Γευση

SKG TASTE ME: Λίγο κρασί, λίγη σοκολάτα και η Θεσσαλονίκη μας!

Moναδικές γευστικές εμπειρίες σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!

Parallaxi
skg-taste-me-λίγο-κρασί-λίγη-σοκολάτα-και-η-θεσσ-374778
Parallaxi
Photo by Arisa Chattasa on Unsplash

SKG TASTE ME, η νέα στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη.

Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.

Μοναδικά κρασιά σε μία μοναδική έκθεση στο Fyssalida

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την πρώτη εμφιάλωση του Château Nico Lazaridi, μια σειρά από εκδηλώσεις θα «ταξιδέψουν» μέσα στο 2019 την τέχνη του κρασιού της NICO LAZARIDI σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα: το ART & WINE ON THE MOVE!

Γιορτάστε στην Fyssalida τα 30 χρόνια του Château Nico Lazaridi, με τους πίνακες που κόσμησαν τις ετικέτες του, και όχι μόνο: ζήστε με μία δωρεάν γευστική δοκιμή, ένα μενού 5 πιάτων με την συνοδεία εκλεκτών οίνων της NICO LAZARIDI, αλλά και με προνομιακές τιμές σε όλες τις φιάλες NICO LAZARIDI, καθ’όλη την διάρκεια της έκθεσης!

Στο πρωτότυπο αυτό project που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κρασί με την τέχνη, οι ανά την Ελλάδα οινόφιλοι θα έχουν την εξαιρετικά σπάνια ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τους εντυπωσιακούς ζωγραφικούς πίνακες που έχουν κοσμήσει τις εμβληματικές ετικέτες του Château Nico Lazaridi. Tο ART & WINE ON THE MOVE συνοδεύουν μια σειρά από wine events, τα οποία “τρέχουν” καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε διάφορες ελληνικές πόλεις.

Με επίκεντρο την έκθεση των πινάκων, διοργανώνονται οινικές εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές και wine and dine events. Μια κινητή έκθεση με χρώματα, γεύσεις και αρώματα που δεν πρέπει να χάσετε!

Οι ετικέτες των οίνων της οικογένειας «Château» αποτελούν ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα καλλιτεχνικό “showcase”. Όλες τους απεικονίζουν πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους συγκεκριμένους οίνους. Το λευκό και το ερυθρό «Château» καθώς και το Rose Nico Lazaridi ανανεώνουν την ετικέτα τους κάθε επτά χρόνια, μια αλλαγή που συχνά σηματοδοτεί μεταβολές στο ίδιο το προϊόν.

Εμπνευσμένα από τα υπέροχα κρασιά και τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν, τα έργα αυτά εκτίθενται όλα αυτά τα χρόνια στους χώρους του οινοποιείου στην Αγορά της Δράμας. Όλοι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να τα θαυμάσουν κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι χάρη στην έκθεση ART & WINE ON THE MOVE, οι συγκεκριμένοι πίνακες εκτίθενται για πρώτη φορά εκτός του οινοποιείου!

*Η έκθεση θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη και το Fyssalida restaurant & Bar (Παγγαίου 4) από τις 22 ως και τις 31 Μαρτίου!

To Olicatessen γιορτάζει τη σοκολάτα στις 9 Απριλίου

Το αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων, σε ένα αφιέρωμα από το Olicatessen, στις 9 Απριλίου. Δοκιμάζοντας μερικές από τις καλύτερες ευρωπαϊκές και φυσικά ελληνικές σοκολάτες.

Δύο εκδηλώσεις αφιέρωμα στη σοκολάτα:

Βραδινή γευσιγνωσία σοκολάτας από τη Μίνα Αποστολίδη

Τρίτη 9 Απριλίου 19.15, στο πατάρι του Olicatessen.

Από το εργαστήριο της στις Βρυξέλλες, η Μίνα έρχεται στο πατάρι του Olicatessen και παρουσιάζει τα MINA Handmade Chocolates.

Γευόμαστε τις απίθανες δημιουργίες της Μίνας σε πραγματικό χρόνο και μας περιγράφει μία προς μία την ιστορία πίσω από κάθε σοκολάτα της.

Μυστικά, τεχνικές, τρόπους παρασκευής και εξέχουσες πρώτες ύλες.

Θα δοκιμαστούν και vegan-χορτοφαγικές σοκολάτες αλλά και οι ‘χρυσές’ σοκολάτες της, όπως Σεχραζάτ, Λαζούρες, Πατέ αλά Καταλάν, Chocorola και άλλες.

Ένα προσωπικό αφήγημα της Μίνας Αποστολίδη.

Αυτή τη γευσιγνωσία βάλτε την στο πρόγραμμα!

*Τρίτη 9 Απριλίου, στο πατάρι του Olicatessen (Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα), τηλ. 2313 030286.Περιορισμένη διαθεσιμότητα, μόνο με προ-κράτηση στο info@olicatessen.gr Ως θέμα γράφετε #MinaApostolidi 20ευρώ / άτομο, περιλαμβάνεται τη γευσιγνωσία σοκολάτας. Δείτε το Facebook event

Μυσταγωγία Σοκολάτας στο πατάρι του Olicatessen, από τη Γιάννα Μπαλαφούτη

Τρίτη 9 Απριλίου, στις 17.00, στο πατάρι του Olicatessen.

Τυφλή γευσιγνωσία με Ευρωπαϊκές σοκολάτες/ Μια διαδραστική εκδήλωση, αντί σεμιναρίου για να γευτείτε, να δοκιμάσετε, να μάθετε και να απολαύσετε μοναδικές ευρωπαϊκές σοκολάτες που έχουν όλες μια ιστορία να πουν.

Ο ουρανίσκος σας ταξιδεύει σε Ιταλία, Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Εσθονία και φυσικά Ελλάδα. 

Βήμα – βήμα πώς αξιολογούμε τη σοκολάτα και τη γεύση της. Αυτές οι σοκολάτες σας κλείνουν το μάτι!

Στο ρόλο του εισηγητή: Γιάννα Μπαλαφούτη 1ο μέρος: βήμα – βήμα γευσιγνωσία και αξιολόγηση σοκολάτας 2ο μέρος: τυφλή γευσιγνωσία

*Olicatessen Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2313 030286/Απαραίτητη κράτηση θέσης στο info@olicatessen.gr  /20ευρώ / άτομο, περιλαμβάνεται τη γευσιγνωσία σοκολάτας. Δείτε το Facebook event

Ανακάλυψε τη Θεσσαλονίκη μέσα από τα κρασιά της στο ΑνφανΓκατέ de Salonique!

Σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα στέκια της πόλης, στο ΑνφανΓκατέ de Salonique, θα βρεις κρασιά από τη Θεσσαλονίκη για να πιστέψεις – βλέποντάς το στο ποτήρι σου – ότι η συμπρωτεύουσα είναι μια οινική μητρόπολη.

«Θέλουμε επίσης, αφού δοκιμάσετε από τα πολλά υπέροχα κρασιά της πόλης μας, τα λίγα που χώρεσαν στην λίστα μας, να κινήσουμε την περιέργειά σας και να επισκεφθείτε τους παραγωγούς», αναφέρει ο οινολόγος, Ανέστης Χαϊτίδης.

«Είναι πραγματικά ευλογία για τον τόπο μας να έχει τόσο πολλά, τόσο φιλόξενα και τόσο όμορφα οινοποιεία. Τα περισσότερα μάλιστα σε εξαιρετικά όμορφες τοποθεσίες, η επίσκεψη των οποίων μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες δραστηριότητες. Το αμπέλι υπήρχε σχεδόν από πάντα στη Θεσσαλονίκη. Όλη η “καλή μεριά” της, που εκτείνεται από την Καλαμαριά έως και την Επανομή είχε πάντα αμπέλια. Οι πρόσφυγες αμπελουργοί γέμισαν με αμπέλια τις περιοχές της Μεσήμβριας και της Αγχιάλου, ενώ νεότερες φυτεύσεις έχουν αναδείξει τα μοναδικά οικοσυστήματα που ευνοούν την παραγωγή ποιοτικού κρασιού στις περιοχές που περιβάλλουν τις λίμνες της Βόλβη και του Αγ. Βασιλείου (Όσσα, Ασκός, Βερτίσκος, Αδάμ)».

«Η Θεσσαλονίκη είναι μητρόπολη του κρασιού και για 3 ακόμη λόγους», προσθέτει: «εδώ πραγματοποιείται ο μεγάλου κύρους Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης. Εδώ γεννήθηκε η έννοια των “Δρόμων του Κρασιού” στην Ελλάδα μέσα από την Ένωση των Οίνων Βορείου Ελλάδας και εδώ έχουμε τον μοναδικό αστικό/δημοτικό αμπελώνα, ο οποίος βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα νοτίως του Καυτανζογλείου. Τελικά, πόσο τυχαίο μπορεί να είναι ότι νομίζουμε ότι έχουμε και έναν οινολόγο-οινοποιό ως δήμαρχο;».

*Δοκίμασε κρασιά από τη Θεσσαλονίκη στο ΑνφανΓκατέ de Salonique (Αγίου Δημητρίου 159Α), 2310 247 307, facebook page

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γνωρίσουμε τον καφέ του Βιετνάμ στο Kafé Passion

Μια μοναδική εμπειρία καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα γνωρίσουμε τον καφέ του Βιετνάμ, της χώρας που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, και που οι κάτοικοι της διαθέτουν μια μοναδική παράδοση και κουλτούρα στην προετοιμασία του. Θα τον γνωρίσουμε και θα τον γευτούμε στο Kafe Passion.

*Τετάρτη 27 Μαρτίου και ώρα 18:30, στο Kafé Passion, Γωνία Αλεξάνδρου Σβώλου & Παλαιών Πατρών, Θέσεις περιορισμένες: Δηλώσετε συμμετοχή μέχρι Παρασκευή 22/3 στην: Epi Direct Λήδα Παπαδοπούλου, 2310 227 225.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα