Κινηματογράφος

Η ταινία του Netflix που είδα «χωρίς ανάσα»

Η αστυνομική γαλλική ταινία που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς.

Νίκος Γκάγιας
η-ταινία-του-netflix-που-είδα-χωρίς-ανάσα-904802
Νίκος Γκάγιας

Η αναζήτηση μιας καλής ταινίας στο Netflix είναι πια ένας ατελείωτος μαραθώνιος. Έχεις αναρωτηθεί πόσες φορές έχεις scrollάρει ατελείωτα με αποτέλεσμα να αποκοιμηθείς στον καναπέ σου; 

Βέβαια δεν θα πω ότι έχεις άδικο- δίκιο έχεις και μάλιστα μεγάλο καθώς οι καλές ταινίες της πλατφόρμας είναι δυσεύρετες και μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. 

Επομένως αν κάποια φορά τύχει και δεν σε πάρει ο ύπνος στη μέση του φιλμ, τότε ενδεχομένως μιλάμε για μία αξιοπρεπή (αν όχι καλή) ταινία.

Πρόσφατα (αν και έχει καιρό που κυκλοφόρησε) παρακολούθησα την γαλλική αστυνομική ταινία του Netflix, «Χωρίς Ανάσα». Δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι που θα θυμάστε για καιρό αλλά βλέπεται πολύ εύκολα. Σ’ αυτό βοηθάει και η μικρή διάρκεια της, καθώς κρατάει μόνο 96 λεπτά.

Η ζωή του διεφθαρμένου αστυνομικού κέντρισε για καιρό το ενδιαφέρον των θεατών και η έντονη πλοκή της ταινίας την έφτασε στο top10 του ελληνικού Netflix για αρκετές μέρες.

O Franck Gastambide υποδύεται τον Τομά, έναν διεφθαρμένο αστυνομικό στην εγκληματολογική υπηρεσία.

Τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται δύσκολα για εκείνον όταν στον δρόμο για το νεκροτομείο, όπου έχει πεθάνει η μητέρα του θα εμπλακεί σ’ ένα τροχαίο δυστύχημα. Αντί να πάρει τηλέφωνο την αστυνομία, εκείνος επιλέγει να πάρει μαζί του το πτώμα και να το εξαφανίσει μ’ έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Όμως, αυτό που δεν ξέρει είναι πως ο άνθρωπος που έχει σκοτώσει κρύβει ένα κλειδί το οποίο θέλουν πολύ επικίνδυνοι άνθρωποι. Έτσι θα μπλεχτεί σ’ ένα ανθρωποκυνηγητό για να μπορέσει να επιβιώσει.

Η ταινία στην πραγματικότητα αποτελεί το 3ο remake ενός κορεάτικου αστυνομικού θρίλερ με τίτλο «A Hard Day» του 2017 σε σκηνοθεσία του Kim Seong Hun έκανε πρεμιέρα στις Κάννες.

Υπάρχουν διάφορες ταινίες-δράσης. Κάποιες ποντάρουν στο μυαλό, ενώ άλλες στη δράση. Η συγκεκριμένη δεν θα σε κάνει να συμπάσχεις με τον πρωταγωνιστή υπερβολικά, καθώς γνωρίζεις από τα πρώτα λεπτά πως ο Τόμα δεν είναι ο “καλός” αστυνομικός που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να σωθούν. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που θα νιώσεις άγχος για εκείνον, αλλά αυτές οι στιγμές θα είναι ελάχιστες. 

Αν θες να δεις κάτι που δεν θα σε κάνει να βαρεθείς και να κοιμηθεί, το «Χωρίς Ανάσα« είναι μία καλή επιλογή για σένα.

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα