Life

Μια ομάδα μας γυμνάζει σε υπαίθριους χώρους της πόλης

Μια ομάδα έρχεται να σας βάλει σε φόρμα πηγαίνοντάς σας σε πέντε όμορφα σημεία της πόλης, συνδυάζοντας την βόλτα με την άσκηση.

μια-ομάδα-μας-γυμνάζει-σε-υπαίθριους-χ-96783

8

Σας αρέσει να αθλείστε κι αγαπάτε τους όμορφους εξωτερικούς χώρους της Θεσσαλονίκης; Μια ομάδα έρχεται να σας βάλει σε φόρμα πηγαίνοντάς σας σε πέντε σημεία της πόλης, συνδυάζοντας την βόλτα με την άσκηση.

Η Physis Outdoor Training είναι μια ομάδα που οργανώνει προγράμματα άσκησης στην πόλη, επιλέγοντας όμως υπαίθριους χώρους που συνδυάζουν χώρο άσκησης και φυσικό περιβάλλον, κάτι που «μας δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και απόδρασης από την καθημερινότητα». Τα σημεία που έχουν επιλεχθεί για αυτόν τον σκοπό είναι χαρακτηριστικά ο κήπος του νερού στη Νέα Παραλία (τέλος Πέτρου Συνδίκα με Μ. Αλεξάνδρου), η Μαρίνα της Κρήνης (Καλαμαριά), το Φράγμα Θέρμης, τα Βασιλικά και ένας υπαίθριος χώρος στο Πανόραμα που προστέθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα.

5

Η Physis Outdoor Training ξεκίνησε να πραγματοποιεί οργανωμένα προγράμματα άσκησης πριν από 5 χρόνια, το 2011. Η ομάδα της Physis αρχικά ξεκίνησε από τους Αλέξανδρο Σκεπαριανό και Μάριο Χατζίκα. Έπειτα προστέθηκαν κι άλλοι γυμναστές και προπονητές. Πλέον, η ομάδα της Physis πλαισιώνεται από διατροφολόγο, ορθοπεδικό και φυσικοθεραπευτή ώστε να αποτελεί μια ολοκληρωμένη και άρτια επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα.

Όπως αναφέρει η ομάδα, «Όντας οι ίδιοι λάτρεις της υπαίθριας άσκησης και γνωρίζοντας τα πλεονεκτήματα της, σκεφτήκαμε πως θα άξιζε να συγκροτήσουμε μία ομάδα γυμναστών, με κοινή φιλοσοφία και αγάπη για την υπαίθρια άσκηση, όπου σε συγκεκριμένους εξωτερικούς χώρους να πραγματοποιούνται οργανωμένα προγράμματα υπαίθριας άσκησης, δίνοντας την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν, να δοκιμάσουν μια νέα εμπειρία στον χώρο της άσκησης και αναψυχής αλλά και να αποδράσουν από την καθημερινότητα των κλειστών χώρων.»

3

Οι προπονήσεις υπαίθριας άσκησης της Physis, απευθύνονται σε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης, φύλου και ηλικίας, μιας και βασίζονται στο επίπεδο και στις δυνατότητες του καθενός ξεχωριστά. Οι ώρες προπόνησης ξεκινούν από τις 8.00 μέχρι τις 22.00 καθημερινά και από τις 9.00-18.00 το Σαββάτο, ενώ σε όλες τις ώρες πραγματοποιούνται προγράμματα παράλληλα. Το πρόγραμμα παραμένει σταθερό όλες τις εποχές του χρόνου, μιας και οι χώροι που έχουν επιλεγεί δίνουν την δυνατότητα προστασίας από καιρικά φαινόμενα όπως είναι η βροχή και ο ήλιος.

1

Στα προγράμματα προπονήσεων της Physis Outdoor Training θα συναντήσετε κυρίως ασκήσεις που προέρχονται από τον χώρο του Fitness αλλά και από διάφορα αθλήματα, όπως στίβος, tennis, basket και volley, συνθέτοντας έτσι μία αποτελεσματική και παράλληλα ευχάριστη αθλητική δραστηριότητα. Υπάρχουν τμήματα όπου πραγματοποιούνται προγράμματα Cross Training, TRX, Kettlebell, Running, Cycling, Triathlon και Swimming, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθενται προγράμματα άσκησης όπως είναι η Yoga και το Pilates. Τα προγράμματα άσκησης είναι διαφορετικά σε κάθε προπόνηση και βασίζονται στις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε ασκούμενου.

7

Η Physis Outdoor Training πρόσθεσε εδώ και λίγο καιρό και ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα που αφορά την υπαίθρια άσκηση σε μικρά παιδιά. Κάθε χρόνο μάλιστα οργανώνονται διάφορες δραστηριότητες, ενώ στο διάστημα που έρχεται θα γίνει περίπατος και εκδρομή με ποδήλατα στην πόλη μας αλλά και παιχνίδι paintball.

2

Το κόστος των προγραμμάτων εξαρτάται από τις υπηρεσίες που επιθυμεί ο κάθε ασκούμενος. Οι χαμηλότερες τιμές ξεκινούν από τα πολυάριθμα τμήματα και έπειτα αυξάνονται σταδιακά στα ολιγάριθμα τμήματα και στις υπηρεσίες personal training. Υπάρχουν τα τμήματα 10-12 ατόμων (μέγιστος αριθμός), τα ολιγομελή τμήματα (κλειστό group των 4 ατόμων) στα οποία πραγματοποιείται προπόνηση ακόμα και με ένα άτομο και υπάρχει η δυνατότητα να διαρκέσει μέχρι και 6 εβδομάδες, αλλά και Personal Training. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να σχηματίσει μία παρέα το δικό της group, με ώρες και μέρες της επιθυμίας της, με προϋπόθεση να είναι τουλάχιστον τρία άτομα.

6

Γιατί να ασκηθείτε έξω; «Πέρα από τα γνωστά οφέλη που αποκομίζουμε από την γυμναστική, με την υπαίθρια άσκηση: καίμε περισσότερες θερμίδες λόγω της προσπάθειας του οργανισμού μας να προσαρμοστεί στις εκάστοτε περιβάλλον (καιρικές συνθήκες και έδαφος), η σύντομη έκθεση μας στις ακτίνες του ήλιου αποδεικνύεται ευεργετική για τον οργανισμό μας, βοηθάει στην βελτίωση της διάθεσης μας, βελτιώνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ο βασικός μας κανόνας είναι πως η άσκηση πρέπει να είναι ευχάριστη και παράλληλα αποτελεσματική. Γι’ αυτό στα προγράμματα χρησιμοποιούμε λειτουργικές ασκήσεις για όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος, ώστε μέσω συνδυαστικών προπονητικών μεθόδων αερόβιας άσκησης, δύναμης και ευλυγισίας να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα άσκησης, μέσα σε μια ώρα. Τα χαρακτηριστικά που καθιστούν τα προγράμματα της Physis Outdoor Training ακόμα πιο αποτελεσματικά είναι οι συνθήκες Personal Training, τα πολλά προγράμματα άσκησης τα οποία διαφέρουν από προπόνηση σε προπόνηση και βασίζονται στις ανάγκες και δυνατότητες του κάθε ασκούμενου.»

9

Tips for beginners:

Επειδή η άσκηση πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, προτείνεται ένας αρχάριος να επιλέγει αρχικά υπηρεσίες personal training ή κάποιο ολιγομελές τμήμα. Έτσι, θα μάθει σε λιγότερο χρόνο αλλά και καλύτερα την σωστή τεχνική εκτέλεσης των ασκήσεων, ώστε να μην υπάρχουν τραυματισμοί και να γίνει αποτελεσματικότερη η προπόνηση.

Για τις ευπαθείς ομάδες, υπάρχει η δυνατότητα σε συνεργασία με ειδικότητες, όπως γιατροί και φυσικοθεραπευτές, η Physis να εξετάσει αν επιτρέπεται η άσκηση, με ποια ένταση, συχνότητα και τι ασκησιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί.

Αν έχει κρύο, φοράμε πολλά και λεπτά ρούχα -στιβάδες- γιατί μας κρατάνε πιο ζεστούς, έχουμε ελευθερία κινήσεων και σίγουρα θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε κάποια στην διάρκεια της προπόνησης. Και εάν υπάρχει ζεστός καιρός η προπόνηση επιβάλει ελαφρύ ρουχισμό και καπέλο.

Το μπουκαλάκι με νερό είναι απαραίτητο σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

-Η πρόταση της ομάδας είναι, πριν πάρει κάποιος την απόφαση να ξεκινήσει με τα προγράμματα άσκησης της Physis Outdoor Training, να κάνει μία δοκιμαστική προπόνηση δωρεάν, για να αποκτήσει προσωπική εμπειρία.

Διαλέξτε λοιπόν το όμρφο σημείο της πόλης που προτιμάτε και κάντε κι εσείς μια δοκιμή!

Πληροφορίες: http://www.physistraining.gr

FB: https://www.facebook.com/PhysisOutdoorTraining/timeline

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα