TASTE: Τα επιδόρπια με φρούτα επέστρεψαν πανηγυρικά
Plus μία φανταστική συνταγή να γεμίσει φρεσκάδα και γλύκα τον ουρανίσκο σας.
Επέστρεψαν τα φρούτα πανηγυρικά στο τραπέζι μας με ολοένα και περισσότερα μενού εστιατορίων αλλά και στο σπίτι, να τα τοποθετούν πρώτα πρώτα στην λίστα του πάνθεον των επιδορπίων. Χρώμα, φρεσκάδα αλλά και υγιεινή γλύκα πλούσια διατροφικής αξίας αντικαθιστά πλέον τα βαριά παραδοσιακά γλυκά.
Από τα ψιλοκομμένα φρούτα εποχής σε γυάλινα βαζάκια με μία μπάλα παγωτό ή ακόμα καλύτερα με μία γεμάτη κουταλιά αρωματισμένο γιαούρτι έως θρυμματισμένα μπισκότα ολικής άλεσης με μαρμελάδα και τυρί κρέμα, τα pancakes γίνονται ανάλαφρα με μέλι και φρούτα. Αλλά και τα φρούτα αυτούσια γίνονται εξαιρετικά επιδόρπια – πρωταγωνιστές. Εμείς δοκιμάσαμε μία εξαιρετική ιδέα με ψητά ροδάκινα και δίνουμε την συνταγή παρακάτω. Τολμήστε και αντικαταστήστε την σοκολάτα. Καιρός είναι!
Ψητά ροδάκινα παρφέ με μαρμελάδα και γιαούρτι
Θα χρειαστείτε: 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας φράουλα ή μαρμελάδα βατόμουρου 1 κούπα σμέουρα 1 κούπα βατόμουρα (μισή κούπα αν είναι μεγάλα) 4 ροδάκινα 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 κούπα γιαούρτι
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού και την μαρμελάδα. Προσθέστε τα σμέουρα και τα βατόμουρα. Αφήστε να σταθεί τουλάχιστον 5 λεπτά. Κόψτε τα ροδάκινα στην μέση βγάζοντας τα κουκούτσια. Αλείψτε τις πλευρές με ελαιόλαδο. Ψήστε σε τηγανάκι σχάρας σε μέτρια φωτιά μέχρι να εμφανιστούν τα σημάδια της σχάρας, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάτε κρύα την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένας απαλός βελούδινος αφρός-κρέμα. Βγάλτε τα ροδάκινα από την σχάρα και σερβίρετε με μία γεμάτη κουταλιά από το μείγμα της μαρμελάδας και έπειτα του γιαουρτιού σε στρώσεις.