Τα GingerBread Cookies που θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίσει Χριστούγεννα!

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις.

Parallaxi
τα-gingerbread-cookies-που-θα-κάνουν-το-σπίτι-σου-να-μυρ-530169
Parallaxi

Τι καλύτερο από την μυρωδιά από τα φρεσκοψημμένα Gingerbread cookies τις ημέρες των Χριστουγέννων στο σπίτι;

Η Έφη Ζοφέα, μία λάτρης της ζαχαροπλαστικής μοιράστηκε την τέλεια συνταγή. Ένα home baker κορίτσι που αναζητά γεύσεις και δοκιμάζει συνταγές, μοιράζεται με τους αναγνώστες της Parallaxi τις Brown Sugar Recipes!

Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο Facebook και στο Instagram της επίσης!

Υλικά :

145 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 150 g καστανή ζάχαρή 200 g μελάσα 1 αυγό 1 κουτ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 440 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ.γλυκού baking soda 1 κουτ.γλυκού αλάτι 1 κουτ.σούπας Τζίντζερ ½ κουτ.σούπας Μοσχοκάρυδο 1 κουτ.σούπας Κανέλα

Εκτέλεση:

To βούτυρο και το αυγό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα μπολ χτυπάω το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στην συνέχεια προσθέτω την ζάχαρη, το αυγό , το εκχύλισμα βανίλιας και την μελάσα και ανακατεύω πολύ καλά.

Αν χρειαστεί με μια μαρίζ ξύνω τον πάτο του μίξερ μήπως έχει κολλήσει μέρος της ζύμης και συνεχίζω να χτυπάω με το μίξερ.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα στερεά υλικά (αλεύρι, σόδα, μπαχαρικά) και σιγά σιγά τα ρίχνω σε δόσεις μέσα στο μείγμα του πρώτου μπολ με το βούτυρο την μελάσα κτλ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.

Τυλίγω την ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, έπειτα με την βοήθεια πλάστη ανοίγω φύλλο αλευρώνοντας όπου χρειαστεί και κόβω με κουπάτ στο σχέδιο που θέλω.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 10’*

Για το γλάσο είτε μπορείτε να πάρετε έτοιμο στα χρώματα που θέλετε διαφορετικά μπορείτε να φτιάξετε δικό σας

Υλικά για γλάσο (royal icing):

80 gr ασπράδι αυγού παστεριωμένο (υπάρχει σε όλα τα super markets) Λίγο αλάτι 1 κ.γ Υγρή βανίλια 350 gr ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα ασπράδια για 2-3’ μαζί με το αλάτι να γίνουν μαρέγκα, μετά προσθέτω την βανίλια και σιγά σιγά την κοσκινισμένη άχνη . Συνεχίζω να χτυπάω το γλάσο μου μέχρι να γυαλίσει, αφού ετοιμαστεί το χωρίζω σε διάφορα μπολάκια και το χρωματίζω με χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Καλή επιτυχία !!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε εύκολα τα πιο μυρωδάτα μπισκότα λεμονιού!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ τις συνταγές της ΕΔΩ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα