Φτιάξε εύκολα τα πιο μυρωδάτα μπισκότα λεμονιού!
Στο σπίτι, εύκολα και απλά.
Μια συνταγή για τα πιο μυρωδάτα μπισκότα λεμονιού μοιράστηκε μαζί μας η Έφη Ζοφέα, μία λάτρης της ζαχαροπλαστικής. Ένα home baker κορίτσι που αναζητά γεύσεις και δοκιμάζει συνταγές, μοιράζεται με τους αναγνώστες της Parallaxi τις Brown Sugar Recipes!
Περισσότερες συνταγές θα βρείτε στο Facebook και στο Instagram της επίσης!
ΥΛΙΚΑ:
Ξύσμα από ένα λεμόνι 2 αυγά Χυμό από μισό λεμόνι 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1,5 κουτ. γλυκού baking powder 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 230 γρ. ζαχαρη κρυσταλλική 100 γρ. άχνη ζάχαρη 1 κουτ. γλυκού βανίλια εκχύλισμα 160 γρ. Βούτυρο 1 πακέτο των 200 γραμμαρίων τυρί κρέμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Το βούτυρο και τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου γι’αυτό θα πρέπει να τα έχουμε εκτός ψυγείο περίπου 2 ώρες πριν ξεκινήσουμε τα μπισκότα. Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι το baking και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπoλ ρίχνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με την ζάχαρη την κρυσταλλική προσθέτουμε τα αυγά το ξύσμα το κ το χυμό από το λεμόνι, το εκχύλισμα βανίλιας καθώς κ το τυρί κρέμα. Αφού το μείγμα γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι το αλάτι κ το baking. Σκεπάζω τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζω ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Με την βοήθεια ενός σκουπ παγωτού πλάθω μπαλάκια τα οποία τα ρολάρω σε ζάχαρη άχνη και τα τοποθετώ σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνω στους 170 για 20′ αέρα βγαίνουν περίπου 20 μπισκότα
Tip: Αν θέλω τα μπισκότα να έχουν κίτρινο χρώμα προσθέτω στο μείγμα πριν ρίξω το αλεύρι κίτρινο βρώσιμο χρώμα ζαχαροπλαστικής περίπου 7 σταγόνες.
Καλή επιτυχία!