Ελλάδα

Κομοτηνή: Ανήλικος πετά ψηλά ένα γατάκι και το κλωτσά στον αέρα

Έχει ταυτοποιηθεί ένας 14χρονος και σε βάρος του επιβλήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις - Οι φίλοι του τον χειροκροτούσαν - Δείτε το βίντεο 

Parallaxi
κομοτηνή-ανήλικος-πετά-ψηλά-ένα-γατάκ-911669
Parallaxi

Ένα ακόμα περιστατικό κακοποίησης ζώου και συγκεκριμένα μίας γάτας, καταγράφεται και μάλιστα δημόσια, προκειμένου κάποιοι να δείξουν πόσο «θάρρος» και «γενναιότητα» διαθέτουν εναντίον ανυπεράσπιστων, αθώων και άκακων ζώων.

Στο αποτρόπαιο βίντεο που κυκλοφόρησε μέσω του Instagram story με τοποθεσία την Κομοτηνή, ακούγονται μάλιστα και επιδοκιμασίες και επευφημίες για τη «μαγκιά» του 14χρονου από νεαρούς και νεαρές που μάλλον επικροτούν την απαράδεκτη συμπεριφορά του νεαρού.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, ένας νεαρός πετάει με τα χέρια του ένα γατάκι σε μεγάλο ύψος και στη συνέχεια το κλωτσάει πριν αυτό πέσει στο έδαφος, ενώ οι φίλοι του, που καταγράφουν το περιστατικό, τον χειροκροτούν.

Το συμβάν κατήγγειλε δημόσια και η σελίδα Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής, με ανάρτηση του σχετικού βίντεο στο Facebook. Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το νόμο 4039/2012, η κακοποίηση των ζώων είναι ποινικό αδίκημα και πλέον θεωρείται αυτεπάγγελτα διωκόμενο έγκλημα, δηλαδή η εισαγγελία ασκεί απευθείας τη δίωξη με βάση τη νομοθεσία χωρίς να προαπαιτείται έγκληση η μήνυση από κάποιον. Επομένως, οι αρχές οφείλουν να ερευνήσουν το συμβάν.

Ταυτοποιήθηκε 14χρονος

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και όπως αναφέρεται σε αυτή έχει ταυτοποιηθεί ένα 14χρονος και σε βάρος του επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

“Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό υλικό, που αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναπαράγεται από ιστοσελίδες του διαδικτύου, να κρατάει ζώο συντροφιάς (γάτα) και να το πετάει στον αέρα.

Την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής και σε βάρος του εν λόγω ατόμου επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις ενώ παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.”

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα