TASTE ME: Η Μαριγούλα έρχεται στο Πανόραμα

Όλες οι νέες γαστρονομικές ειδήσεις της πόλης!

Parallaxi
taste-me-η-μαριγούλα-έρχεται-στο-πανόραμα-420908
Parallaxi

SKG TASTE ME, η νέα στήλη της Parallaxi. H ομάδα του parallaximag.gr συγκεντρώνει τα γαστρονομικά νέα της εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη. Events, openings, γευσιγνωσίες και ειδικά μενού που μπορείτε να απολαύσετε ή γευστικές εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε. Γιατί τα πραγματικά MUST της γαστρονομικής σκηνής στη Θεσσαλονίκη, ανεβαίνουν μόνο εδώ.

Ένα θρυλικό εστιατόριο της Χαλκιδικής απόψε στο Mare e Monti! 

Tο Mare e Monti υποδέχεται την θρυλική Μαριγούλα του Πολυγύρου σε μια άκρως γευστική συνάντηση απόψε  Τρίτη 19 Μαρτίου!!!

Ένα αντιπροσωπευτικό μενού του αγαπημένου και βραβευμένου εστιατορίου της Χαλκιδικής με λαχανίδα με καραμελωμένη πανσέτα, ντοματίνια με καυκαλύθρα και μυρώνια και κατσικίσιο τυρί, ρεβύθια με ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο, μεδούλι μόσχου με γαρίδα και μαύρο ταραμά, λαυράκι με κρούστα ψωμιού, τράγο με μελιτζάνες!

Μια γενναία δόση δημιουργικής κουζίνας βουνού και θάλασσας για μια νύχτα, την αποψινή στο Πανόραμα.

Κρατήσεις: Βενιζέλου 13 Πανόραμα, τηλ  231 034 3344

Μια ξεχωριστή γνωριμία με οίνους του Νέου Κόσμου, από Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Νότιο Αφρική, Παναμά, θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε σε ένα ιδιαίτερο δείπνο, το οποίο διοργανώνει το Daios Bar Restaurant σε συνεργασία με την εταιρεία Genius in Gastronomy στις 28 Μαρτίου.

Το Daios Bar Restaurant, βρίσκεται στο boutique ξενοδοχείο Daios Luxury Living, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης πάνω στην θάλασσα, μόλις μερικά μέτρα από τον Λευκό Πύργο.

Mε πολυάριθμες διακρίσεις στον χώρο του κρασιού και της εστίασης, η Genius in Gastronomy και ο βραβευμένος sommelier, Γιώργος Λούκας, φέρνουν την εμπειρία τους στα κρασιά νεοκοσμίτικου στυλ στον μοναδικό χώρο του Daios Bar Restaurant. Eνώνοντας τις δυνάμεις τους με τον ταλαντούχο σεφ του Daios Bar Restaurant συνταιριάζουν έξι ξεχωριστά πιάτα, με έξι διαφορετικές ετικέτες που αναδεικνύουν την ιδιαιτερότητά του Νέου Κόσμου.

Τα συγκεκριμένα κρασιά χαρακτηρίζονται από την φρεσκάδα, την ελευθερία και καινοτομία στον χώρο του οίνου. Το κάθε κρασί ξεχωριστά ενσαρκώνει την εξωστρέφεια και πρωτοπορία που διακρίνει τους οινοχόους από αυτές τις συναρπαστικά εξωτικές χώρες.

Η τιμή ανά άτομο 59 ευρώ (περιλαμβάνει δείπνο με 6 πιάτα).

ΜΕΝΟΥ

CEVICHE ΦΑΓΚΡΙ

Αρωματικό ξύδι Kalamansi, Φρέσκος Κόλιανδρος, Sumac και Αγουρέλαιο Χαλκιδικής

Metis Sauvignon Blanc, Klein Constantia, South Africa 2015

ΚΑΠΝΙΣΤΌ ΧΈΛΙ

Πίκλα Κόκκινου Λάχανου, Σάλτσα Lemongrass

Ροές, Chardonnay, Οινότροπαι, Μεσσηνία 2017

ΦΡΈΣΚΟ ΓΕΜΙΣΤΌ ΖΥΜΑΡΙΚΌ

Mε Τρία Τυριά, Σάλτσα Φυστικοβούτυρο, Λάδι Κόλιανδρου

Black Cottage Rosé, Pinot Noir, Two Rivers, Nέα Ζηλανδία 2017

ΦΙΛΈΤΟ ΠΑΠΙΑΣ SOUS-VIDE

Πουρές Γλυκοκολοκύθας, Σάλτσα από Αγριοκέρασα

Gnarly Dudes, Shiraz, Two Hands, Αυστραλία 2015

ΦΙΛΈΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ TATAKI

Πουρές Παστινάκι, Béarnaise με Λευκή Σοκολάτα Valrhona

Doña Silvina Reserva, Malbec, Bodegas Krontiras, Αργεντινή 2010

GANACHE BITTER ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ VALRHONA

Κρέμα Αβοκάντο και Μπανάνας, Σάλτσα Bitter Σοκολάτας

Transcontinental Rum Line, Μysterious Distillery Somewhere in Panama, Παναμάς

*Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 21:00 στο Daios Bar Restaurant, στο ξενοδοχείο Daios Luxury Living Hotel, Λεωφόρος Νίκης 59. Για κρατήσεις ή πληροφορίες επικοινωνήστε με τον κ. Θοδωρή Παλιακίδη στο 2311 180005 ή ηλεκτρονικά στο [email protected].

Έρχεται μια ανεπανάληπτη γαστριμαργική εμπειρία! 

48 εκδηλώσεις στη ‘Gourmet Exhibition‘ που αναδεικνύουν τα ελληνικά προϊόντα!

Γευσιγνωσίες, σεμινάρια, ανοιχτές συζητήσεις, παρουσιάσεις.

Η αφρόκρεμα των Ελλήνων παραγωγών θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για 3 ολόκληρες ημέρες, 6,7 και 8 Απριλίου, 2019 στην Αποθήκη Γ’ στο λιμάνι. Η 3η Gourmet Exhibition συγκεντρώνει παραγωγούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την δημιουργία του Ελληνικού brand name. Ρίχνουμε τοίχους και χτίζουμε γέφυρες. Χτίζουμε συνεργασίες, επιμορφώνουμε εμπόρους και κοινό, δοκιμάζουμε προϊόντα και μαθαίνουμε την ιστορία τους, την καινοτομία και τα μυστικά τους.

Σε λειτουργία το δημοφιλές Olive Bar, το πρώτο στην Ελλάδα, όπου θα γίνονται και φέτος οι γευσιγνωσίες των ελαιολάδων και ελιών από τους πιστοποιημένους γευσιγνώστες Μαρία Κατσούλη, Κώστας Τερτιβανίδης, Κική Ζηνοβιάδου, Οδυσσέα Βλαχάβα και Κυριακή Παναγιώτου. Όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Undefine

Νέος χώρος γευσιγνωσιών το Deli Bar στο οποίο μεταξύ άλλων, θα δοκιμάσετε μέλια, ροφήματα, σοκολάτες, παγωτά, τουρσιά και αλείμματα, σαρακοστιανές νοστιμιές και άλλα πολλά προϊόντα της έκθεσης με τους Γιάννα Μπαλαφούτη, Γιάννη Μπουροδήμο, Σύλβια Κουμεντάκη και τον Θεόδωρο Παστουρματζή. Όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Οι Τράπεζες Γευσιγνωσίας όπου παντρεύονται χορτοφαγικά προϊόντα σε ευφάνταστους συνδυασμούς με την Ελένη Ψυχούλη, δοκιμάζονται παραδοσιακά γλυκίσματα από κάθε γωνιά του τόπου μας με την Ιωάννα Σταμούλου, αλλά και τιμάταιε το νησί της Λήμνου, ως ένας ξεχωριστός γαστρονομικός παράδεισος. Πληροφορίες ΕΔΩ.

Η Μίνα Αποστολίδη έρχεται από το Βέλγιο και μας μιλά για τις σοκολάτες της. Στο τέλος τη παρουσίασης θα έχουν τη δυνατότητα, όσοι επιθυμούν, να αγοράσουν λίγα τεμάχια μιας και δε μπορούν να βρεθούν όλα τα προϊόντα της Mina Handmade Chocolate, πουθενά αλλού στη Θεσσαλονίκη. Σεμινάρια για κάθε ενδιαφέρον, όπως παρασκευή φυσικών καλλυντικών και σαπουνιών, food-styling, γαστρο-τουρισμός και τυποποίηση. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό που έρχεται στην έκθεση χωρίς επιπλέον κόστος.

Κορυφαίο γεγονός της έκθεσης, τα Βραβεία Κοινού και τα Specialist Awards. Στα Specialist Awards, πέντε ειδικοί από το χώρο της γαστρονομίας (Γιώργος Πίττας, Νικολέτα Μακρυωνίτου, Αλεξάνδρα Ανθίδου, Ελένη Ψυχούλη, Ιωάννα Σταμούλου) αξιολογούν τα καλύτερα προϊόντα και βραβεύονται Κυριακή στις 20.00 στην Αποθήκη Γ’.

Ενα ανεπανάληπτο γαστρονομικό ταξίδι!

www.gourmetexhibition.com

https://www.facebook.com/pg/gourmetexhibition/

Ένα δείπνο για καλό σκοπό! 

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Κέντρου Unesco για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια και της Εταιρείας Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών, μας προσκαλούν σε δείπνο για ένα γαστρονομικό ταξίδι στη γεύση της παράδοσης με ομιλία της κας Βίκυς Χατζηβασιλείου για την Μεσογειακή Διατροφή.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, ώρα 20:30 Αίθουσα Grand Pietra του Porto Palace Hotel

Live Cooking : Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Chef’s Club Thessaloniki

Live Music : Passa tempo

*Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την Κατασκήνωση Νέων που διοργανώνει το Κέντρο Unesco.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Με την συνεργασία του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ Σύνδεσμος Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ

Τιμή πρόσκλησης 40€

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα