Ένα ελληνικό μέλι ανάμεσα στα καλύτερα παγκοσμίως
3 Αστέρια, για το Θυμαρίσιο Μέλι τους σε έναν απαιτητικό διαγωνισμό στο Λονδίνο.
Με έδρα το Ομορφοχώρι Λάρισας, μία μελισσοκομική οικογενειακή επιχείρηση, κατάφερε να διακριθεί σε έναν από τους σπουδαιότερους και πιο έγκυρους διαγωνισμούς που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Λονδίνο μεταξύ 12.366 προϊόντων και να κερδίσει το σημαντικότερο βραβείο: 3 Αστέρια, για το Θυμαρίσιο Μέλι της.
Ο λόγος για το μέλι «ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ» το οποίο πλέον κατατάσεται ανάμεσα στους κορυφαίους νικητές του διαγωνισμού Great Taste Awards 2017.
Τα προϊόντα δοκιμάστηκαν και κρίθηκαν με τυφλή γευστική δοκιμή από περισσότερους από 500 κριτές μεταξύ των οποίων βρίσκονταν διακεκριμένοι σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων, υπεύθυνοι πολυτελών ξενοδοχείων, δημοσιογράφοι γαστρονομίας, συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, food bloggers και ιδιοκτήτες delicatessen καταστημάτων.
Το Θυμαρίσιο Μέλι «ΜΕΛΕΑΓΡΟΣ» απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από την κριτική επιτροπή, όπως:
«Υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα και σαγηνευτικό άρωμα που συνοδεύεται από μια έντονη μελωδική γεύση θυμαριού που πλημμυρίζει διαρκώς τον ουρανίσκο. Λιακάδα μέσα σε ένα βάζο».
Ποιό είναι όμως το μέλι που κατάφερε να διακριθεί και να γοητεύσει τους αυστηρούς κριτές του διαγωνισμού;
Ο Μελέαγρος είναι μια σχετικά νέα, οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2014 και με βάση της την ελληνική φύση στοχεύει στην παραγωγή και διάθεση άριστης ποιότητας μελιού, όπως ακριβώς αποθηκεύεται στην κυψέλη από τις μέλισσες. Ως μελισσοκομική επιχείρηση βασίζουν όλη την διαδικασία παραγωγής στο σεβασμό και την φροντίδα χρησιμοποιώντας μεθόδους φιλικές τόσο προς το περιβάλλον όσο και προς τις ίδιες τις μέλισσες. Συνεργάζονται με μεγάλα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας και κατά την τυποποίηση εφαρμόζουν όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας.
Τα προϊόντα ξεχωρίζουν εκ πρώτης όψεως για το ιδιαίτερο design τους το οποίο μέσα από την απλότητα των γραμμών του και την ιδιαιτερότητα των επιμέρους λεπτομερειών του αναδεικνύουν με τον πλέον σύγχρονο τρόπο το ιδιαίτερο αυτό δώρο της φύσης, το μέλι, το οποίο είναι και ο βασικός πρωταγωνιστής. Μάλιστα έχουν αποσπάσει και σχετικό βραβείο στα Detrop Boutique 2016 του Best packaging and design award.
Εκτός από το Μέλι Θυμαριού Μελέαγρος το οποίο διακρίθηκε, η μελισσοκομική της Λάρισας παράγει και διαθέτει επίσης το Μέλι Ελάτης και το Μέλι Δάσους. Το πρώτο συλλέγεται συλλέγεται στα παρθένα ελατοδάση της οροσειράς της Πίνδου, από την περιοχή του Περτουλίου και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία ενώ βασικό του χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως δεν κρυσταλλώνει εξαιτίας του χαμηλού ποσοστού γλυκόζης. Από την άλλη το Μέλι Δάσους συλλέγεται από τους πρόποδες του όρους Κίσσαβος ενώ έχει υψηλή διατροφική αξία και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.
Το θυμαρίσιο μέλι που διακρίθηκε και στον διαγωνισμό, συλλέγεται από επιλεγμένους θυμαρότοπους της ηπειρωτικής Ελλάδας και με το ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα του πλέον μπορεί να “περηφανεύεται” ως ένα από τα καλύτερα παγκοσμίως.
Βρείτε το στο Facebook.