Σε αυτά τα εστιατόρια θα βρεις τα πιο εορταστικά πιάτα της πόλης για τα φετινά Χριστούγεννα

Η μαγεία των εορτών στο πιάτο σας

Χρυσάνθη Αρχοντίδου
σε-αυτά-τα-εστιατόρια-θα-βρεις-τα-πιο-εο-1255032
Χρυσάνθη Αρχοντίδου

Τα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης έχουν βάλει στα μενού τους τα πιο απολαυστικά γιορτινά πιάτα για φέτος τα Χριστούγεννα και σας περιμένουν στους ζεστούς χώρους τους για να τα γευτείτε!  

Σας παρουσιάζουμε τα πιο εορταστικά πιάτα της πόλης!

ΟΛΥΜΠΟΣ ΝΑΟΥΣΑ

Με φόντο την παραλία της πόλης, με τα θερμά λαμπιόνια να φωτίζουν τους ψυχρούς δρόμους, ο Όλυμπος Νάουσα, στο art nouveau κτίριό του, είναι έτοιμος να υποδεχθεί τον κόσμο και να του σερβίρει στο πιάτο, τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Τα μύδια ντολμά είναι ένα παραδοσιακό πολίτικο πιάτο, το οποίο ήρθε μαζί με τους πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη.

Στην αρχική του συνταγή, τα ωμά μύδια γέμιζαν με ρύζι, έκλειναν με σπάγκο και ψήνονταν στο φούρνο. Στη συνέχεια, όταν ήταν έτοιμα, οι άνθρωποι άνοιγαν τα μύδια και έτρωγαν το μαγειρεμένο ρύζι ως μεζέ, μαζί με το μύδι.

Ο βραβευμένος σεφ του εστιατορίου Δημήτρης Τασιούλας, δίνει μία διαφορετική πινελιά σε αυτήν την παραδοσιακή συνταγή, παρουσιάζοντας ένα βρώσιμο κέλυφος από μύδι, με ένα τραγανό πεντανόστιμο μελάνι σουπιάς, το οποίο γεμίζει με το πιο λαχταριστό ριζότο, με σαφράν και σάρκα από μύδι, κάνοντας την κάθε μπουκιά ένα συνονθύλευμα γευστικών απολαύσεων!

*Λεωφόρος Νίκης 5, Τ. 2314 404040, 2310 275715

ΤΡΥΓΗΤΗΣ

Στο φιλόξενο και ταυτόχρονα οικείο περιβάλλον του Τρυγητή, μίας σύγχρονης ταβέρνας στην περιοχή των Κωνσταντινουπολίτικων που προσφέρει την απόλυτη εμπειρία φαγητού και κρασιού, θα γευτείς πιο νόστιμα πιάτα φέτος τα Χριστούγεννα!

Σε αυτή τη γαστροταβέρνα, θα απολαύσεις μία πανδαισία από casual comfort πιάτα, μέσα από μία σύγχρονη προσέγγιση της ελληνικής δημιουργικής κουζίνας, τόσο της ηπειρωτικής όσο και της νησιώτικης χώρας, τα οποία ακολουθούν αυστηρά την εποχικότητα.

Στο μενού του φετινού γιορτινού τραπεζιού κλέβει τις εντυπώσεις το λαχταριστό αγριογούρουνο, το οποίο αποτελεί τον πιο ζουμερό γευστικό παράδεισο! Μαγειρεμένο με κρασί – δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά! – ο Τρυγητής, ακόμα και μέσα από τις συνταγές του, συνεχίζει να δείχνει την αγάπη του για τον οίνο. Τα δαμάσκηνα που συνοδεύουν το πιάτο αποτελούν μία αναζωογονητική φρουτώδη «παρέα» στο ζουμερό κρέας, ενώ ταυτόχρονα η πεντανόστιμη κρέμα τοπιναμπούρ Αλμωπίας ολοκληρώνει το γεύμα, απογειώνοντάς το!

*17ης Νοεμβρίου, Πυλαία, Τ.  2317 700903

IBERICO

Η δυτική είσοδος της πόλης έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια τη δυναμική που της αξίζει, με την παρουσία του IBERICO!

Σε μία ήσυχη περιοχή, δίπλα στο κέντρο, η αισθητική πολυτελείας του εστιατορίου, με καμβά την industrial αρχιτεκτονική, το μοντέρνο φωτισμό και την κάβα με περισσότερες από 280 διεθνείς και ελληνικές ετικέτες, αποτελεί την ιδανική επιλογή για το πιο λαμπερό και νόστιμο εορταστικό δείπνο.

Ο εορταστικός κατάλογος του IBERICO καλύπτει κάθε γευστική επιλογή, με ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού από 7 πιάτα, αποκλειστικά και μόνο για την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Ένα από τα κυρίως πιάτα του, το αργομαγειρεμένο μοσχαράκι, το οποίο συνοδεύεται από ζουμερές πατάτες fondant, πεντανόστιμη σάλτσα pepper, μανιτάρια και τρούφα, προκαλεί έναν γευστικό «οργασμό» στον ουρανίσκο, ενώ ταυτόχρονα απογειώνει το εορταστικό κλίμα!

*Νικ. Μάντζαρου 18 &, Κώττα Ρούλια, Τ. 2310 532800

ΒΑΡΥ ΠΕΠΟΝΙ

Στην «καρδιά» της πόλης, στην πλατεία Ναυαρίνου, στο μικρό στενάκι της Απελλού, κρύβεται ένας μεγάλος γαστρονομικός θησαυρός, με το όνομα Βαρύ Πεπόνι.

Στον μικρό και ήσυχο χώρο του εστιατορίου, μπορείς να απολαύσεις τη ζεστασιά του εορταστικού κλίματος και των πιάτων, που οι άνθρωποί του περιποιούνται με ιδιαίτερη φροντίδα τις ημέρες των Χριστουγέννων!

Στο Πεπόνι, φέτος τις γιορτές, μπορείς να γευτείς τον «παράδεισο» σε ένα πιάτο, σύμφωνα με όσους το έχουν δοκιμάσει, αλλά και τους δημιουργούς του.

Τα μάγουλα μόσχου με πουρέ κάστανο και σάλτσα χουρμά, έχουν κερδίσει το στοίχημα των Χριστουγεννιάτικων γεύσεων, αποτελώντας ένα από τα πιο γιορτινά πιάτα του εστιατορίου για φέτος. Συνοδευμένο από διακοσμητικά φρούτα του δάσους και πανέμορφα λουλούδια, αυτό το γκουρμέ πιάτο σε βάζει απευθείας στο εορταστικό mood!

*Απελλού 4, Τ. 2310 243332

ΚΙΤΣ ΚΑΙ Σ’ ΕΦΑΓΑ

Στο εστιατόριο της Ελένης και της Μαρίας θα απολαύσεις την αυθεντική, ελληνική, παραδοσιακή κουζίνα, με μία ιδιαίτερη αδυναμία και αγάπη για τις ηπειρώτικες γεύσεις, σε ένα μενού που διαμορφώνεται απόλυτα από την εποχικότητα των πρώτων υλών!

Το ηπειρώτικο στοιχείο δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και από το γιορτινό πιάτο του ΚΙΤΣ ΚΑΙ Σ’ ΕΦΑΓΑ, με την πιο απολαυστική Μπλατσαριά, η οποία ξεχωρίζει από τις πίτες του εστιατορίου στις επιλογές του κόσμου, που την προτιμά ξανά και ξανά, χειμώνα – καλοκαίρι!

Η Μπλατσαρόπιτα, είναι μία παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα, η οποία περιέχει μία ποικιλία από γευστικά λάχανα, όπως σέσκουλα, πράσα, λάπαθα, μυρώνια και καφκαλήθρες και η απόλαυση δεν τελειώνει εκεί!

Η λαχταριστή πίτα, φτιάχνεται με μπομπότα αντί για φύλλο και σερβίρεται με γαλοτύρι Ιωαννίνων και μελάτο αυγό, προκαλώντας μας πείνα και μόνο στην ιδέα.

Το εστιατόριο – διαμάντι της Ολύμπου, με την πίτα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Ηπείρου, μυρίζει ήδη Χριστούγεννα!

*Ολύμπου 89, Τ. 2315 519191

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα