναι ότι ο κόσμος ζητά τη σταθερότητα σε αυτό που απολαμβάνει εδώ.

Τι σημαίνει η Διαγώνιος για εσάς και πώς βλέπετε την πορεία της από εδώ και στο εξής; Η Διαγώνιος για εμάς δεν είναι ένα ακόμη μαγαζί μέσα στο γκρουπ μας. Η Διαγώνιος είναι ένα από τα ιστορικότερα  εστιατόρια της Ελλάδος. Είμαστε περήφανοι πλέον που συμμετέχουμε σε  αυτό και νιώθουμε τεράστια ευθύνη να συνεχίσουμε την ιστορία του με τον καλύτερο τρόπο.

Φωτογραφίες: Σοφία Λαμπρινοπούλου

*Διαγώνιος, Στρατηγού Καλλάρη 13, Τ. 231 026 0958, Facebook

Advertorial

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα